ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η οργή να εκφραστεί στην κάλπη

«Είμαστε κοινωνικό επάγγελμα και είμαστε στο τελευταίο σκαλί. Προσωπικό δεν έχουμε. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν παίρνουμε. Οι μισθοί καθηλωμένοι. Οι κυβερνώντες μάς εκφράζουν τη συμπάθειά τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα...». Φράσεις οργής και διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας, άκουσαν μόνο η Λιάνα Κανέλλη και ο Γιώργος Σκιαδιώτης, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α` Αθήνας, χτες στην περιοδεία τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Οργή που πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη, υπογράμμισε πολλές φορές η Λιάνα Κανέλλη στους εργαζόμενους και στους ασθενείς. «Δυναμώστε μας για να ακουγόμαστε περισσότερο...», ήταν το κάλεσμα των υποψήφιων βουλευτών, για να εισπράξουν πολλές φορές την ευχή «καλόν αγώνα». Μια ευχή, που έβγαινε από καρδιάς και στηριζόταν στην πεποίθηση που με αρκετή σαφήνεια διατύπωσε μια εργαζόμενη: «Για να πάρει το ΚΚΕ 15-20% και να δούμε τότε, αν θα καταλάβουν οι κυβερνώντες...».

Τα υποστυλώματα που αντίκρισαν οι υποψήφιοι βουλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη «Σωτηρία» δεν παραπέμπουν μόνο στο σεισμό, ούτε στο μεγάλο κτιριακό πρόβλημα του ιδρύματος με τα υπέργηρα και πολυάριθμα οικήματα. Ευθέως μας παραπέμπουν σε ένα σύστημα υγείας, που, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού, έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση στη μοίρα του, έχει καταδικαστεί στην υποβάθμιση, ενώ ταυτόχρονα συστηματικά και σχεδιασμένα τροφοδοτούνται και ενισχύονται τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Προειδοποιώντας για την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, η Λιάνα Κανέλλη υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι σπρώχνονται στον πάτο και ύστερα θα πληρώσουν με το αίμα τους τη σκάλα του ιδιώτη, για ν' ανέβουν στο χείλος του πηγαδιού».

Προς ενίσχυση των παραπάνω και το ασθενοφόρο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, που καθημερινά μεταφέρει ασθενείς στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, επειδή η «Σωτηρία» δε διαθέτει αξονικό τομογράφο.

Μια ακόμα εικόνα, μια ακόμα επιβεβαίωση. Το κτίριο «Μέγα Λαϊκό» επισκευάζεται έναντι του αστρονομικού ποσού των τριών δισεκατομμυρίων, όταν με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο κτίριο. Τεράστια κονδύλια σε μαύρες τρύπες..!

Γι' αυτό και στις 9 Απρίλη οι ψήφοι των εργαζομένων δεν πρέπει να καταλήξουν στη «μαύρη τρύπα» του δικομματισμού, ούτε του αδιέξοδου κυβερνητισμού. Πρέπει να πάνε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Σ' αυτούς που και την επομένη των εκλογών θα δίνουν τη μάχη για ένα πραγματικά δημόσιο και αναβαθμισμένο σύστημα υγείας. Και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιώργος Σκιαδιώτης είναι καιρός ο εργαζόμενος «να κάνει το μεγάλο άλμα, όσο και αν φαίνεται δύσκολο».

Κεντρικές συγκεντρώσεις
Στην Α` Αθήνας
Σήμερα Παρασκευή, 17/3:

- Αμπελόκηποι (πλατεία Αγίου Δημητρίου) 7 μ.μ. με τους Κράτη Κυριαζή, Μαρία Ζευγώλη, Λεων. Αυδή.

Κυριακή, 19/3:

- Ριζούπολη, ταβέρνα «Ο Νίκος», τέρμα Χριστιανουπόλεως, 10.30 π.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη και Γιάννη Πάσουλα.

Δευτέρα, 20/3:

- Νέος Κόσμος (πλατεία ΙΚΑ), 6.30 μ.μ., με τους Γιώργο Σκιαδιώτη, Γιάννη Αργυροκαστρίτη.

- Κολωνός (πλατεία Πέτρουλα), 7 μ.μ., με τους Μπάμπη Αγγουράκη, Τέλη Γόντικα, Θύμιο Παπανικολάου.

Τρίτη, 21/3:

- Πλατεία Γκύζη, 6.30 μ.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη, Λεων. Αυδή, Θύμιο Παπανικολάου.

Τετάρτη, 22/3:

- Κουκάκι (Ζίννη 22), 6.30 μ.μ., με τους Κράτη Κυριαζή, Γιάννη Αργυροκαστρίτη.

- Γούβα (πλατεία Πλυτά) 7 μ.μ. με τους Γιώργο Σκιαδιώτη, Νίκο Μπεργελέ, Αλέκα Ζορμπαλά.

- Πετράλωνα, οδός Τρώων, 7 μ.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη, Λεων. Αυδή, Μαρία Ζευγώλη.

Στη Β` Αθήνας
Κυριακή, 19/3:

- Αργυρούπολη (Γεωργουλάνου Πόντου), 10.30 π.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Τάκη Μαυροδόγλου.

- Αγία Παρασκευή (αίθουσα Τερζάκη), 10.30 π.μ., με τους Ορέστη Κολοζώφ, Λεωνίδα Ριτζάκη, Αλέκο Βερναδάκη.

Δευτέρα, 20/3:

- Αγία Βαρβάρα (κλειστό γυμναστήριο), 7 μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Σαρρή Νίτσα, Γιάννη Βασιλείου.

- Μεταμόρφωση (πλατεία Δημαρχείου), 6.30 μ.μ., με τους Χριστίνα Τσεντούρου, Νίκο Σερετάκη.

Τρίτη, 21/3:

- Νέα Ιωνία (πλατεία Αναπήρων Καλογρέζας), 6.30 μ.μ., με τους Ορέστη Κολοζώφ, Παναγιώτη Τσουκαλά.

- Χαλάνδρι (πλατεία Χαλανδρίου), 7.30 μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Λούλα Καρατζά, Γιώργο Ρούση.

- Γουδί (πλατεία Ελευθερίας), 7μ.μ., με τον Χρήστο Κατσώτη.

Τετάρτη, 22/3:

- Αιγάλεω (πλατεία Εσταυρωμένου, πεζόδρομος Σμύρνης), 7 μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Γιάννη Σταυρόπουλο, Γιάννη Βασιλείου.

- Ελληνικό (κεντρική πλατεία), 7 μ.μ., με τους Θανάση Παφίλη, Κώστα Κορτζίδη, Τάσο Φωτόπουλο.

- Περιστέρι (λόφος αξιωματικών), 7 μ.μ., με τους Γιώργο Μαυρίκο, Χάρη Παπαμάργαρη, Εσθήρ Κυριαζή.

- Περιστέρι (πλατεία Δέγλερη), 7 μ.μ., με τους Χριστίνα Τσεντούρου, Παναγιώτη Σοφό.

Δευτέρα, 26/3:

- Κηφισιά, Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Διονύσου και Μυρσίνης), 11 π.μ., με τους Βασίλη Δημόπουλο, Θύμιο Παπανικολάου.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Σπύρος Χαλβατζής μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Πειραιά και ο Παναγιώτης Λυκούδης, υποψήφιος επίσης στη Β΄ Πειραιά, θα περιοδεύσουν στην Αμφιάλη (Κερατσίνι) στις 6μ.μ.

Επίσης, σήμερα ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας θα μιλήσει στις 9.15π.μ. σε συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας. Στις 10π.μ. θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο «Μηχανική» (πρώην Τσαούσογλου) και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων. Στις 7.30μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Γαβαλά.

Αύριο Σάββατο ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θα μιλήσει στο Νεοχώρι, στις 8μ.μ.

Την Κυριακή, ο Σπύρος Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση οικοδόμων στις 11π.μ., στο καφενείο απέναντι από τον Αγιο Νικόλα Νίκαιας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ