Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9770

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στις 15 του Μάη ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ!

Στην απεργία στις 15 Μάη, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων και κεντρικά συνθήματα «Δώστε πίσω όλα τα κλεμμένα» - «Δώστε πίσω όλες τις οφειλές κράτους - εργοδοσίας». Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).


Δυνάμωμα των αγώνων με ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ για ανώτατη παιδεία των λαϊκών αναγκών

Την Τετάρτη 9 Μάη, διεξάγονται οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στους συλλόγους όλης της χώρας, μετά από ένα χρόνο δυναμικών μαχητικών κινητοποιήσεων ενάντια στις αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, οι οποίες αποτελούν εφαρμογή της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, που σπρώχνει στην πλήρη παράδοση της ανώτατης εκπαίδευσης στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Με οδηγό αυτή την πολύτιμη και θετική εμπειρία των αγώνων τους, φοιτητές και σπουδαστές καλούνται στις κάλπες να δώσουν ένα ακόμα μήνυμα αντίστασης σ' αυτή την πολιτική, αλλά και μήνυμα διεκδίκησης των αλλαγών εκείνων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους στις σπουδές και τη ζωή. Καλούνται να κρίνουν τις δυνάμεις που δρουν στις σχολές με βάση την εμπειρία τους, τη στάση που κράτησαν απέναντι στα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, τις ανάγκες τους. Ενισχύοντας την ΠΚΣ, ισχυροποιούν τους συλλόγους, αλλάζουν τους συσχετισμούς, δυναμώνοντας το κίνημα, για Ανώτατη Παιδεία των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΛΙΒΑΝΟ
Η ζωή στα χαλάσματα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Η καταστροφή που άφησε πίσω του ο ισραηλινός στρατός είναι τέτοιας έκτασης, που είναι αδύνατο να σβήσει από τη μνήμη των ανθρώπων αυτών, που παρά την απόλυτη ισοπέδωση και τον πόνο του χαμού των δικών τους, σήκωσαν το ανάστημά τους και νίκησαν έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο. Ενα οδοιπορικό με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις περιοχές που δέχτηκαν τη βαρβαρότητα των ισραηλινών βομβαρδισμών και νίκησαν.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΡΤ και ΚΚΕ

Πάγια έχει γίνει η πρακτική της ΕΡΤ, στα βήματα των ιδιωτικών καναλιών, να εξαφανίζει από τα δελτία ειδήσεων τις περιοδείες της Αλέκας Παπαρήγα και τις ανακοινώσεις του Κόμματος.

Τελευταίο κρούσμα η περιοδεία στην Πάτρα την Παρασκευή. Τι και αν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε ένα κατάμεστο από φοιτητές αμφιθέατρο στο Πανεπιστήμιο της πόλης; Τι κι αν έδωσε συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης; Στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ έπαιξε μόνο ένα απόσπασμα 10 δευτερολέπτων σχετικό με τα ομόλογα!

Το πρόβλημα αφορά την κυβέρνηση, ειδικότερα τον Θ. Ρουσόπουλο. Εχουν «βελτιώσει» τις παλιές πρακτικές τους παίρνοντας μαθήματα από το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι η ΕΡΤ υλοποιεί τη γραμμή αποκλεισμού του ΚΚΕ, ενταγμένη, περισσότερο από άλλοτε, σε προεκλογικές σκοπιμότητες. Η στάση τους δε θα μείνει αναπάντητη.



ΤΟΥΡΚΙΑ
Από τη μια ο λαός από την άλλη τα μονοπώλια

Οι πρόσφατες εξελίξεις απόδειξαν πως από τη μια είναι οι ισλαμιστές ή «οι κοσμικοί», που τοποθετούνται υπέρ της εξουσίας των μονοπωλίων και από την άλλη ο λαός που αγωνίζεται ενάντιά της.


ΣΕΛ.  18
ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στα γρανάζια της διαχείρισης

Οι θέσεις και τα προγράμματα των δύο μονομάχων δε διαφέρουν ουσιαστικά και η αντιπαράθεση γίνεται μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων και τακτικής, στην ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ