ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Απρίλη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΥ
φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή και συντρόφου ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου

Οι οικογένειες:

Στέλιου Κακού και Κάντιως Κακού

* * *

φωτ.

Στη μνήμη των κομμουνιστών αγωνιστών ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, που πάλεψαν σ' όλη τη ζωή τους με πίστη και αυταπάρνηση για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, που υπερασπίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους την αθάνατη κοσμοθεωρία του Μ-Λ και τα ιδανικά του Σοσιαλισμού -Κομμουνισμού και έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Οι σύντροφοι που έζησαν και πάλεψαν μαζί τους: Χρ. Καράτσαλος, Κ. Βουλγαρόπουλος, Στρ. Κόρακας, Μιχάλης Σπυριδάκης και Κ. Μπατίκας, αντί για λουλούδια στους τάφους τους, προσφέρουν στο ΚΚΕ 250 ευρώ για ενίσχυσή του.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, που έφυγε από κοντά μας στις 24 Μάρτη 2007, τα παιδιά της Σπύρος, Βασίλης και Κατερίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ρ», 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 1η Απρίλη κλείνουν 8 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΙΝΙΩΡΗΣ από την Κόκλα Μεσσηνίας.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου 150 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνιστήκαμε, για να είναι δυνατό, διεκδικητικό και διεθνιστικό.

ΗΛΙΑΣ Γ. ΔΕΔΟΥΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ Γ. ΔΕΔΟΥΣΗΣ
Η γυναίκα του Ελένη

* * *

Φωτ.

Στις 8 Απρίλη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τον πρόωρο «χαμό» του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΕΠΙΚΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος από την εφηβική ηλικία ως το θάνατό του, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του κόμματός του.

Σε εμάς, τα μέλη της οικογένειάς του η ανάμνησή του θα μείνει βαθιά χαραγμένη για την υπόλοιπη ζωή μας.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Η σύζυγος Καλλιόπη

Τα παιδιά Βασίλης και Κασσιανή

Η νύφη Μπρίγκιτ, ο γαμπρός Γεώργιος

Τα εγγόνια Αρης, Αθανασία και Δήμητρα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από το Χωρύγι Κιλκίς, δύο φίλοι του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.2

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ο ΦΩΤΗΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ, ο οποίος υπηρετούσε στο 581ο Τάγμα Πεζικού, σκοτώθηκε στις 28 Μάρτη 1948 στη θέση Ράχη Φιλιατών.

Στη μνήμη τους ο αδελφός τους Χριστόφορος Ζησιμάτος πρόσφερε στο ΚΚΕ 150 δολάρια ΗΠΑ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, η μητέρα του προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Αργολίδας.

* * *

Φωτ. 2

Νικόλαος Μπινιώρης
Νικόλαος Μπινιώρης
Ο πολυαγαπημένος πατέρας μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ, ο οποίος πέθανε στις 29 Οκτώβρη 1995, γεννήθηκε το 1913 στο χωριό Βλάστη Κοζάνης. Μέλος του ΚΚΕ από το 1939 και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, το μεταβαρκιζιανό καθεστώς τον καταδίωξε και τον φυλάκισε. Το 1946 αναγκάστηκε να καταφύγει στον ΔΣΕ. Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

Η πολυαγαπημένη μητέρα μας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΤΑΛΑ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 9 Μάρτη 2005, γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Λειά Θεσπρωτίας. Το 1948 βγήκε στο Βίτσι, κατατάχτηκε στον ΔΣΕ και πολέμησε από τις γραμμές του.

Εζησε και αυτή πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, επαναπατρίστηκε το 1987 και ζούσε με την οικογένειά της στο Περιστέρι Αττικής. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και παρά τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν, συμμετείχε δραστήρια στους αγώνες του.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

Η κόρη τους Μαρία και ο γαμπρός τους Ντέιβιντ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΗΛΙΑ Δημητρίου ΚΡΙΘΑΡΟΥΛΑ ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 2 Μάρτη 2007, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Οι εγγονές του Αθανασία, Βασιλική, Αθανασία Κριθαρούλα

* * *

Στη μνήμη των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, οι οποίοι κατάγονταν από το χωριό Πριόνια Γρεβενών, ΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημητρίου ΣΤΑΘΗ, ΠΕΡΙΚΛΗ Κωνσταντίνου ΣΙΟΥΛΑ, ΗΛΙΑ Χρήστου ΤΕΓΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανασίου ΤΕΓΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Αθανασίου ΤΣΙΑΡΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ευθυμίου ΣΤΑΘΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Στέργιου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ. Καθώς επίσης στη μνήμη των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από το χωριό Σταυρός Γρεβενών, ΓΙΑΝΝΗ Δημητρίου ΚΟΚΚΙΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ Ιωάννη ΚΟΚΚΙΝΟΥ και με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Παντελής Ζησιμάτος
Παντελής Ζησιμάτος
Κωνσταντίνος Ντόλας

Δέσποινα Ντόλα

* * *

Φωτ.

Στις 3 Απρίλη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος και πατέρας ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ. Ενας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη και αυτοθυσία για τα κοινά, για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Παρά τη βαριά αναπηρία του πάλευε και υπεράσπιζε το Κόμμα στην πάλη του για καλύτερες μέρες, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Η σύζυγος Ξανθούλα

Ο γιος του Νίκος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΑΥΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΤΣΙΔΑΚΗ από το Καταφύγι Ικαρίας, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας 50 ευρώ.

Ελένη Κούβαρη

* * *

φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ, φιλόλογος, από την Κοξαρέ Ρεθύμνου, στέλεχος του ΚΚΕ, γραμματέας του ΕΑΜ Ρεθύμνου, ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη, σκοτώθηκε σε μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές στις 31.3.1944 στη θέση Γκιουμπριά έξω από το χωριό Πηγή στο Ρέθυμνο.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελένη Μαθιουδάκη και ο γιος του Μανώλης Μαθιουδάκης προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ».

* * *

φωτ.

Στο 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αγώνα και μαχητή του ΔΣΕ ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΗ, ο μπατζανάκης του και η κουνιάδα του Θόδωρος και Βασιλική Αγγελή προσφέρουν στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ασκίου Κοζάνης. Επίσης σύντροφοι, φίλοι και αναγνώστες των βιβλίων του Μήτσου προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ίδιας ΚΟΒ.

Κωνσταντίνος Ντάλας
Κωνσταντίνος Ντάλας
* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΚΙΑΡΗ, που πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου 2007, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

Η σύζυγός Βασιλική

Τα παιδιά Γιώργος -Λεμονιά

* * *

Φωτ.

Την Τετάρτη 7.2.2007 έφυγε απ' τη ζωή ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ(Λεβέντης) στα 91 του χρόνια, μέλος της ΚΟΒ Ριζούπολης -Λαμπρινής. Τάφηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς απ' όπου καταγόταν, με πολιτική κηδεία, το Σάββατο 10 Φλεβάρη. Στην τελετή μίλησαν για τη ζωή και τη δράση του ο σ. Διονύσης Τζαννάτος, εκ μέρους της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, η Μαρία Γαλιατσάτου από την ΠΕΑΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, καθώς και τα παιδιά του. Παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του, συγγενείς και σύντροφοι από την Αθήνα και την Κεφαλονιά.

Λίγες μέρες πριν, τον Γενάρη, έφυγε απ' τη ζωή και ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος του μπαρμπα-Κώστα, ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ σε ηλικία 92 χρόνων, ο τελευταίος αντάρτης του ΔΣΕ Κεφαλονιάς.

Τιμώντας τη μνήμη και των δύο, τα παιδιά του Κώστα Παγουλάτου, Σπύρος, Γεράσιμος και Λεωνίδας, προσφέρουν 330 ευρώ στο ΚΚΕ. Επίσης, στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Η ΚΟΒ εκτελωνιστών Πειραιά 400 ευρώ. Τα ανίψια του: Ουρανία και Γιώργος, Διονυσία και Παναγής και Κική 300 ευρώ. Τα παιδιά του Χρ. Ζήση: Σπύρος, Βάγια και Σπυριδούλα 120 ευρώ. Οι σύντροφοι και φίλοι: Ντίνα, Δημήτρης, Σταύρος, Χάρης, Στάσα, Καίτη, Σούλα, Χριστίνα, Κασσιανή, Γιάννα, Αηδόνης και Μαρίνος 370 ευρώ.

* * *

φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου, ΗΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, Δικηγόρου, αγωνιστή αντιστασιακού από τη Χρύσοβα της Μεσσηνίας, ο οποίος «πλήρωσε» την πίστη του στα σοσιαλιστικά ιδανικά και τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στους αγώνες του λαϊκού μας κινήματος με διωγμούς, φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις αδελφών του, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, 200 ευρώ στο Κόμμα μας στο οποίο έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Η σύζυγός του

Αικατερίνη Ρετζέπη-Δεδούση

* * *

φωτ.

Τρία χρόνια πέρασαν από το θάνατο του συντρόφου μου και αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΟΥ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μάνθα, οι κόρες του Αθηνά και Ευδοκία και οι σύζυγοί τους προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

***

Φωτ. 3

Στη μνήμη των αξέχαστων και αγαπημένων γονιών μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του λατρεμένου αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ που κλείνουν 5 χρόνια από το θάνατό του, και των πρωτοξαδέλφων μας: ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ και ΟΜΗΡΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, αγωνιστών του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γιάννης Ρίτσος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Σούλα Σπαία

Λίζα Χαρτομπίλα

* * *

φωτ.

Στις 2 Απρίλη συμπληρώνονται δύο χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής πατέρας και παππούς μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αγωνίστριας μάνας και γιαγιάς μας, συντρόφου του στη ζωή και στον αγώνα, προσφέρουμε: 100 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ, παράρτημα Πειραιά, 100 ευρώ στην ΚΟΒ Αγίας Σοφίας του ΚΚΕ και 100 ευρώ στον «Ρ».

Οι κόρες του: Ολγα και Βάσω

Τα εγγόνια του

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ που έφυγε από κοντά μας, ο σύντροφος Νίκος Χατζηγιώργης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΕΠ Ηρακλείου, το ποσό των 50 ευρώ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
***

φωτ.

Συμπληρώθηκε στις 18 του Μάρτη ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και του συνταξιοδοτικού κινήματος. Ολη τη ζωή του την αφιέρωσε στο κόμμα. Υπήρξε ακούραστος, συνεπής, πρώτος στη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και στις οικ. εξορμήσεις. Για τη δράση του κυνηγήθηκε αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ζηνοβία πρόσφερε 100 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος κομμουνιστής αγωνιστής, ο παππούς μας ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γκύζη, 50 ευρώ για το Κόμμα του, το ΚΚΕ, για το οποίο αγωνιζόταν μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Θα σε θυμόμαστε με ειλικρινή αγάπη και θαυμασμό για τη δύναμη της ψυχής σου. Θα παλεύουμε να μην πιάνουμε άδικα τόπο στη γη, όπως έλεγες.

Τα εγγόνια σου Δήμητρα Χιόνη - Πέτρος Φράγκος

Τα δισέγγονα Γιάννης και Γεράσιμος


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στρατής Τσαμπής
Στρατής Τσαμπής

Δημήτρης Επικαρίδης
Δημήτρης Επικαρίδης

Σταυρούλα Ντάλα
Σταυρούλα Ντάλα

Φώτης Ζησιμάτος
Φώτης Ζησιμάτος

Αγγελος Φράγκος
Αγγελος Φράγκος

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ