ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
Σελ. /32
Ούτε ώρα χαμένη μέχρι την Πρωτομαγιά

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα των εξορμήσεων και των άλλων εκδηλώσεων από τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα

Μια από τις αφίσες της ΠΣΟ για την Πρωτομαγιά
Μια από τις αφίσες της ΠΣΟ για την Πρωτομαγιά
Με την εκδήλωση για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), εγκαινιάζονται αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., οι κεντρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 28 Απρίλη, με τον 2ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου και θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο 5-6 Μάη, με το Τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων Σωματείων και Κοινοτήτων Απεξάρτησης στο γήπεδο 5X5 του Δήμου Ιλίου (επί της οδού Λεωφόρου Χασιάς 130).

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εξορμήσεων, περιοδειών και άλλων πολύμορφων εκδηλώσεων των ταξικών συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Σήμερα, εξορμήσεις θα γίνουν στους παρακάτω, ανάμεσα σε άλλους, χώρους: Ολύμπικ Κέτερινγκ, IKEA, Κέτερινγκ αεροδρομίου, ΔΕΠΑ, ΤΕΕ Περιστερίου και στα ΤΕΕ Αγ. Αναργύρων, ΝΟΥΝΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΓΛΟΥ, ΚΑΣΤΡΙΦΑΡΜ, CEMIDIFARM, ASPECT ΕΠΕ, Τσίτσας, PROFARM, COSMOFARM, ΚΑΡΚΑΛΑΣ, Αγγλούπας, Μαγκοπλέξ, Τέξτερ, Μπουρνάζος.

Σήμερα επίσης, οι άνεργες της «Σεξ Φορμ» συζητούν για την 1η Μάη σε εκδήλωση που διοργανώνει το κλαδικό Συνδικάτο, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πήρε και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνα, ενώ πλατύ κάλεσμα για την 1η Μάη απευθύνουν, με ανακοινώσεις τους, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, αλλά και η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθήνας. Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ επιβάλλεται να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που με όλα τα μέσα ενισχύουν τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, καλώντας στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση μαζί με το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Μάχη σε στεριά και θάλασσα

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα, οι εξορμήσεις συνεχίζονται, ενώ παράλληλα ξεκινάει και το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την 1η Μάη, με τη συγκέντρωση στην οποία καλούν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ, στις 8 μ.μ., στο Δημαρχείο Κουφαλίων και την κεντρική εκδήλωση - συζήτηση της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις σε συνεργασία με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Συκεών, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Συκεών.

Με αποφασιστικότητα και με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά προετοιμάζουν σε στεριά και θάλασσα την απεργία της Πρωτομαγιάς και την απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κοραή. Σήμερα Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες στο εργοστάσιο ROL και στην καπνοβιομηχανία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ενώ θα γίνουν εξορμήσεις σε ναυτιλιακές εταιρείες και σε επιχειρήσεις ιματισμού στο Ρέντη. Αύριο, Πέμπτη, 26 του μήνα, ανάμεσα στα άλλα, στις 9 το πρωί θα γίνει περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και δημοτικής συμβούλου Πειραιά, στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά. Την ίδια μέρα στις 7.30 το απόγευμα, η Γραμματεία Σαλαμίνας του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Στη Στερεά και την Εύβοια, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα, μετά από συσκέψεις που έγιναν, κατάρτισαν το πρόγραμμα εξορμήσεων και εκδηλώσεων, το οποίο υλοποιείται αυτές τις μέρες. Ηδη, έχουν γίνει εξορμήσεις σε εργοστάσια (Τσιμέντα Χαλκίδας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, Σέλμαν, Εβιοπ Τέμπο, Αλλατίνη, Μηχανική, ομιλίες σε Βιομέκ, Βιδομέτ, Παπαδιόχο στο Αλιβέρι, ΛΑΡΚΟ, Πετζετάκη κ.ά.). Ειδική δουλιά θα γίνει στα ΤΕΙ Χαλκίδας, Θήβας και Λαμίας με κοινές εκδηλώσεις των ΠΚΣ και του ΠΑΜΕ. Αποκορύφωμα θα είναι οι ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους 4 νομούς.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Στους οικοδόμους σήμερα η σκυτάλη

Συγκέντρωση στις 6.30 στην πλατεία Κάνιγγος. Κινητοποίηση χτες από τους λογιστές της Αθήνας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των λογιστών
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των λογιστών
Συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, στα πλαίσια της εντεινόμενης μάχης για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης. Στη συγκέντρωση ο Δ. Βαρελάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, επισήμανε ότι ο ΣΕΒ έχοντας ως μπούσουλα την απαράδεκτη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κρατά αδιάλλακτη στάση προτείνοντας χαμηλές αυξήσεις. Και τόνισε την ανάγκη συνέχισης και έντασης του αγώνα καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κλαδικές κινητοποιήσεις και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ. Οι λογιστές απαιτούν μεταξύ άλλων κατώτερο μισθό για το βοηθό λογιστή, 1.300 ευρώ και για το λογιστή, 1.400 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Η ένταξη των φοιτητών - σπουδαστών σε επιχειρήσεις για την πρακτική τους άσκηση στη Λογιστική, να γίνεται με ευθύνη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.ά.

Σήμερα, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων για την κλαδική τους σύμβαση παίρνουν οι οικοδόμοι, με συγκέντρωση στις 6.30 στην πλατεία Κάνιγγος.

Σημαντική η οικονομική ενίσχυση

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να θέσουν ως βασικό καθήκον τη στήριξη των οικονομικών του ΠΑΜΕ. «Η αναγκαιότητα αυτή έχει πολλαπλή πολιτική και συνδικαλιστική σημασία», σημειώνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι «η κάλυψη των οικονομικών για το πρωτομαγιάτικο υλικό, αφίσες - πανό - εξέδρες, μικροφωνικές, άρματα, μαζική προπαγάνδα, στολισμοί κλπ., είναι αδύνατο να γίνει από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ».

Εκδήλωση στην Πάτρα

Η Κομματική Οργάνωση και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας, διοργανώνουν εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά, αύριο Πέμπτη 26 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Α/Α της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης:

  • Η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η εργατική Πρωτομαγιά μέσα από τη λογοτεχνία και την ποίηση», την Πέμπτη, 26 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο).
  • Εκδήλωση με θέμα «Νέοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ - Συζητάμε τα προβλήματά μας, οργανώνουμε τη δράση μας», διοργανώνουν οι νέοι του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ το Σάββατο 28 Απρίλη, στις 6 μ.μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).
ΠΑΜΕ
Στο Λίβανο από 3 έως 7 Ιούλη

Από τις 3 έως τις 7 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η αποστολή αλληλεγγύης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο Λίβανο. Το ΠΑΜΕ καλεί νέους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που δεν έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες και έχουν τη διάθεση, να συμμετέχουν στο Καραβάνι Αλληλεγγύης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις δολοφονικές επιθέσεις των Ισραηλινών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο: 210.3833.786.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ