ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απόλυτη κάλυψη στους κουκουλοφόρους

«Ανευ βάσεως» χαρακτήρισε ο Ευ. Αντώναρος τη διασύνδεση των κουκουλοφόρων με την Αστυνομία, ενώ η φωτογραφία - ντοκουμέντο του «Ρ» δε σήκωνε καμία διάψευση!

Η χτεσινή πρωτοσέλιδη φωτογραφία του «Ρ», με τους δύο κουκουλοφόρους μέσα στην αυλή του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης
Η χτεσινή πρωτοσέλιδη φωτογραφία του «Ρ», με τους δύο κουκουλοφόρους μέσα στην αυλή του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης
Πλήρη κάλυψη στους κουκουλοφόρους της Αστυνομίας προσφέρει συστηματικά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι χρησιμοποιεί την προβοκατόρικη δράση τους για να συκοφαντήσει και πλήξει τους λαϊκούς αγώνες.

Οι κουκουλοφόροι συνελήφθησαν «επ' αυτοφώρω» από το «Ρ», προχτές το πρωί στο προαύλιο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, να κάνουν παρέα με τους ένστολους λίγο πριν από την απρόκλητη επίθεση στο μαζικό συλλαλητήριο. Η σχετική φωτογραφία - ντοκουμέντο, που δημοσιεύτηκε χτες στην πρώτη σελίδα του «Ρ», δε σήκωνε καμία διάψευση. Κι όμως ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταδίκασε τις παρακρατικές μεθόδους της Αστυνομίας, αλλά αυτούς που τις αποκαλύπτουν και τις καταγγέλλουν! «Η προσπάθεια να συνδέσει κανείς την Αστυνομία με τη δράση κουκουλοφόρων είναι άνευ βάσεως», αποφάνθηκε ο Ευ. Αντώναρος. Ηταν τέτοια η αγωνία του εκπροσώπου να καλύψει τη σχέση των κουκουλοφόρων με την Αστυνομία, ώστε δεν απέφυγε τις συνεχείς αντιφάσεις. Αρχικά είπε ότι δεν είχε δει τις φωτογραφίες και ζήτησε να ενημερωθεί για να απαντήσει, αλλά αμέσως μετά τις διέψευσε! Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

- Ερώτηση: Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης για την πρωτοσέλιδη φωτογραφία του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», η οποία εμφανίζει κουκουλοφόρους στο προαύλιο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, χτες το πρωί, μαζί με ένστολους αστυνομικούς, λίγο πριν χτυπηθεί απρόκλητα το χτεσινό συλλαλητήριο;

- Ευ. Αντώναρος: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Δεν είδα τις φωτογραφίες. Δεν έχω, αυτή τη στιγμή όμως, πρόχειρη τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο μυαλό μου. Διαβάζω, όπως γνωρίζετε, όλες τις εφημερίδες και δε θέλω να αμφισβητήσω όσα μου μεταφέρετε. Αφήστε με να ενημερωθώ και να σας πω. Σας έχω πει πάντως ότι η προσπάθεια η οποία γίνεται να συνδέσει κανείς την Αστυνομία με τη δράση κουκουλοφόρων είναι άνευ βάσεως.

- Ερώτηση: Μα πιάνονται επ' αυτοφώρω τώρα.

- Ευ. Αντώναρος: Δεν έχουν καμία απολύτως βάση(!).

Στην επόμενη ερώτηση για τη συμμετοχή κουκουλοφόρων αστυνομικών στον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος «ανέσυρε» το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί και ολοκληρώθηκε πριν από τρεις μέρες. Προφανής στόχος να δείξει ότι τάχα «υφίστανται τις συνέπειες» όσοι από τους αστυνομικούς υποπίπτουν «σε παράνομες πράξεις που δεν έχουν σχέση με την άσκηση των καθηκόντων τους». Ωστόσο, οι ποινές που προτείνονται με το πόρισμα της ΕΔΕ θα μπουν στην κρίση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που υποδηλώνει ότι η δημοσιοποίηση του πορίσματος χτες από τον Ευ. Αντώναρο έγινε για λόγους εντυπώσεων. Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα, από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στον απάνθρωπο ξυλοδαρμό του φοιτητή παραπέμπονται πέντε με το ερώτημα της απόταξης, τρεις με το ερώτημα της αργίας με απόλυση και ένας για την επιβολή χρηματικής ποινής...

ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ - ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ
Αξιοποιούνται από την κυβέρνηση

Τον κουρνιαχτό της σκανδαλολογίας και της εκλογολογίας αξιοποιεί η κυβέρνηση για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, φροντίζοντας για το σκοπό αυτό να τροφοδοτεί τις καθημερινές δικομματικές κόντρες με νέο «υλικό».

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ «δε θα αντέξει» για πολύ στη γραμμή της πόλωσης και της όξυνσης και θα υποχρεωθεί να στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Ενδεικτική των πιέσεων που θα ασκηθούν το επόμενο διάστημα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και για να εκτεθεί για τις παλινωδίες της και για να «συρθεί» στη στήριξη των «αλλαγών» στην Παιδεία είναι η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Ν. Ελευθερόγλου, ο οποίος «προκάλεσε» τον Γ. Παπανδρέου «να απαντήσει: θα ψηφίσει αύριο το ΠΑΣΟΚ το άρθρο 16 οποιαδήποτε και να είναι η κυβέρνηση, οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα και να έχουμε;».

Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι οι εκλογές δε θα γίνουν την άνοιξη, ενώ την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν δημόσια ακριβώς την αντίθετη άποψη και έχουν ξεκινήσει τις προεκλογικές ομιλίες και συγκεντρώσεις... Χτες ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ έκρινε σκόπιμο να επανέλθει για να δηλώσει πως «θεωρώ ότι το θέμα των εκλογών έχει λήξει. Δεν είναι σωστό να επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα τα ίδια».

Την ίδια στιγμή ο γαλάζιος βουλευτής Π. Παναγιωτόπουλος δήλωνε στον «Αλφα 9,89»: «Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Βλέπω μια κινητικότητα σε όλες τις περιφέρειες και εγώ είμαι πάρα πολύ στην περιφέρειά μου και τη Δευτέρα ξεκινώ την πρώτη μου εκδήλωση».

Αντικομμουνισμός διά της «αγιοποίησης»

Η... είδηση με τις αγιογραφίες σε ελληνική εκκλησία, που απεικονίζουν τον Λένιν να κόβει τα γένια του αγίου Λουκά, δεν απασχόλησε μόνο τα ελληνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, ΜΜΕ. Απασχόλησε τις τελευταίες μέρες και τα ρωσικά, μαζί με τις εξελίξεις γύρω από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Το γεγονός μάλλον δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με όσα γράφει ο αριστερός δημοσιογράφος Α. Μπαράνοφ στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα forum.msk.ru, η συγκεκριμένη αγιογραφία αποτελεί ένδειξη της αντιλενινιστικής επίδρασης των εκκλησιών της πρώην ΕΣΣΔ, που γίνεται προσπάθεια να «εξαχθεί» σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα. Από εδώ και η «αλληλοτροφοδότηση» του αντικομμουνισμού μέσω των ΜΜΕ.

Βεβαίως, αυτά τα «φαινόμενα» δεν εμφανίζονται στο «πουθενά», αλλά στις συνθήκες «θερμοκηπίου» για την ανάπτυξη του αντικομμουνισμού και αντισοβιετισμού, που δημιουργεί η μαύρη προπαγάνδα αμαύρωσης του υπαρκτού σοσιαλισμού, τόσο από τα κυρίαρχα αστικά πολιτικά ρεύματα, όσο κι από τα μικροαστικά «νεοαριστερά». Κορυφαίο παράδειγμα ήταν το λεγόμενο Μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Γι' αυτό και ό,τι να πούνε, πλέον δε μας εκπλήσσουν!

Αλήθεια, όμως, ποιος είναι ο εικονιζόμενος στην προαναφερόμενη αγιογραφία όσιος Λουκάς; Δεν πρόκειται, βέβαια, για τον ευαγγελιστή Λουκά, αλλά για τον «σύγχρονο» όσιο Λουκά Συμφερουπόλεως και Κριμαίας με το κατά κόσμον όνομα Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, που έγινε όσιος με απόφαση της ορθόδοξης ουκρανικής εκκλησίας το 1995.

Ανατρέξαμε στο Ιντερνετ και στην ελληνική έκδοση της «Βικιπαίδειας» όπου διαβάσαμε πως ο Βαλεντίν Βόινο - Γιασενέτσκι γεννήθηκε το 1877 και πέθανε το 1961, σε ηλικία 84 χρονών. Αναφέρεται, επίσης, ότι ήταν γιατρός και μάλιστα χειρουργός, καθώς και ιερέας και ακόμη πως φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά έντεκα χρόνια για τη θρησκευτική του δράση. Οταν, βέβαια, δεν έχουμε άλλες πηγές, δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε το αληθές αυτής της πληροφόρησης, αξίζει όμως να αναφέρουμε και τα εξής, που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων αναφορών περί «διώξεων».

Το 1934 το βιβλίο του Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι «Δοκίμια για τη χειρουργική των πυογόνων λοιμώξεων» τιμήθηκε με το Βραβείο Στάλιν, που ήταν κορυφαία τότε διάκριση της ΕΣΣΔ. Τώρα, πώς γίνεται ένας «διωκόμενος» να γράφει επιστημονικά βιβλία που να τιμούνται με το ανώτατο βραβείο της χώρας στην οποία φέρεται να διώχτηκε; Μάλλον για «θαύμα» θα πρόκειται!

Επίσης, στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι διεύθυνε το στρατιωτικό νοσοκομείο του Κρασνογιάρσκ (άλλο «παράξενο» πόστο για διωκόμενο, σε σχέση π.χ. με κάτι Ακροναυπλίες), ενώ ήταν και επίσκοπος της πόλης αυτής. Από το 1946 μέχρι το 1961, που πέθανε, ήταν μητροπολίτης της Συμφερούπολης. Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή, το 1947 του απαγορεύτηκε να μιλά στους φοιτητές και σταμάτησαν να τον καλούν στα ιατρικά συμβούλια επειδή αρνιόταν να πηγαίνει χωρίς το ράσο και το σταυρό στην εργασία του. Ομως, όσοι ξέρουν στοιχειώδη αριθμητική, καταλαβαίνουν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν τότε 70 χρονών και το πιθανότερο είναι η απομάκρυνσή του να έγινε για βιολογικούς, παρά για αντι-θρησκευτικούς λόγους... Και, βέβαια, ποτέ του ο όσιος Λουκάς Συμφερουπόλεως και Κριμαίας δε γνώρισε τον Λένιν και, με τη σειρά του, ο δεύτερος ποτέ του δεν μπήκε στον κόπο να τον ξυρίσει...

Μετά απ' όλ' αυτά, λοιπόν, παίρνουμε το θάρρος να προτείνουμε στους εκκλησιαστικούς αρμοδίους να αντικαταστήσουν την αμφισβητούμενη - τουλάχιστον - περίπτωση του Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι ως χαρακτηριστικού παραδείγματος... διώξεων σε βάρος των χριστιανών, με μια άλλη, ξεκάθαρη ιστορικά περίπτωση. Αναφερόμαστε στον τσάρο Νικόλαο Β΄ (1894-1917). Τα πλεονεκτήματα της περίπτωσης αυτής είναι ολοφάνερα. Πρώτον, είναι άγιος με απόφαση της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας το έτος 2000. Δεύτερον, εκτελέστηκε από τους μπολσεβίκους το 1917. Τρίτον, είναι ιστορικά καταγεγραμμένος και αδιαμφισβήτητος ο... άγιος βίος και πολιτεία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι στις 9 (22) Γενάρη του 1905 έστειλε τον τσαρικό στρατό ενάντια σε διαδήλωση 140.000 εργατών της Πετρούπολης. Μόνο σ' εκείνη τη διαδήλωση σκοτώθηκαν πάνω από χίλιοι εργάτες και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 2.000..!

Εν κατακλείδι και για να σοβαρευτούμε: Ο αντικομμουνισμός δεν είναι καλός «σύμβουλος» ούτε για την εκκλησία, όταν και οι άνθρωποι που πιστεύουν καταλαβαίνουν από την καθημερινή τους εμπειρία πως εχθρός τους δεν μπορεί να είναι οι κομμουνιστές, που αγωνίζονται μαζί τους στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στο σχολείο για μια δίκαιη κοινωνία, αλλά εκείνοι που είναι βολεμένοι και με κάθε μέσο αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή το σημερινό σύστημα της κοινωνικής αδικίας και ταξικής εκμετάλλευσης.


Του
Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ*
*Ο Ελισαίος Βαγενάς είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ