ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Μάρτη 2000
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
«Μαζεύουν» το χαράτσι μετά την κατακραυγή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης , οι σεισμοπαθείς που πλήρωσαν τους υπέρογκους λογαριασμούς, πρέπει να πάνε σήμερα στα ταμεία και να ζητήσουν να τους επιστραφούν   108.000 δρχ.  Η ρύθμιση ανακοινώθηκε  μετά την αποκάλυψη του προβλήματος από το «Ρ» και ισχύει μόνο γι' αυτούς τους προεκλογικούς λογαριασμούς

Τα ρολόγια της ΔΕΗ θα συνεχίσουν να γράφουν σαν τρελά καθώς η ρύθμιση ισχύει μόνο για προεκλογικούς λογαριασμούς
Τα ρολόγια της ΔΕΗ θα συνεχίσουν να γράφουν σαν τρελά καθώς η ρύθμιση ισχύει μόνο για προεκλογικούς λογαριασμούς
Σε μια αισχρή προεκλογική εκμετάλλευση των θυμάτων της, αυτή τη φορά των σεισμοπαθών, προχώρησε χτες η κυβέρνηση, αφού πρώτα είχε προκαλέσει «εγκεφαλικό» σε εκατοντάδες σεισμοπαθείς που κλήθηκαν να πληρώσουν βαρύ χαράτσι στη ΔΕΗ. Ετσι, χτες, και μόνο αφού είχε ήδη αποκαλυφθεί το θέμα από το «Ριζοσπάστη», έσπευσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, Ντ. Βρετός, να ανακοινώσουν ότι με παρέμβασή τους λύθηκε το πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει. Η λύση, βέβαια, μένει να διαπιστωθεί σήμερα αν είναι πραγματική ή απλώς προεκλογικό πυροτέχνημα. Ετσι με βάση ανακοίνωση της ΔΕΗ καλούνται σήμερα να παρουσιαστούν στα γραφεία της ΔΕΗ όσοι σεισμοπαθείς πλήρωσαν τους υπέρογκους λογαριασμούς και να ζητήσουν να τους επιστρέψουν τις 108.000 δρχ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ που κάνει καθαρό πως η ρύθμιση ισχύει μόνο γι' αυτούς τους λογαριασμούς, δηλαδή μόνο προεκλογικά. Αυτό σημαίνει πως όταν το καλοκαίρι λόγω κλιματιστικών σημειωθούν μεγάλες καταναλώσεις, το χαράτσι θα πληρωθεί κανονικά. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η ΔΕΗ «χορηγεί εφάπαξ (σ.σ. δηλαδή ισχύει μόνο για ένα λογαριασμό) έκπτωση για κάθε οικίσκο ποσού 108.000 δραχμών».

Κι αυτήν όμως τη μερική ρύθμιση έσπευσαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να την εκμεταλλευτούν ως ρουσφέτι. Ετσι έκπληκτοι οι σεισμοπαθείς είδαν αντί να τους μοιράζεται η ανακοίνωση της ΔΕΗ, να φτάνει στα σπίτια τους επιστολή του Ντ. Βρετού που τους ανακοινώνει πως αυτός ήταν που ζήτησε να μειωθεί το ποσό που πρέπει να πληρώσουν στη ΔΕΗ! Ανάλογη δόξα επιχείρησε να καρπωθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης που με το γνωστό του θράσος θέλησε να καταγγείλει κιόλας για δημαγωγία όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημα.

Αυτό που μένει, πέρα από την προεκλογική εκμετάλλευση, είναι πως οι σεισμοπαθείς καταναλωτές που ήδη εξόφλησαν το λογαριασμό τους,πρέπει να προσέλθουν σήμερα κιόλας στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ και να ζητήσουν να τους επιστρέψουν τα χρήματα που πλήρωσαν και μέχρι του ποσού των 108.000 δραχμών. Οι καταναλωτές που δεν εξόφλησαν το λογαριασμό τους δε χρειάζεται να τον εξοφλήσουν αλλά να αναμείνουν το συμψηφισμό του ποσού των 108.000 δραχμών στους επόμενους λογαριασμούς τους.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου σεισμοπαθών «Καποτά» Γ. Τσούτσουρας, μιλώντας στο «Ρ» σχετικά με τις παραπάνω ανακοινώσεις αναρωτήθηκε με νόημα, «τι λογαριασμοί θα έρθουν αμέσως μετά τις εκλογές;». Πρόσθεσε ακόμα με σιγουριά ότι «τίποτα δε θα γινόταν αν δεν κινητοποιούνταν ο σύλλογος και αν δε συσπειρώνονταν γύρω του οι κάτοικοι» ενώ επισήμανε ότι «όλοι οι κάτοικοι ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις γύρω από το ζήτημα».

Η Βίκυ Διαμαντή, μέλος του Συλλόγου Σεισμοπαθών εργατικών κατοικιών Μεταμόρφωσης, τόνισε ότι αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τους σεισμοπαθείς, «θα πληρώναμε το ρεύμα με βάση το νυχτερινό τιμολόγιο». Είπε ακόμη ότι «η ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης Β. Βενιζέλου, δε θα γινόταν αν εμείς δεν τους πιέζαμε για να λάβουν μέτρα. Ωστόσο το ότι η ρύθμιση της επιστροφής των χρημάτων ισχύει μόνο για τώρα, δείχνει ότι το μέτρο είναι καθαρά προεκλογικό. Δε μας διευκρινίζει ο υπουργός τι θα γίνει με τους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος, όταν θα έρθει το καλοκαίρι και θα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες και κλιματισμούς όλη μέρα, για να μην ψηθούμε από τη ζέστη μέσα στα τσίγκινα κοντέινερ».

Ο Τάκης Δραγώνας, αντιπρόεδρος του συλλόγου εργατικών κατοικιών Καματερού, είπε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προεκλογική παγίδα και ότι «αν η κυβέρνηση γνώριζε από την αρχή τις αντιδράσεις που θα αντιμετώπιζε, θα φρόντιζε να στείλει τους λογαριασμούς μετά τις εκλογές...».

ΠΕΝΘΟΣ

Τη λατρευτή μας σύζυγο, μητέρα, κόρη, αδελφή και θεία

ΜΑΙΡΗ ΑΠΟΣΤ. ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

ετών 50 - Δικηγόρο

θανούσα το Σάββατο 18 Μαρτίου 2000 κηδεύσαμε χτες Δευτέρα 20 Μαρτίου 2000 ώρα 4.30 μ.μ. από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Ο σύζυγος: Απόστολος Ανδρεουλάκος. Τα τέκνα: Εφη, Ελευθερία, Γιώργος. Οι γονείς: Ελευθερία Πρωτοπαπά, Γεώργιος Ανδρεουλάκος. Τα αδέλφια: Ιωάννης και Μαρία - Τερέζα Πρωτοπαπά, Αλεξάνδρα και Σωκράτης Βενιέρης, Αθανάσιος και Ιωάννα Ανδρεουλάκου, Βασιλική Τριανταφύλλου, Μαρία και Κυριάκος Γεωργόπουλος. Τα ανίψια. Και οι λοιποί συγγενείς.

Η ΟΓΕ πάει θέατρο

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την ερχόμενη Κυριακή, 26 Μάρτη, πάει θέατρο. Συγκεκριμένα, πάει στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη και Πατησίων), όπου παίζεται μια σπουδαία παράσταση, ο «Φον Δημητράκης», με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Κολοβό, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη και άλλους αξιόλογους ηθοποιούς. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 4.000 δραχμές και εισιτήρια - όσοι ενδιαφέρονται - μπορούν να προμηθευτούν σε όλους τους Συλλόγους της ΟΓΕ και στα κεντρικά γραφεία της, που βρίσκονται στην οδό Ιπποκράτους 120. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 36.29.460 και 36.18.951, καθημερινά από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους και συντρόφους που μας συμπαραστάθηκαν και παρευρέθηκαν στην κηδεία της αδικοχαμένης (τροχαίο) αδελφής μας

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ (ΛΟΥΛΑΣ)
ΧΑΛΕΤΣΟΥ

Τα αδέλφια της: Γεώργιος - Βασίλειος Χαλέτσος.

Νέο εργατικό δυστύχημα

Τη ζωή του έχασε ο 27χρονος συντηρητής Παναγιώτης Κ. Νόβας, την ώρα που επισκεύαζε με συνάδελφό του ένα από τα ασανσέρ του κτιρίου που στεγάζει υπηρεσίες της Κεντρικής Χρηματοδότησης της Εθνικής Τράπεζας (πρώην Κτηματική) στη λεωφόρο Μεσογείων 1 στους Αμπελόκηπους. Ο άτυχος νεαρός τραυματίστηκε βαρύτατα κατά την πτώση του μέσα στο φρεάτιο από μεγάλο ύψος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του. Την κατάρρευση του ασανσέρ αντιλήφθηκαν αμέσως, από το μεγάλο γδούπο που έκανε, και οι υπάλληλοι του κτιρίου, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος κάνει το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων, στο οποίο κλήθηκε να δώσει κατάθεση ο συνάδελφος του θύματος και οι υπεύθυνοι του κτιρίου.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 26 Μάρτη στη 1.00 μ.μ., στο Νεκροταφείο του Περιστερίου θα γίνει το μνημόσυνο του

ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΡΟΚΟΥ

Γεννήθηκε το 1926 στο Σουφλί. Υπήρξε μαχητής του ΔΣΕ για 2 χρόνια. Πιάστηκε και κρατήθηκε σε διάφορες φυλακές για 15 χρόνια, αλλά έμεινε πιστός στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω στην ΚΟΒ Περιστερίου 20.000 δρχ.

Η σύζυγός του Ραλού Κρόκου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ