Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9770

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
«Βυθίζεται» στα προβλήματα

Το εξειδικευμένο καταδυτικό προσωπικό της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων συμπληρώνει περίπου ένα χρόνο από τότε που ξανάρχισε τις καταδύσεις μετά από έξι χρόνια στη στεριά λόγω της κυνικής αδιαφορίας των κυβερνήσεων. Τα προβλήματα όμως όχι μόνο δε λύθηκαν, αλλά οξύνονται συνεχώς, αφού η κυβερνητική πολιτική της απαξίωσης συνεχίζεται, και όπως λένε οι ίδιοι οι δύτες της σημαντικότατης αυτής υπηρεσίας του κράτους στον «Ρ», αν δε δοθούν λύσεις, το μέλλον, τόσο για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά, όσο και για την ίδια την υπηρεσία, θα είναι καταστροφικό.


ΣΕΛ.  4  -  5


ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
Αναψε τη φωτιά των αγώνων της αγροτιάς

Ο Μ. Αντύπας άναψε τη φωτιά της εξέγερσης στις αγροτικές μάζες της Θεσσαλίας, ώστε δικαίως, τόσο με τη δράση του όσο και με τη θυσία του, να θεωρείται ο προάγγελος των αγροτικών αγώνων για να απαλλαγούν οι κολίγοι από τα δεσμά τσιφλικάδων.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Εκρηκτική η κατάσταση

Μια χούφτα εφοπλιστών καρπώνονται τον ιδρώτα χιλιάδων ναυτεργατών, βγάζοντας αμύθητα κέρδη από την εκμετάλλευση της ανάγκης των νησιωτών να συνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα και αντίστροφα.


ΣΕΛ.  24
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Προς το ιστορικό παρελθόν

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης μας πρόσφερε εικόνες τουρκικών ταινιών, που δίνουν αφορμή να σκεφτούμε την πρόσφατη ιστορία της γειτονικής χώρας. Δίπλα σ' αυτές και μια ταινία για τον κομμουνιστή μεγάλο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.


ΣΕΛ.  3
ΔΙΗΓΗΜΑ
Το κόκκινο αυτοκίνητο

«Του είπα όλη την ιστορία βουρκωμένος. Και στο τέλος ξέσπασα: "Αδικα, καταλαβαίνεις μπαμπά, πολύ άδικα. Εγώ μήπως το 'θελα;". Περίμενα να φωνάξει και κείνος μαζί μου: "Αδικα, άδικα, Θρασάκη". Μα κείνος δε μίλησε. Ούτε καλό ούτε κακό». Από το διήγημα του Νίκου Κυτόπουλου.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ