Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9746

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μαζικός λαϊκός ερασιτεχνικός αθλητισμός με στήριξη του κράτους

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ορφανό, εκφράστηκε η ανησυχία του Κόμματος για την οργανωμένη βία στο χώρο του αθλητισμού με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα στην Παιανία και διατυπώθηκαν οι βασικές θέσεις του Κόμματος για τον αθλητισμό.


ΣΕΛ.  7

Δημόσια και δωρεάν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ φροντίδα κατ' οίκον

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες

Το ΚΚΕ υποστηρίζει μια κοινωνική πολιτική με υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ηλικιωμένων, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, με ευθύνη του κράτους.

Οι υπηρεσίες αυτές:

  • Να είναι πλήρως στελεχωμένες από ειδικευμένους στις αντίστοιχες ειδικότητες επιστήμονες, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, που να έχει αποκλειστική εργασία την κάλυψη αυτών των αναγκών, με ενιαία, μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπή μισθό
  • Να έχουν επαρκή και πλήρη κρατική χρηματοδότηση
  • Να είναι ενταγμένες, μαζί με το προσωπικό τους, στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στους ΟΤΑ.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κατάληψη στη χρηματιστηριακή «Ακρόπολις»

Καθώς εντείνεται η αποπροσανατολιστική συζήτηση για τους όρους με τους οποίους το κεφάλαιο και τα κόμματά του θα συνεχίσουν το πλιάτσικο στα αποθεματικά των Ταμείων, το ΠΑΜΕ κατέλαβε χτες αιφνιδιαστικά τα γραφεία της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», ξεκαθαρίζοντας πως οι ταξικές δυνάμεις θα αντιπαλέψουν κάθε προσπάθεια καταλήστευσης της περιουσίας των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  6


ΠΟΛΩΝΙΑ
Να ανακληθούν τα αντικομμουνιστικά μέτρα

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στον Πολωνό πρεσβευτή στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  3
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνδιάσκεψη ΚΟ του ΚΚΕ

Με όπλο την πλούσια εμπειρία, προχωρά μαχητικά στο άνοιγμα νέων δρόμων στη σύνδεση του Κόμματος με τις πλατιές λαϊκές μάζες.


ΣΕΛ.  9
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ
«Κόλλησε» στα 10 ευρώ το αρνάκι

Τιμές στα ύψη για τα βαλάντια των μισθοσυντήρητων οικογενειών στην αγορά. Ικανοποιημένος - όπως πάντα - δηλώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  13
ΙΡΑΝ
Απελευθέρωση των 15 αιχμαλώτων

Στην απελευθέρωση των 15 Βρετανών ναυτών αιχμαλώτων προχώρησε χτες η ιρανική ηγεσία ως μια κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ