Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9737

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
25 ΜΑΡΤΗ 1821
Ηταν ένοπλη, κίνησε τον τροχό της Iστορίας προς τα μπρος και είχε αντιπάλους...

Μια μέρα σαν τη σημερινή - επέτειο της Επανάστασης του '21 - η κυρίαρχη τάξη, η εξουσία της, θα παιανίζει θριάμβους για μια Επανάσταση με κυρίαρχη μορφή την ένοπλη πάλη, με την οποία πλέον καμιά σχέση δεν έχει, αντίθετα την αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας βαφτίζοντάς την «τρομοκρατία». Θα μιλήσουν για ελευθερία... Το ψέμα και η υποκρισία, σ' όλο τους το μεγαλείο για να προβάλλουν το νόημα της Επανάστασης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων.

H εξέγερση του 1821 είχε εχθρό την κυρίαρχη εξουσία, που εμπόδιζε το πέρασμα από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό, δηλαδή την κίνηση της Ιστορίας, για τη συγκεκριμένη εποχή, προς τα μπρος. Οι Ελληνες, με τα όπλα, τέτοιον αγώνα έκαναν. Για να ανατρέψουν την εξουσία των Οθωμανών, που τη διαχειρίζονταν μαζί με τους Ελληνες κοτζαμπάσηδες και Φαναριώτες, κοντά και η Εκκλησία...



ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΛΕΤΖΗ
«Ελλάδα και Ελληνες»

Υστερα από πολλά χρόνια ο μεγάλος και ακούραστος φωτογράφος «ξαναγυρίζει» στην Ηπειρο (στην Πρέβεζα 24 Μάρτη 2007 - Ιδρυμα ΑΚΤΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ) όπου παρουσιάζεται το σύνολο της φωτογραφικής του δουλιάς, που ο φακός του με πάθος κυνήγησε μια ολόκληρη ζωή, από της νιότης τα πρώτα βήματα ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του.


ΣΕΛ.  20
3ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Προβλήματα ενόψει

Μερικές πλευρές των συνθηκών που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον οπτικοακουστικό χώρο, όπως το γεγονός ότι η εθνική νομοθεσία δε θα έχει καμία ισχύ στον επεκτατισμό των μονοπωλίων του εν λόγω τομέα.


ΣΕΛ.  5
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ
Χορογραφική πολυφωνία

Πιστό στο ραντεβού του με τους φίλους του χορού, το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει και φέτος για την παρουσίαση του ετήσιου φεστιβάλ του, πάντα με τη φιλοδοξία να ενισχύσει την προβολή της εγχώριας χορογραφικής παραγωγής και την επιδίωξη να χαρτογραφήσει το τοπίο του σύγχρονου ελληνικού χορού.


ΣΕΛ.  ΣΕΛΙΔΑ 4
ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Ρυθμιστές του κλίματος σε όλη τη Γη

Η μελέτη του τοπικού κλίματος στην Αρκτική και την Ανταρκτική, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολικού Ετους, θα έχει καθοριστική συμβολή στην κατανόηση και εκτίμηση των κλιματικών αλλαγών και των επιπτώσεών τους σε παγκόσμια κλίμακα.


ΣΕΛ.  ΣΕΛΙΔΑ 7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ