ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
Σελ. /28

Τηλεκλειδαροτρυπολόγοι...

«Δημόσια» και «Δωρεάν»...

Πρόκειται για καταχώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας σε διάφορες εφημερίδες, με την οποία το συγκεκριμένο τμήμα διαφημίζει τα μεταπτυχιακά του προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα συγκεκριμένα προγράμματα μεταπτυχιακοί φοιτητές καλούνται να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις.

Προσέξτε τώρα: Για την «αξιολόγηση» και μόνο της αίτησης, δηλαδή μόνο και μόνο για να τη στείλει κάποιος, όπως ξεκαθαρίζεται στη διαφήμιση, προηγουμένως «απαιτείται κατάθεση 50 ευρώ» σε ειδικό λογαριασμό τραπέζης!

Αυτό θα πει ...«δημόσια και δωρεάν» Παιδεία! Σκεφτείτε, δηλαδή, τι έχει να γίνει μόλις φτιαχτούν και κείνα τα «μη κρατικά» και «μη κερδοσκοπικά»... «πανεπιστήμια».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Ελεύθερος Τύπος», 11/2/2007
«Ελεύθερος Τύπος», 11/2/2007
«Καθημερινή», 11/2/2007
«Καθημερινή», 11/2/2007

Επειδή πολύ προσπάθεια γίνεται να εμφανιστεί ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του «διαφωνούν» με τα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος στη συνέντευξή του για το Ασυλο, αισθανόμαστε το χρέος να... υπερασπιστούμε τον πρώην υπουργό.

Οπως βλέπετε, την ίδια ακριβώς μέρα, σε άλλη εφημερίδα, τα ίδια που είπε ο κ. Πάγκαλος για τα θέματα της Παιδείας (πλευρά των οποίων είναι το θέμα του Ασύλου), τα είχε πει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου. Με άλλο ύφος, ίσως, με διαφορετικές διατυπώσεις, ίσως, αλλά, επί της ουσίας, τα ίδια...

1884 Γεννιέται ο Κώστας Βάρναλης.

1946 Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής, κατασκευασμένος από την ΙΒΜ, τίθεται σε λειτουργία στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

1968 Σε 450.000 ανέρχονται οι άνεργοι στη Γαλλία, ξεπερνώντας κάθε μεταπολεμικό ρεκόρ.

1973 Στη δημογραφική επετηρίδα του ΟΗΕ αναφέρεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 1971, ο πληθυσμός της Γης ανέρχεται σε 3,7 δισεκατομμύρια και ότι ένα στα δύο άτομα του παγκόσμιου πληθυσμού είναι Ασιάτης.

1984 Αστυνομικές δυνάμεις στο Αμστερνταμ συγκρούονται με χιλιάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είναι καταληψίες στέγης. Αφορμή της διαδήλωσης είναι η απόφαση του δημάρχου της πόλης να εκκενωθεί αποθήκη, όπου διαμένουν 400 άστεγοι, ώστε να κατεδαφιστεί και στη θέση της να χτιστεί ξενοδοχείο.

1987 Πεθαίνει ο θεατράνθρωπος Κάρολος Κουν.

1991 Κατά τη διάρκεια της «Καταιγίδας της Ερήμου» διατρητική βόμβα αμερικανικού αεροπλάνου κατά αμάχων προκαλεί τη δολοφονία 300 γυναικόπαιδων στη Βαγδάτη.


«Φάουλ» από τον κ. Γκαργκάνα

Χτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Γκαργκάνας, επιτέθηκε με μένος εναντίον του «Ριζοσπάστη». Αναγνωρίζουμε ότι ο κ. Γκαργκάνας έχει κάθε λόγο να επιτίθεται στο «Ρ» από τη στιγμή που (είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ) ο κ. Γκαργκάνας υπηρετεί και προωθεί μια πολιτική λιτότητας για το λαό, την οποία βεβαίως και ο «Ρ» δε λιβανίζει.

Δεν αναγνωρίζουμε, όμως, στον κ. Γκαργκάνα να λέει ψέματα για να μπορεί μετά να επιτίθεται στο «Ρ». Κι αυτό που είπε χτες ότι, δηλαδή, «ο Ριζοσπάστης διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου», ήταν ψέμα (για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο). Οπως καλά γνωρίζει ο κ. Γκαργκάνας, ο «Ρ» όταν διαφωνεί με οποιονδήποτε, μπορεί να κριτικάρει, μπορεί να σχολιάζει και να καταγγέλλει, αλλά δε διαστρεβλώνει (ποτέ) τα λεγόμενα κανενός. Ακόμα και εκείνων που έχουν πει λόγια σαν κι αυτά:

*

«Οι Ελληνες πρέπει να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια. Εμείς έχουμε το θάρρος και το λέμε».

(Νίκος Γκαργκάνας, 22/4/2003)

*

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ζητούν «άμετρες» (!) αυξήσεις στους μισθούς τους.

(Νίκος Γκαργκάνας, 26/5/2003)

*

Οι «αυξήσεις» στους μισθούς των εργαζομένων είναι «εξωφρενικές».

(Νίκος Γκαργκάνας 12/11/2004)

*

«Οι συνταξιούχοι πηγαίνουν και διακοπές και περνούν ωραία και έτσι δεν προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία».

(Νίκος Γκαργκάνας, 25/4/2005)

*

«Επειδή κάποιοι έμποροι αύξησαν την τιμή στα ραπανάκια δε σημαίνει ότι υπάρχει ακρίβεια στην αγορά. Για ποια ακρίβεια του ευρώ μιλάμε;».

(Νίκος Γκαργκάνας, 8/7/2006)

Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ... Γενοβέφας

H υποκρισία και ο φαρισαϊσμός τους δεν έχουν όρια.

Μετά την ανακοίνωση - ομολογία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ότι παρακολουθούσε τα πούλμαν που μετέφεραν διαδηλωτές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, ότι φακελώνει και στοχοποιεί πανεπιστημιακούς, φοιτητές και εργαζόμενους, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν τις καταγγελίες τους ενάντια στη ΝΔ και τις μεθόδους του Β. Πολύδωρα. Και πολύ σωστά.

Μόνο που θέλουμε να ρωτήσουμε:

Τον Ιούλη του 2001, ποιος ήταν αυτός που φακέλωνε, παρακολουθούσε και στοχοποιούσε τους Ελληνες διαδηλωτές που πήγαιναν στη Γένοβα για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις ενάντια στο G8; Ποιος ήταν τότε που έδωσε τη λίστα με τους «ανεπιθύμητους» Ελληνες στους Ιταλούς καραμπινιέρους, οι οποίοι μπήκαν μέσα στα πλοία που μετέφεραν τους διαδηλωτές από την Ελλάδα στη Γένοβα και τσουβάλιασαν τους «σεσημασμένους»; Δεν ήταν η ΕΛ.ΑΣ. που είχε δώσει εκείνο το κατάπτυστο «ραπόρτο» στην ιταλική αστυνομία;

Πριν ακόμα οι Ελληνες διαδηλωτές πατήσουν το πόδι τους στην Ιταλία, οι ιταλικές αρχές είχαν αρχίσει τις απελάσεις (σύνολο 150) Ελλήνων πολιτών. Οι καραμπινιέροι είχαν στα χέρια τους ολόκληρο κατάλογο με φακελωμένους και παρακολουθούμενους από την ΕΛ.ΑΣ.

Αλήθεια, ποιος κυβερνούσε τότε, όταν οι Ελληνες διαδηλωτές (αποδεδειγμένα) παρακολουθούνταν από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές; Ποιος κυβερνούσε τότε που (αποδεδειγμένα) είχαν παραδοθεί Ελληνες διαδηλωτές στην αστυνομία του Μπερλουσκόνι; Και πόσο «διαφορετικές» είναι οι μέθοδοι που ακολουθούσαν τότε οι Χρυσοχοΐδηδες, που φακέλωναν τους διαδηλωτές οι οποίοι έμπαιναν στα πλοία, από τις σημερινές μεθόδους του Πολύδωρα που φακελώνει τους διαδηλωτές που μπαίνουν στα πούλμαν;...

Κουλούρης εναντίον Πάγκαλου: Μάχη «γιγάντων»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ