ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εννέα αστυνομικοί συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Εντός των ημερών θα διαβιβαστεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή από ομάδα αστυνομικών, που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, στον ξυλοδαρμό φέρονται να συμμετέχουν συνολικά εννέα αστυνομικοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους παραπέμπονται με το ερώτημα της απόταξης, άλλοι με το ερώτημα της αργίας - απόταξης, ενώ σε ορισμένους προτείνεται να επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα. Το αρχηγείο θα εξετάσει το πόρισμα και αναμένεται να επικυρώσει, να μετατρέψει ή να απορρίψει τις προτεινόμενες πειθαρχικές ποινές.

Στο μεταξύ, σχετικά με το ποινικό μέρος της υπόθεσης, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ήδη έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος επτά αστυνομικών, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Εξάλλου, σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυο αξιωματικοί και τέσσερις αστυφύλακες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη.

Στη μήνυση που κατέθεσε το θύμα της επίθεσης, αναφέρεται ότι το βράδυ της 1η Απρίλη του 2005, όταν κατέβηκε από το σπίτι του, πλησίασαν οι αστυνομικοί και τον έσπρωξαν πάνω στο αυτοκίνητό του. Τον ακινητοποίησαν και τον γρονθοκόπησαν στην κοιλιά. Στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον κλοτσούν. Ζήτησε βοήθεια και όταν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για αστυνομικούς, του είχαν περάσει ήδη χειροπέδες. Ακολούθως, πάντα σύμφωνα με τη μήνυση, οι αστυνομικοί έψαξαν στο αυτοκίνητο για ναρκωτικά, χωρίς όμως να βρουν κάτι.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Εγγράφου Αγνωστης Διαμονής

Με την 11668Δ/2007 έκθεση επίδοσης εγώ ο Δικαστικός Επιμελητής Πρωτοδικείου Αθηνών ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ κάτοικος Αθηνών Πατησίων 14 κοινοποίησα στις 30-1-2007 ημέρα Τρίτη ώρα 13.00 στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά για την Παγώνα Βεντούρη του Πέτρου και της Ευαγγελίας, πρώην κάτοικο Πειραιά Ραιδεστού 139, ήδη άγνωστης διαμονής, αντίγραφο της υπ' αριθμ. 3671/2006 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ της Συμβολαιογράφου Αθηνών Ουρανίας Μικρού κατοίκου Αθηνών Κοδριγκτώνος 18 για να λάβει γνώση του υπ' αριθμ. 3670/2006 Πίνακα Κατάταξης Δανειστών της πιο πάνω Συμβολαιογράφου και μέσα στη νόμιμη προθεσμία να επιφέρει τις αντιρρήσεις που τυχόν έχει με άσκηση ανακοπής του άνω πίνακα ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου όπως ο νόμος ορίζει. Αθήνα 30-1-2007 Ο Δικαστικός Επιμελητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ Δ.Ε.Π.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει την προκήρυξη τεσσάρων (4) θέσεων ΔΕΠ ως εξής:

Στο Τμήμα Περιβάλλοντος:

1. Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα τον Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Δομή, Δυναμική και Διαχείριση Οικοσυστημάτων με έμφαση στους Ενεργειακούς Πόρους».

Στο Τμήμα Κοινωνιολογίας:

2. Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία της Εργασίας με έμφαση στις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις».

Στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας:

3. Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Δυναμική Παρακτίων Θαλασσίων Οικοσυστημάτων».

4. Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Θαλάσσια Βιολογία με έμφαση στα ασπόνδυλα».

Οι παραπάνω προκηρύξεις των θέσεων ΔΕΠ δημοσιεύθηκαν στα εξής ΦΕΚ (αντίστοιχα): (1) στο 39/24.01.07 τ.Γ΄, (2), (3) και (4) στο 31/23.01.07 τ.Γ΄ καθώς και στην υποσέλιδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

http://www.aegean.gr/aegean/greek/news/jobs.htm

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά λήγει στις 01/04/07.

Πληροφορίες:

- Τμήμα Περιβάλλοντος: κα Μπέλλου, τηλ.: 22510-36202, fax: 22510-36209, email: chbellou@aegean.gr

- Τμήμα Κοινωνιολογίας: κα Χίου, τηλ.: 22510-36502, fax: 22510-36509, email: B.Xiou@soc.aegean.gr

- Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας: κα Ατσικμπάση, τηλ.: 22510-36804, fax: 22510-36809, email: lats@aegean.gr

Μυτιλήνη, 02/02/2007

Ο Πρύτανης

του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καθηγητής Ανδρέας Ι. Τρούμπης

Κίνδυνος από τη μακροχρόνια χρήση κινητών

Ακόμα και σε διάσπαση του DNA μπορεί να οδηγήσει η μακροχρόνια χρήση του κινητού τηλεφώνου, εάν δε θεσπιστούν σε όλες τις χώρες χαμηλότερα όρια ασφαλείας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα.

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, Κ. Τριανταφυλλίδης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που πραγματοποίησε χτες στη Θεσσαλονίκη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Οπως ανέφερε, τα όρια ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την ελληνική πολιτεία για τον «ειδικό βαθμό απορρόφησης» της ακτινοβολίας (SAR) είναι 2 W/Kgr και πρέπει να μειωθούν ώστε να είναι τουλάχιστον 10 φορές χαμηλότερα. Αφού όπως είπε, αποδείχτηκε ότι και με 1,3 W/Kgr διασπάται το DNA.

Οι επιστήμονες, επικαλούμενοι διεθνείς μελέτες, σημείωσαν επίσης ότι η υπερδεκαετής χρήση παλιάς τεχνολογίας κινητού τηλεφώνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καλοήθους όγκου στο ακουστικό νεύρο, τον κίνδυνο γλοιώματος στην πλευρά του κεφαλιού στην οποία κρατείται η συσκευή, ενώ έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Αυστρίας κάνει λόγο ακόμα και για στείρωση μαθητών που στέλνουν μηνύματα (SMS) κάτω από τα θρανία.

Κοινή διαπίστωση πάντως των επιστημόνων που συμμετείχαν στην ημερίδα είναι ότι η αύξηση του αριθμού κεραιών βάσης κινητής τηλεφωνίας μειώνει την ισχύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν συνεστίαση, την Κυριακή 4.2.07 και ώρα 12.30 το μεσημέρι, στο κοσμικό κέντρο «Εννέα Ογδοα» Λεωφ. Αλεξάνδρας 40 (δίπλα στο Θέατρο «Παρκ»). Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα (με τον Νίκο Δημητράτο και την Νανά Παναγιώτου), ενώ θα προηγηθεί η κοπή της πίτας. Για προσκλήσεις στα Παραρτήματα και τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα - τηλέφωνα: 210.8831.368 και 210.8225.407).

-- Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου αγωνιστών Μέσης Ανατολής (ΠΣΑΜΑ) πραγματοποιεί, οριστικά, την Γενική Συνέλευση των μελών του, την Τετάρτη 7.2.2007 στην αίθουσα της ΠΟΑΟ(Μαυρομματαίων 12, 3ος όροφος - Πεδίον του Αρεως) ώρα 10 πμ.

-- Η ΠΕΑΕΑ Βύρωνα και το Παράρτημα του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν συνεστίαση, την Κυριακή 11.2.2007 και ώρα 12.30 μμ, στο αναψυκτήριο «ΑΣΤΡΑ» (θέατρο Βράχων), τηλ: 210.7656.874.

-- Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης '41-'44 διοργανώνει εκδήλωση - κοπή πίτας, την Τετάρτη 14.2.2007 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα «Γεώργιος Καράτζας» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επικίνδυνες ελλείψεις

Το μεγάλο πρόβλημα των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά - κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) - που συνδέεται άμεσα με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού και την ιδιωτικοποίηση τομέων των δημοσίων νοσοκομείων, αναδείχτηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του 3ου Εθνικού Συνεδρίου Κλινικής Μικροβιολογίας - 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων που θα γίνει στις 6-8 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Οπως υπογράμμισαν ειδικοί επιστήμονες, το πρόβλημα των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά στελέχη στις ΜΕΘ αντί να ελαττωθεί αυξάνεται. «Η έλλειψη προσωπικού στις Μονάδες είναι ένας από τους προδιαθεσικούς παράγοντες του να μεταφέρονται ανθεκτικά μικρόβια από τον έναν ασθενή στον άλλο. Οταν ένας νοσηλευτής αντί για 1-2 ασθενείς που είναι η αποδεκτή αναλογία ασχολείται με 4-5 ασθενείς είναι λογικό να μεγαλώνει το πρόβλημα», επισήμαναν. Σημαντικά προβλήματα όμως έχουν προκύψει και από την παράδοση της καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιωτικά συνεργεία. Αφού, όπως επισημάνθηκε, το προσωπικό που ασχολείται με την καθαριότητα τόσο ευαίσθητων χώρων (χειρουργεία κ.ά.) πρέπει να είναι σταθερό και εκπαιδευμένο στην ιδιαίτερη φύση της δουλιάς, για την ασφάλεια των ίδιων των εργαζομένων και των ασθενών.

Θάνατος αγωνίστριας

Πέθανε χτες η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ, σύζυγος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Κώστα Πεντεδέκα. Η κηδεία της γίνεται σήμερα Σάββατο ώρα 11.30 από το νεκροταφείο Ηλιούπολης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ