Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9685

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Β.
Ι.
Λένιν

Ο Λένιν μιλάει στην κόκκινη πλατεία σε στρατιώτες, που φεύγουν για το μέτωπο (25 Μάη 1919)
Ο Λένιν μιλάει στην κόκκινη πλατεία σε στρατιώτες, που φεύγουν για το μέτωπο (25 Μάη 1919)
Στις 22 Γενάρη του 1924 «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος επαναστάτης Β. Ι. Λένιν. Το πλούσιο θεωρητικό του έργο πλούτισε την κοσμοθεωρία του μαρξισμού στην περίοδο του ιμπεριαλισμού. Ο Β. Ι. Λένιν ήταν εμπνευστής και, ουσιαστικά, δημιουργός του Κομμουνιστικού Κόμματος των Μπολσεβίκων, που καθοδήγησε τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση και άνοιξε το δρόμο της εμφάνισης του σοσιαλιστικού συστήματος στον 20ό αιώνα. Ο «Ριζοσπάστης» σήμερα αναδημοσιεύει αποσπάσματα από το έργο του Β. Ι. Λένιν «Γράμματα για την τακτική». Πρόκειται για ένα από τα προγραμματικά ντοκουμέντα που γράφτηκαν τον Απρίλη του 1917 και που εξόπλισαν το Κόμμα των μπολσεβίκων, την εργατική τάξη της Ρωσίας, με ένα επιστημονικά θεμελιωμένο σχέδιο περάσματος από την αστικοδημοκρατική επανάσταση στη σοσιαλιστική επανάσταση.


ΣΕΛ.  11  -  14

Αναζήτηση ανακούφισης από τις ημικρανίες

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην κατανόηση των αιτιών και των παραγόντων, που οδηγούν στην εμφάνιση των φοβερών πονοκεφάλων που ονομάζονται ημικρανίες.



Συζήτηση με τον Παντελή Θαλασσινό

Μια συζήτηση του «Ριζοσπάστη» με τον δημιουργό που δίνει την αίσθηση ενός ανθρώπου που πατάει γερά στα πόδια του, ενός καλλιτέχνη που δεν έχει το άγχος και τη ματαιοδοξία του σταρ, που δεν κυνηγάει με πάθος την επιτυχία.


ΣΕΛ.  4  -  5
ΔΙΗΓΗΜΑ
Η χρονιά της φοβέρας

«Εγινε οικογενειακό συμβούλιο, συζήτησαν και ξανασυζήτησαν το γεγονός, τον πήρε κατά μέρος ο πατέρας να τον συνετίσει, άκου δω του λέει ή θα γίνεις όπως σε θέλουμε ή να μη σε ξέρουμε... ». Ενα διήγημα της Ιωάννας Φωτιάδου.


ΣΕΛ.  8
Δημιουργία με τη σπίθα της ανατροπής

Το «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» είναι εδώ, τραγουδώντας όνειρα, αγώνες, ελπίδες...


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ