ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Φλεβάρη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατύ κάλεσμα μάχης σε κάθε εργάτη και εργάτρια

Η κεντρική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν στις 8 του Μάρτη και την απεργία των ταξικών συνδικάτων στις 29 του ίδιου μήνα για τις κλαδικές Συμβάσεις

«Εμπρός για νέους αγώνες!» είναι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη
«Εμπρός για νέους αγώνες!» είναι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη
Πλατύ κάλεσμα προς την εργατική τάξη να συμμετέχει μαζικά στα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 29 του ίδιου μήνα, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Στην προκήρυξη που κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Απευθυνόμαστε στους εργάτες και τις εργάτριες, στους εργαζόμενους Ελληνες και Μετανάστες, στους νέους και τις νέες που βιώνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τους καλούμε να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, για να διεκδικηθεί μαζικά η υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων, να σπάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία.

Ηδη έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις οι ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου, εργαζομένων στα Ποτά - Τρόφιμα, Λογιστών, εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, Τύπου - Χάρτου, Θεάματος - Ακροάματος, Συνταξιούχων ΙΚΑ. Και συντονίζουν τον αγώνα τους με Εργατικά Κέντρα και δεκάδες σωματεία.

Οι αγώνες είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων που διαπιστώνουν καθημερινά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει σκληρή πολιτική λιτότητας, χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων, χειροτερεύει την κατάσταση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής, κανείς δεν μπορεί να περιμένει λύση των προβλημάτων από τα κόμματα και τις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι προσπαθούν να ζήσουν με κατώτερο μεροκάματο 27 ευρώ, με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις βαριές συνέπειες από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυξάνει τόσα χρόνια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, οι επιχειρηματίες γίνονται συνεχώς πιο επιθετικοί.

Πλουτίζουν οι λίγοι από την εκμετάλλευση των πολλών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και έχουμε καθήκον να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε μαζικά τα δικαιώματά μας, την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Στον αγώνα για τις κλαδικές συμβάσεις, στον αγώνα για τα προβλήματα που βασανίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια καλούμαστε να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις παίρνοντας υπόψη ότι η αντεργατική επίθεση κλιμακώνεται.

Κι αυτή η επίθεση στο όνομα των «μεταρρυθμίσεων», της «αντοχής της οικονομίας» έχει σαν στόχο όχι μόνο να καθηλώσει τους μισθούς και τις συντάξεις σε άθλια επίπεδα. Αλλά να ισοπεδώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση ορίων ηλικίας, αποχαρακτηρισμός Βαρέων Ανθυγιεινών, μείωση των συντάξεων κ.ά.), να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις και το 8ωρο, να ρίξει μαζικά τα παιδιά της εργατικής τάξης στην περιπέτεια της ψευτοκατάρτισης, στην αμορφωσιά, να υποβαθμίσει την Υγεία, να την κάνει ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα.

Τώρα! Δυναμώνουμε τη δράση μας. Συντονίζουμε τις προσπάθειές μας στους κλάδους, για να μπουν νέες δυνάμεις στον αγώνα, μαζί με ΠΑΜΕ, με τα ταξικά συνδικάτα.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει αποδείξει στην πράξη ότι στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, είναι συνένοχη για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, υπέγραψε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με 77 λεπτά του ευρώ, με απαράδεκτα χαμηλές αυξήσεις.

Οργανώνουμε την πάλη μας στους χώρους δουλιάς, συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές, αντιμετωπίζουμε συλλογικά, αποφασιστικά την εργοδοτική τρομοκρατία. Ισχυροποιούμε το μέτωπο κατά της καταστολής και του αυταρχισμού.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παίρνουν πρωτοβουλίες, απευθύνονται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, συζητούν και τις καλούν να πάρουν απεργιακές αποφάσεις.

Προχωράμε μπροστά! Η πάλη για το μεροκάματο, η πάλη για τα εργατικά δικαιώματα συμβαδίζει με τον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Καταδικάζουμε την τρίχρονη κατοχή των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, στον αγώνα των λαών που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα».


ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Δράση για την επιτυχία των κορυφαίων αγωνιστικών σταθμών

Η κεντρική αφίσα των Ομοσπονδιών για το συλλαλητήριο και την απεργία
Η κεντρική αφίσα των Ομοσπονδιών για το συλλαλητήριο και την απεργία
Σε κορυφαίο σταθμό στη μάχη των κλαδικών Συμβάσεων αναδεικνύονται τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις την Πέμπτη 8 Μάρτη και η επιτυχία τους θα αποτελέσει πρόκριμα για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει, για τις 29 του Μάρτη, 8 Ομοσπονδίες Εργαζομένων και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σ' αυτήν τη βάση, με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλιάς, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τους ρυθμούς στην προετοιμασία της διπλής αγωνιστικής κινητοποίησης.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 8 του Μάρτη ορίστηκε για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Αντίστοιχα, η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 29 του Μάρτη θα γίνει επίσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 11 π.μ. Από Δευτέρα, οι περιοδείες συνεχίζονται στις επιχειρήσεις «Τελεπερφόμανς», «Μέλλον», «Μούλτι Κολέξιον», «Δέλτα Σίγκιουλαρ», «Ερμής Σεκιούριτι» και «Πλαίσιο» (Μεταμόρφωση).

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προγραμματίζει πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 27 του Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Αντίστοιχα, στον Πειραιά, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο. Στη Λάρισα, με απόφαση της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που έχει ήδη κηρύξει απεργία για τις 29 Μάρτη, το συλλαλητήριο ορίστηκε για τις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στις συσκέψεις τη βδομάδα που έρχεται συγκαταλέγεται και αυτή της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η οποία καλεί συνδικαλιστές και συνδικάτα την Τρίτη 27 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Τα ταξικά συνδικάτα διεκδικούν:
  • Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
  • Αφορολόγητο όριο για τον άγαμο 15.000 ευρώ, 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις πρωινές ώρες - μείωση της τιμής τις επόμενες ώρες - κατάργηση των διοδίων.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και της συμμετοχής στα φάρμακα. Κρατικοί - δωρεάν παιδικοί σταθμοί.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ενιαίο, 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο. Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το λύκειο. Δωρεάν στέγαση - σίτιση για τους φοιτητές. ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στο Νόμο - πλαίσιο.
  • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι μεθοδευμένες διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΕΠ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ