ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
Σελ. /28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΦΩΤΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, ο αδελφός τους Σωτήρης Κράνιας προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση, ως δεύτερη δόση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ στελεχών του ΚΚΕ, ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Δημοσιογράφων Αστικού Τύπου 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΥΡΓΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗ και ΙΩΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ο οποίος «έπεσε» στη μάχη της Χώρας πολεμώντας ενάντια στους Γερμανούς, καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών, ο Ανδρέας Μούργος και ο Νικόλαος Γεωργακάκης προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κορώνης Μεσσηνίας.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ Αναστασίου ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ Ματσούκη-ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Φρυγίας 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Νίκη, Ελευθερία, Ειρήνη

* * *

Στη μνήμη του ΦΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και για την ονομαστική γιορτή του, η οικογένειά του πρόσφερε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για την οικονομική εξόρμηση.

Μαρία Δενδρινού
Μαρία Δενδρινού
* * *

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΓΝΗΣ ΣΚΑΦΙΔΑ προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελoκήπων.

Κωνσταντίνος Σκαφίδας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΟΓΚΑ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Μανώλης - Τατιάνα

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ, του αδελφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΟΥ καθώς επίσης στη μνήμη του αγαπητού φίλου ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΑΤΟΥ, προσφέρω, ως δεύτερη δόση στην οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Ιωάννα Χρυσίνα

* * *

Φωτ. 2

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΔΑΣΗΣ αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ - και μέλος του ΚΚΕ από το 1943, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Πέθανε τον Δεκέμβρη του 1990.

Η γυναίκα του ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΒΑΔΑΣΗ, η οποία πέθανε το 1987, ήταν επίσης αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, όπως και όλη η οικογένειά της και στον Εμφύλιο υπηρέτησε ως τραυματιοφορέας. Από το φθινόπωρο του 1949, έζησε με την οικογένειά της πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία.

Επαναπατρίστηκαν το 1985.

Στη μνήμη τους ο γιος τους Χρήστος Βαδάσης και η νύφη τους Μαρία Βαδάση προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

* * *

Κλεόβουλος Δενδρινός
Κλεόβουλος Δενδρινός
Φωτ. 2

Ο αδελφός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ, ΕΠΟΝίτης, δολοφονήθηκε στα 19 χρόνια του από τρομοκράτες του Βουρλάκη στις 26 Μάη 1946.

Ο πατέρας μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ανηφορίσαμε μαζί το Γολγοθά του Μακρονησιού και της Γιούρας.

Η μάνα μου ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ ΕΑΜίτισσα και αυτή, γεύτηκε τις διώξεις και κατατρεγμούς στην Κατοχή και στον Εμφύλιο.

Στη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Παντελής Μανταλόβας

* * *

Φωτ.

Τον Μάρτη συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΡΙΤΗ από τους Χίτες του Μπαρίτσα στον Πάρνωνα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας» ΝΔ Αχτίδας της ΚΟ Αθήνας.

Τα εγγόνια του Κωνσταντίνος του Γεωργίου και Κωνσταντίνος του Νικολάου Παναρίτης

* * *

Φωτ. 2

Ο Βασίλης Παντελόπουλος προσφέρει στην ΚΟΒ Παλλήνης 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στη μνήμη του πατέρα του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και του ΜΙΧΑΛΗ ΓΑΛΑΝΑΚΗ.

  • Επίσης στη μνήμη των δύο αγωνιστών ο Μιχάλης Περράκης προσφέρει 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του παππού μου ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΗ ο οποίος ως μέλος του ΚΚΕ αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία, τον Αϊ- Στράτη, τη Μακρόνησο, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ.

Παναγιώτης Κράνιας
Παναγιώτης Κράνιας
Στη μνήμη της γιαγιάς μου ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗ, η οποία αγωνίστηκε, φυλακίστηκε για τη δράση της στο Χαϊδάρι και κακοποιήθηκε εκεί από παρακρατικούς, προσφέρω 20 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

  • Τέλος, στη μνήμη της προγιαγιάς μου ΕΥΔΟΚΙΑΣ Χουρμουζιάδου-ΤΣΑΚΛΑΜΑ και του προπάππου μου ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΑΚΛΑΜΑ ο οποίος ανέπτυξε σημαντική δράση ως μέλος του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι και στον Πειραιά την περίoδο της Αντίστασης, προσφέρω 20 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Μαρία Περγαντή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΑΦΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1934, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από 4 χρόνια, καθώς επίσης στη μνήμη της θείας μου, της αξέχαστης ΒΑΣΩΣ Σαλλά-ΣΥΘΩΝΟΥ από τα παλαιά στελέχη του Κόμματος, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Χρύσα Μπάφα

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΗΛΙΑ ΣΠΕΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ η οποία «έφυγε» πριν από 2 μήνες, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας Αγ. Αναργύρων.

Βάσω Πέτση

Φώτης Κράνιας
Φώτης Κράνιας
Μήτσος Μπάφας
Μήτσος Μπάφας
Μιχάλης Γαλανάκης
Μιχάλης Γαλανάκης
Γιάννης Λαζόγκας
Γιάννης Λαζόγκας
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 14 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Γ' Νεκροταφείο, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΞΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στη μνήμη της προσφέρουμε 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο σύζυγός της Λάμπης

Τα παιδιά της Θανάσης - Κούλα

Αλεξάνδρα - Γιώργης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ