ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μιχάλης Αδαμίδης
Μιχάλης Αδαμίδης
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 μηνών από το θάνατο του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΓΚΡΟΖΟΥΔΗ από τα Βρυσικά Εβρου, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, η συντρόφισσά του στη ζωή και στο κόμμα Αγάπη, ο γιος του Πασχάλης και τα εγγόνια του Αλεξάνδρα και Πολυχρόνης, προσφέρουν στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Βρυσικών, 300 ευρώ στην Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα του.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ, στελέχους του ΚΚΕ, από τη Λιβαδειά.

Στη μνήμη του η σύζυγός του προσφέρει στην ΚΟ Λιβαδειάς 150 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, δημοσιογράφου, η σύζυγός του Δέσποινα Ανδρινοπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ 350 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

* * *

Φωτ.

Στις 9 Μάρτη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και διακεκριμένου επιστήμονα στο χώρο των ΤΕΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη και για το 40ήμερο μνημόσυνο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΙΟΥΤΑ, ο οποίος πέθανε στην Αρναία Χαλκιδικής, οι φίλοι και σύντροφοί του από τη Γερμανία, Βασίλης, Ρούλα, Χρήστος προσφέρουν 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γερμανίας.

* * *

Φωτ.

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ από το Παλατιανό Κιλκίς, Επονίτης στην Κατοχή, μέλος του ΚΚΕ από το 1943, και αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές. Μετά την Απελευθέρωση οι διώξεις τον ανάγκασαν, τον Αύγουστο του 1946, να καταφύγει στο ΔΣΕ στα Κρούσια. Στα μέσα του 1947 έφυγε με το Τάγμα του αείμνηστου Κόλια Νικητίδη (αεροπόρου) για το Βίτσι - Γράμμο. Στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου, ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού και ως διοικητής Λόχου έλαβε μέρος στις μάχες του Γράμμου. Ο Λόχος του τιμήθηκε με τη σημαία του ΑΣΕ. Πολέμησε στα Κρούσια, στη Νιγρίτα, στο Μπέλλες ώσπου να φτάσει το Τάγμα του στο Γράμμο. Πολέμησε επίσης στο Μάλι Μάδι. Στάλθηκε στη ΣΑΓΑ ως διοικητής Λόχου εκπαιδευτής. Στη μάχη του Μπίκοβικ, ο Λόχος του με θάρρος και αυτοθυσία κατόρθωσε να σώσει τραυματισμένο μαχητή. Τραυματίστηκε, έπαθε κρυοπαγήματα, έχασε τα δάχτυλα των ποδιών του και ανάπηρος, μετά την αποθεραπεία του, επέστρεψε το 1949 στο ΔΣΕ. Τοποθετήθηκε διοικητής Λόχου και υποστήριξε την οπισθοχώρηση τμημάτων του ΔΣΕ.

Νίκος Ανδρινόπουλος
Νίκος Ανδρινόπουλος
Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη παντρεύτηκε την Τασία Κριτσάκη, επίσης μαχήτρια του ΔΣΕ και απέκτησαν τρεις γιους. Φοίτησε σε κομματική Σχολή και δούλεψε ως στέλεχος του ΚΚΕ.

Επαναπατρίστηκε το 1977 με την οικογένειά του, έζησε στη Θεσσαλονίκη και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παλατιανό, όπου συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως στέλεχος του ΚΚΕ. Ηταν ακούραστος, δραστήριος και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του κόμματός του και των πολιτικών προσφύγων. Ο άδικος «χαμός» του άφησε μεγάλο κενό στους δικούς του και σε όσους τον γνώρισαν.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 10 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

Ελπίδα Μητρολιού

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο της μητέρας μου ΙΩΑΝΝΑΣ (Γιαννίτσας) ΠΥΡΟΜΑΛΗ προσφέρω στη μνήμη της 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας.

  • Επίσης στη μνήμη των νεκρών του μπλόκου της Καλογρέζας προσφέρω 40 ευρώ στο Παράρτημα Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ και 40 ευρώ στο Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Β/Δ προαστίων.

Η κόρη της Κική

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1918, μέλος του ΚΚΕ από το 1945, από το 1941 συμμετείχε στο αντιφασιστικό κίνημα της Μέσης Ανατολής. Πιάστηκε και κλείστηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αφρική. Επέστρεψε στην πατρίδα στις 10 Οκτώβρη 1945. Βοήθησε στην απόδραση με καϊκι από τη Νάξο - Ανδρο στην Εύβοια δημοκρατικών Αξιωματικών.

Χρήστος Ιωακειμίδης
Χρήστος Ιωακειμίδης
Οι συμπατριώτες του τον τίμησαν και τον εξέλεξαν πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιόκαστρου από το 1959 ως το 1967, που τον καθαίρεσε η χούντα. Εκλέχτηκε επίσης πρόεδρος της Κοινότητας από το 1978 ως το 1986 και από το 1990 ως το 1991. Ηταν μέλος του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΑΕΑ.

Υπήρξε άνθρωπος που έδωσε νόημα στη ζωή του με τους αγώνες, το ήθος και αποτελεί παράδειγμα για τους νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη του η οικογένειά του, που θα τον θυμάται ως φωτεινό παράδειγμα, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον ΑΛΕΚΟ Χαράλαμπου ΣΑΧΠΑΖΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ από το Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, επαναπατρίστηκε το 1965 και ζούσε στην Κορομηλιά Κιλκίς.

Αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κορομηλιάς.

Η γυναίκα του Πελαγία και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.2

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ, δάσκαλος, καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Ελλάδα ήρθε μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και ζούσε στο Μυλοχώρι Κιλκίς. Για τις προοδευτικές ιδέες του δε διορίστηκε ποτέ.

Δραστήριος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, το 1947 δολοφονήθηκε από τρομοκράτες στην περιοχή Παλατιανού Κιλκίς.

Στράτος Τσαμπής
Στράτος Τσαμπής
Η ΕΛΠΙΔΑ Αλέξανδρου ΦΩΤΙΑΔΟΥ γεννήθηκε το 1901. Καταγόταν και αυτή από τον Καύκασο και ζούσε στο Μυλοχώρι. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή, εξορίστηκε το 1946 στη Θάσο. Πέθανε το 1991 στη Σουηδία.

Στη μνήμη τους ο γιος τους Βλαδίμηρος, η γυναίκα του Κατίνα και τα παιδιά τους πρόσφεραν 80 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μυλοχωρίου.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πανεπιστημιακού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΔΗΜΑ, η συντρόφισσά του Μαρία Καραδήμα προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

** * *

Στη μνήμη της μητέρας μου ΖΩΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, η οποία στάθηκε συντρόφισσα και συναγωνίστρια του πατέρα μας Γιώργου, αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Φλώρινα στην Κατοχή, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Καλλιόπη Γαβριηλίδου

* * *

Φωτ.

Στις 4 του Μάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον ξαφνικό και αναπάντεχο θάνατο για την οικογένεια και το κόμμα του ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και γραμματέα της ΝΕ Γερμανίας.

Γεννημένος στις Σάπες νομού Ροδόπης από γονείς κομμουνιστές. Εξορίστηκε με τη μητέρα του Δέσποινα στο Τρίκερι 2 1/2 χρονών τότε. Ο πατέρας του εξορισμένος ταυτόχρονα στη Μακρόνησο.

Το 1970 μετανάστεψε στη Γερμανία και αμέσως στρατολογήθηκε στην ΚΝΕ και ένα χρόνο αργότερα στο κόμμα, μέχρι που ο θάνατος το νίκησε στις 4 Μάρτη 2006.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Μαίρη και τα παιδιά του σ. Νικολέτα και σ. Παναγιώτης προσφέρουν 100 ευρώ στο κόμμα που αγαπούσε και αγωνιζόταν μέχρι το τέλος, μέσω της ΚΟ Γερμανίας.

* * *

Επίσης, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του φίλου ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, γραμματέα της ΝΕ Γερμανίας, προσφέρουμε στη μνήμη του 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βέροιας.

Θωμάς Σαμαράς
Θωμάς Σαμαράς
Μπάμπης Χατζηθεοδωρίδης

Κατερίνα Γκίζα

* * *

Φωτ.

Στις 4 Μάρτη 2007 πέθανε σε ηλικία 93 χρόνων ο αγωνιστής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ. Γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και για την πατριωτική δράση του έζησε 23 χρόνια πολιτικός κρατούμενος.

Στη μνήμη του ο Θανάσης, η Ελένη και η Ηλέκτρα Μούζα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.2

Η ΡΟΔΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑ, Επονίτισσα στην Κατοχή και μαχήτρια του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, η οποία πέθανε στις 28 Απρίλη 1989, γεννήθηκε στο Ζάρκο Τρικάλων το 1927. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία ως το 1981 που επέστρεψε στην πατρίδα.

Στις 20 Μάρτη συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, από το Ζάρκο, όπου γεννήθηκε το 1924. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και επέστρεψε στην πατρίδα το 1981. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε, ως μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους τα παιδιά τους προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

* *

φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΠΑΚΑΚΗ, από τα Πλευριανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, στο οποίο και έμεινε αφοσιωμένος ως το θάνατό του, προσφέρω στο Κόμμα του, μέσω ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, 300 ευρώ.

Αρετή Παλπακάκη

* **

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ, πρόσφερα για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βελγίου.

Ειρήνη Σαμαρά

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΜΙΧΑΗΛ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΙΔΗ (φωτογραφία) μαχητή του ΔΣΕ, της αδελφής μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ (φωτογραφία) επίσης μαχήτριας του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, της ανιψιάς μας ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, η οποία «έφυγε» έπειτα από τροχαίο δυστύχημα. Του θείου μας ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στα Κρούσια, της γυναίκας του ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ των εξαδέλφων μας ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία, ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία πέθανε, έπειτα από τον επαναπατρισμό της, στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, προσφέραμε για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Προχώματος.

Απόστολος Κουκούμης
Απόστολος Κουκούμης
Αναστάσιος Πολυανίδης - Θεοδώρα Αδαμίδου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 20 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ ως το θάνατό του, μα είναι πάντα ανάμεσά μας.

Στη μνήμη του πρόσφερα, μέσω ΚΟΒ Ρετζικίου, 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Προσφέρω ακόμη 20 ευρώ στη μνήμη της φίλης μας ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, η οποία μας ξάφνιασε με το απροσδόκητο «φευγιό» της.

Ελένη Λάμπρου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΠΑΝΟΥ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, από τη Λευκάδα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αχαρνών.

Μαρία Ζαβιτσάνου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας το 1928 από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή ήταν δραστήριο μέλος της ΕΠΟΝ. Το Νοέμβρη του 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ και υπηρέτησε στα Τμήματα της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου. Πήρε μέρος στις μάχες στη Μουργκάνα, στη Λάκα Σούλι, στο Γράμμο και σε άλλες. Τραυματίστηκε δύο φορές.

Με το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, εργάστηκε στις οικοδομές. Εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε ένα γιο και μία κόρη.

Επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στο υπουργείο Δημοσίων Εργων ως το 1982 που συνταξιοδοτήθηκε.

Πέθανε στις 13 Φλεβάρη 2002

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαριάνθη, η κόρη του Κούλα και ο γιος του Βασίλης προσφέρουν 30 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 25 Μάρτη συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΑΝΝΑ ΚΑΤΣΑΝΙΚΑΚΗ.

Πάνος Ζαβιτσάνος
Πάνος Ζαβιτσάνος
Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο γιος της Βαγγέλης Κατσανικάκης και η οικογένειά του

* * *

Η ΜΑΡΙΑ Νικολάου ΧΑΣΤΑ γεννήθηκε το 1917 στο χωριό Καλλονή Γρεβενών.

Πέθανε στις 10 Μάρτη 2007. Σύζυγος του Θανάση Χαστά, επίτιμου προέδρου του Παραρτήματος Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ, αδερφή του Κώστα Κωτσιαλή (Κόκκινου Αστέρα), αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, το 1948 εξορίστηκε στο Τρίκερι. Παρέμεινε πιστή μέχρι το τέλος της ζωής της στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Αριστούλα, Βάσω και Κώστας προσφέρουν στη ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 26 Μάρτη συμπληρώνονται 6 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή η ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΗΛΚΟΥ, Επονίτισσα στην Κατοχή, μαχήτρια του ΔΣΕ, η οποία έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, της οποίας ήταν μέλος.

Ο σύζυγος Χρήστος

Τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του άξιου τέκνου του «Κόκκινου Βράχου» και του ΚΚΕ ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ, του συντρόφου και συναγωνιστή του άντρα μου στις δύσκολες, αλλά και ηρωικές εποχές της δράσης της ανταρτοομάδας του Δημοκρατικού Στρατού στην Ικαρία ως το 1955, της πολιτικής προσφυγιάς και της παράνομης αντιδικτατορικής δράσης και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού, 30 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου και ο ίδιος αγωνίστηκε πιστά περισσότερα από 60 χρόνια.

Κώστας Παλπακάκης
Κώστας Παλπακάκης
Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

  • Επίσης, στη μνήμη του Στρατή Τσαμπή και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, η οικογένεια Ν.Στ. Παπαγεωργάκη προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αϊ - Γιώργη Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ,ο οποίος «έφυγε» στις 25 Μάρτη 1977, η οικογένειά του πρόσφερε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Ευγενείας - Χαραυγής Κερατσινίου.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, ο σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ, ο οποίος γεννήθηκε το 1909 στο Αργοστόλι, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ. Το 1923-24 εξορίστηκε. Πιάστηκε και πάλι από τη δικτατορία του Μεταξά και αφού ταλαιπωρήθηκε στα κρατητήρια του νησιού, πήρε το δρόμο της εξορίας.

ΕΑΜίτης στην Κατοχή, για την πατριωτική δράση του πιάστηκε το 1948 και τον επόμενο χρόνο στάλθηκε στο Μακρονήσι. Αλλά και η δικτατορία των συνταγματαρχών δεν τον ξέχασε. Πιάστηκε και πάλι και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από πολυήμερη απεργία πείνας.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Πέθανε στις 25 Μάρτη 1995.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Κούλα

Τα παιδιά του Παναγιώτης - Σόνια

Τα εγγόνια και τα ανίψια του

* * *

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΜΑΚΉ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του ήταν πιστός στο ΚΚΕ, στις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, οι σύντροφοι του από την Κρύα Λυκοτρίχη προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Ιωάννα Πυρομάλη
Ιωάννα Πυρομάλη

Τάσος Μπαρμπούρης
Τάσος Μπαρμπούρης

Ομηρος Χριστοφορίδης
Ομηρος Χριστοφορίδης

Αννα Πολυανίδου
Αννα Πολυανίδου

Κώστας Πέτρογλου
Κώστας Πέτρογλου

Παναγιώτης Μακρής
Παναγιώτης Μακρής

Αλέκος Αλεξανδράτος
Αλέκος Αλεξανδράτος

Χριστίνα Τσεκούρα
Χριστίνα Τσεκούρα

Μιχάλης Αναστασάκος
Μιχάλης Αναστασάκος

Σταματούλα Ηκλου
Σταματούλα Ηκλου

Χρήστος Λιούτας
Χρήστος Λιούτας


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ