ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Περί ... θυμάτων και θυτών»

Ο ρόλος των θιγμένων από τις αποφάσεις της ΕΦΙΠ στην ανάδειξη αυτών που τώρα έχουν το ρόλο ...του εχθρού

Αυτή η ιστορία των καταδικαστικών αποφάσεων της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) για τους προέδρους του ΣΕΓΑΣ και της Γυμναστικής κ. κ. Σεβαστή και Δημητρόπουλο, με στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας, για 2,5 και 3 χρόνια αντίστοιχα, μοιάζει με θέατρο του παραλόγου. Π.χ., οι διαμαρτυρίες του κ. Τηλέμαχου Χυτήρη, υπεύθυνου Πολιτισμού-Αθλητισμού και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, για «...πραξικοπηματικές ενέργειες που έχουν σα στόχο τον έλεγχο του υψηλού αθλητισμού μέσα από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα σωματεία...». Λυπάμαι, αλλά είμαι υποχρεωμένος να πω στον κ. Χυτήρη ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί», και το λέω αυτό γιατί, όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές το 1981, παρεμφερείς μεθόδους χρησιμοποίησε για να πάρει κάτω από τον έλεγχό του τον αθλητισμό, και ακόμα ο αρχηγός του, ο κ. Γ. Παπανδρέου, συμφώνησε με τον κ. Κ. Καραμανλή να εκλέξουν πρόεδρο της ΕΟΑ τον αλεξιπτωτιστή στο χώρο του αθλητισμού, μεγαλοκαναλάρχη Μίνωα Κυριακού. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι όλοι οι ανήκοντες στο ΠΑΣΟΚ πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών, μέσα σ' αυτούς και οι αποκεφαλισθέντες Σεβαστής και Δημητρόπουλος, υποχρεώθηκαν από το κόμμα τους να τον ψηφίσουν.

Η υπόθεση, βέβαια, αυτή δε σταματάει εδώ, έχει ακόμα πιο κωμικοτραγική συνέχεια, αφού με πρόταση του κ. Σεβαστή προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας ο κ. Κυριακού εξελέγη επίτιμος πρόεδρος. Η θέση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Κυριακού με εισήγηση του κ. Σεβαστή (άγνωστο αν είχε ενημέρωση το κόμμα του) να προταθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην (IAAF) Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Ετσι, λοιπόν, ένας άσχετος με το χώρο με τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σκαρφάλωσε στα ανώτερα αθλητικά αξιώματα και εκπροσωπεί το Ολυμπιακό κίνημα. Αν είναι δυνατόν!

Και, βέβαια, ο κ. Κυριακού, πιστός στις «αρχές» του, έφτιαξε μια «ΕΦΙΠ» με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του και με την πρώτη ευκαιρία-αφορμή αποκεφαλίζει δυο προέδρους, ανοίγοντας το δρόμο στη ΝΔ για τον έλεγχο των ομοσπονδιών. Στο μεταξύ, ο κ. Ορφανός κάνει πως δε βλέπει και δεν ακούει. Και για να τελειώνουμε μ' αυτή την ιστορία: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες για το μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού.

Η έλλειψη ενός σοβαρού προγράμματος είναι εμφανής, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα σωματεία βρίσκονται υπό διάλυση, σχολικός αθλητισμός ανύπαρκτος, όσο για τον μαζικό αθλητισμό ας μην κάνουμε καμιά συζήτηση. Ο ελληνικός αθλητισμός, αυτός που υπάρχει, έχει παραδοθεί στα χέρια των χορηγών «νταβατζήδων», οι οποίοι αλωνίζουν το χώρο. Αλλά γι' αυτά τα τόσο σοβαρά καθοριστικά προβλήματα τα δυο μεγάλα κόμματα σφυρίζουν αδιάφορα.


Νίκος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ
Νοκ άουτ ο Δέλλας

Η πρωτομηνιά δεν ήταν καλή για την ΑΕΚ. Η προετοιμασία της για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει μπει στο τελικό στάδιο, αλλά όχι χωρίς εμπόδια. Χτες ο Φερέρ είδε ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Δέλλα. Ο υψηλόσωμος αμυντικός αποχώρησε δέκα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της χτεσινής προπόνησης, γιατί - όπως διαπιστώθηκε - υπέστη θλάση. Σίγουρα, λοιπόν, θα απουσιάσει από το μεθαυριανό παιχνίδι. Η επιστροφή του στην ενεργό δράση υπολογίζεται σ' ένα μήνα περίπου.

«Πονοκέφαλο» στον Ισπανό τεχνικό, άθελά του, προκάλεσε και ο Καφές. Ο νεοαποκτηθείς μέσος ταλαιπωρείται από κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι (τράβηγμα) και χτες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Αν και σήμερα δεν καταφέρει να προπονηθεί, τότε πιθανότατα δε θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Να θυμίσουμε ότι τραυματίας είναι και ο Εμερσον, ενώ από τραυματισμό προέρχεται και ο Ζήκος. Αν λοιπόν παίξει, αποτελεί ερώτημα σε τι κατάσταση θα είναι. Παρ' όλα αυτά ο Φερέρ (τουλάχιστον δείχνει ότι) πιστεύει πως όσοι αγωνιστούν μπορούν να κερδίσουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εξιλέωση στο ΟΑΚΑ

Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννενα, στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Τάκης Λεμονής απέδωσε, σε μεγάλο βαθμό, την αποτυχία πρόκρισης στην έλλειψη φρεσκάδας της ομάδας του, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τον προκάτοχό του, Τροντ Σόλιντ, και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το υλικό του. Οπως και να έχουν τα πράγματα, πάντως, η αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ, για την 20ή αγωνιστική, αποτελεί για τον Ολυμπιακό μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξιλέωση μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Ο Τάκης Λεμονής τονίζει πως ο αποκλεισμός δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα του ψυχολογικά, εντούτοις όμως ο Ελληνας τεχνικός προβληματίζεται για την κούραση που μπορεί να βγει στους παίκτες του από τα 120΄ παιχνιδιού με τα Γιάννενα. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα της προπόνησης, όμως αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν κρίνονται μόνο στη φυσική κατάσταση, αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα που ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει», δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός.

ΠΑΟ
Μετά τον ΠΑΟΚ... η Τούμπα

Το τρίτο επεισόδιο που λέγεται «κόντρα με ΠΑΟΚ» μέσα σε 15 ημέρες, το Σάββατο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, δεν αφήνει και περιθώρια για παραπέρα πανηγυρισμούς στον Παναθηναϊκό, μετά την πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου. Οπως άλλωστε εξήγησε και ο Βίκτορ Μουνιόθ, μπορεί ο αντίπαλος να είναι ίδιος, το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό, με άλλες καταστάσεις να αντιπροσωπεύονται στα 90' του αγώνα. Συν τοις άλλοις υπάρχει και ο παράγοντας κούραση. Εκείνο, πάντως, που δε θέλει ο Παναθηναϊκός είναι απώλειες βαθμών, που ενδεχομένως (ανάλογα και με το τι θα κάνει η ΑΕΚ) να τον ξαναρίξουν από τη δεύτερη θέση. Πάντως, ο Ισπανός τεχνικός προβληματίζεται για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τραυματισμούς βασικών στελεχών. Ετσι, ανησυχία υπάρχει για τον Γιάννη Γκούμα εάν θα προλάβει τον αγώνα της Τούμπας μετά το αιμάτωμα που αποκόμισε στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Για τους Νίνη (ήταν άρρωστος) και Νίλσον δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και μάλλον θα είναι στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Με την υπ'αριθμόν 673/01-02-2007 έκθεση επίδοσης της Δικαστικής Επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθήνας Παρασκευής Γ. Μποβιάτση, κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο για τη Γεωργία Δανδουλάκη, με την ιδιότητά της ως συνασκούσα τη γονική μέριμνα στο ανήλικο τέκνο της Ιωάννη Φούντα του Κωνσταντίνου, πρώην κάτοικο Γλυφάδας Αττικής, και ήδη αγνώστου διαμονής, ακριβές αντίγραφο της από 31-01-2007 ΚΛΗΣΗΣ του Κωνσταντίνου Αναστασίου του Δημητρίου, κατοίκου Μενιδίου Αττικής, οδός Αγίας Αννης, στίχος 13Α, η οποία απευθύνεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας και ζητά να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα που αναφέρονται σε αυτή. Στο τέλος του δικογράφου υπάρχουν: α) Πράξη κατάθεσης του κ. Γραμματέα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας με γενικό αριθμό κατάθεσης 23021/01-02-2007 και με αριθμό κατάθεσης δικογράφου 313/2007 που αποδεικνύει την κατάθεση σε αυτόν του δικογράφου της κλήσης και ταυτόχρονη πράξη του κ. Γραμματέα που ορίζει δικάσιμό της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας και στο κατάστημά του αίθουσα 4, κτίριο 4, στις 03-05-2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 π.μ. και με σειρά στο πινάκιο αυτής της δικασίμου Η3/31. Προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες καλούμενο συγχρόνως να παραστεί όπου και όταν ανωτέρω ορίζεται.

Αθήνα 01-02-2007.

Η Δικαστική Επιμελήτρια Παρασκευή Γ. Μποβιάτση.

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος Μαρία Π. Δεληγιάννη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Με την υπ' αριθμόν 674/01-02-2007 έκθεση επίδοσης της Δικαστικής Επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθήνας Παρασκευής Γ. Μποβιάτση, κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο για τον Παναγιώτη Ντίνου του Λάμπρου πρώην κάτοικο Περάματος Αττικής, οδός Ασκληπιού αρ. 1 και ήδη αγνώστου διαμονής, ακριβές αντίγραφο της από 31-01-2007 ΚΛΗΣΗΣ του Κωνσταντίνου Αναστασίου του Δημητρίου, κατοίκου Μενιδίου Αττικής, οδός Αγίας Αννης, στίχος 13Α, η οποία απευθύνεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας και ζητά να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα που αναφέρονται σε αυτή. Στο τέλος του δικογράφου υπάρχουν: α) Πράξη κατάθεσης του κ. Γραμματέα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας με γενικό αριθμό κατάθεσης 23021/01-02-2007 και με αριθμό κατάθεσης δικογράφου 313/2007 που αποδεικνύει την κατάθεση σε αυτόν του δικογράφου της κλήσης και ταυτόχρονη πράξη του κ. Γραμματέα που ορίζει δικάσιμό της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας και στο κατάστημά του αίθουσα 4, κτίριο 4, στις 03-05-2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 π.μ. και με σειρά στο πινάκιο αυτής της δικασίμου Η3/31. Προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες καλούμενο συγχρόνως να παραστεί όπου και όταν ανωτέρω ορίζεται.

Αθήνα 01-02-2007.

Η Δικαστική Επιμελήτρια Παρασκευή Γ. Μποβιάτση.

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος Μαρία Π. Δεληγιάννη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.Α. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΑΣΤ. & ΔΗΜ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Αριθ. πρωτ. οικ. 2858

ANAKOINΩΣH

Ανακοινώνουμε ότι ο Κανδραλίδης-Φλωρόπουλος Λάζαρος-Μιχαήλ του Ιωάννη και της Αικατερίνης, κάτοικος Αγ. Παρασκευής Ν. Αττικής, οδός Καραϊσκάκη αριθ. 34, που γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το έτος 1967 και είναι γραμμένος στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου Αθηναίων με α/α -1471-, με αίτησή του ζήτησε την αλλαγή του επωνύμου του από «Κανδραλίδης-Φλωρόπουλος» σε «Φλωρόπουλος».

Υστερα από τα ανωτέρω καλούμε κάθε ένα που δε συμφωνεί με αυτή την αλλαγή, να στείλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από τη δημοσίευση στη Δ/νση Αστικών Υποθέσεων του Κεντρικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, Λ. Κηφισίας 125-127, τ.κ. 115 24, Αθήνα.

Αθήναι, 17-1-2007

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Κωνσταντίνα Βαληράκη

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Κρούσμα ντόπινγκ;

Κρούσμα χρήσης αναβολικών στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας; Ακόμα δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο, όμως η είδηση κυριάρχησε χτες στην αθλητική επικαιρότητα του διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ φέρεται να βρέθηκε, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ποδοσφαιριστής ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, τα στοιχεία του... αγνώστου ταυτότητας αθλητή θα δοθούν στη δημοσιότητα μόνο σε περίπτωση που βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας και στην εξέταση του δεύτερου δείγματός του. Σε αυτή την περίπτωση, θα τον περιμένει τιμωρία αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

ΒΟΛΕΪ
Κόντρα σε ... γνώριμη

Τις ελληνικές ομάδες φαίνεται να έχει χρεωθεί για τα καλά φέτος η Ματεράτσα, καθώς μετά τον Ολυμπιακό που αντιμετώπισε στη φάση των ομίλων τώρα καλείται και ο Παναθηναϊκός (14-21 Φλεβάρη) να ξεπεράσει το εμπόδιο της ιταλικής ομάδας στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Στα πλαίσια της χθεσινής κλήρωσης των προημιτελικών αποφασίστηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, να φιλοξενήσει η Μόσχα το φετινό φάιναλ φορ (31 Μάρτη - 1 Απρίλη) της διοργάνωσης. Κάτι που σημαίνει ότι η Ντιναμό Μόσχας προκρίθηκε απευθείας στην τελική τετράδα, ως διοργανώτρια της τελικής φάσης. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Φριντρισχάφεν (Γερμανία) - Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο), Κούνεο (Ιταλία) - Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ (Ρωσία) - Κνακ Ρόζελαρ (Βέλγιο), Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Ισπανία) - Σκρα Μπελχάτοφ (Πολωνία), Οστράβα (Τσεχία) - Τουρ (Γαλλία).

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τους στόχους του πέτυχε χτες ο Ολυμπιακός επί της Κολονίας με 77-73. Οι Πειραιώτες έμειναν τρίτοι στον όμιλό τους αφού η Δυναμό Μόσχας νίκησε την Εφές Πίλσεν. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη του ήττα αφού έχασε από τη Μακάμπι με 76-73 σε αγώνα χωρίς βαθμολογική σημασία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ