Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9691

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Αγωνιστικό μήνυμα

Οι εικαστικοί δημιουργοί έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα στον υπουργό Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που δημιούργησε στους καλλιτέχνες και το φορέα τους, η πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού. Ανασφάλιστοι, χωρίς συντάξεις από το 2000, με υποβαθμισμένη την καλλιτεχνική παιδεία και άλυτο από το 1984 το θέμα της στέγασης του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), οι εικαστικοί στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη, απαίτησαν τη στήριξη της τέχνης και των δημιουργών, καθώς και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του χώρου.


ΣΕΛ.  3


Ορφέας Περίδης

Συζήτηση του «Ριζοσπάστη» με τον τραγουδοποιό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο «Συρμό» και το νέο του δίσκο


ΣΕΛ.  4   -   5
Η συγγραφή του «Μανιφέστου του ΚΚ»

Για να κατανοήσουμε πώς οι Μαρξ - Ενγκελς προχώρησαν στη συγγραφή του «Μανιφέστου», πρέπει να γνωρίζουμε τόσο την πορεία της δράσης τους ως τότε που ιδρύθηκε η «Ενωση των Κομμουνιστών», αλλά και την ίδρυση της ίδιας της «Ενωσης των Κομμουνιστών».


ΣΕΛ.  11   -   13
ΔΙΗΓΗΜΑ
Χωρίς αναισθητικό 2

«Λύσε με να σου πω και τι άλλο χάλασε η τελευταία σφαίρα εκτός απ' το μυαλό του. Τη στερνή σας ελπίδα να γίνετε άνθρωποι, βρε, αυτό χάλασε. Μα μη χαίρεσαι. Εκεί γύρω σπάρθηκαν όλα. Το βουνό θα ξαναμιλήσει». Ενα διήγημα του Σταύρου Κουτράκη.


ΣΕΛ.  8
Βλέποντας με υπεραγωγούς

Μια επανάσταση στην ανίχνευση των φωτονίων βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, με την κατασκευή ανιχνευτών που βασίζονται στο φαινόμενο της υπεραγωγιμότητας και είναι ικανοί για λεπτές μετρήσεις και πολλά ακόμη «κατορθώματα».


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ