Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9726

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ»
Πολιτισμός αφύπνισης και αντίστασης

Το ερασιτεχνικό θέατρο στον τόπο μας έχει βαθιές ρίζες, έχει μια παράδοση 120 χρόνων και βρίσκεται πια σε περίοδο ώριμης ανάγκης. Οι συντελεστές του θιάσου «Εκτός Σχεδίου», που για τρίτη χρονιά φέτος, πέρα από κάθε αντιξοότητα, υπηρετούν με συνέπεια τη θεατρική πράξη σαν «καλοί στρατιώτες», παρουσιάζοντας το έργο του Γιαροσλάβ Χάσεκ «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ», επαληθεύουν ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο όπλο αφύπνισης για την εργατική τάξη. Ενα θεατρικό ταξίδι που συμμετέχουν εργάτες, σπουδαστές και μαθητές είτε από το ρόλο του δημιουργού είτε από το ρόλο του θεατή.


ΣΕΛ.  3

ΔΙΗΓΗΜΑ
Ο άνθρωπος με την αλογίσια κράση

«Τον συναντούμε συχνά, πότε στη Δρέσδη, πότε στη Λιψία, πάντα γελαστό, πάντα με ανεξάντλητη αισιοδοξία. Δε χρειάζεται να του δώσει κανείς θάρρος για την αντιμετώπιση της κατάστασής του». Ενα διήγημα του Δημήτρη Κηπουρού.



Καρλ Μαρξ

Στις 14 του Μάρτη στα 1883, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος θεωρητικός επαναστάτης που έδειξε το δρόμο της οριστικής απελευθέρωσης της εργατικής τάξης. Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα από το κλασικό έργο του: «Μισθωτή Εργασία και Κεφάλαιο»


ΣΕΛ.  11  -  14
Ποίηση για καλύτερη κοινωνία

Πρόσφατα ο τσέχικος εκδοτικός οίκος «OREGO» ξεκίνησε μια καινούρια σειρά σύγχρονης ποίησης, με τον τίτλο «Ποίηση εκτός σπιτιού». Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εκδόθηκαν στα τσέχικα ποιήματα του Γιώργου Κακουλίδη.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ