ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΓΟΣ
Ασύλληπτοι οι πρωταγωνιστές της τραμπούκικης επίθεσης

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, διαδηλώνουν οι ΚΝίτες του Πύργου, λίγη ώρα μετά τη βρώμικη επίθεση των τραμπούκων
Η τρομοκρατία δε θα περάσει, διαδηλώνουν οι ΚΝίτες του Πύργου, λίγη ώρα μετά τη βρώμικη επίθεση των τραμπούκων
Ασύλληπτοι παρέμεναν μέχρι χτες βράδυ, οι πρωταγωνιστές της τραμπούκικης επίθεσης κατά των τριών στελεχών του Κόμματος στον Πύργο, που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Αγγελου Μπούζη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης. Η θρασύτατη επίθεση από ομάδα 25-30 τραμπούκων έγινε προχτές το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης, λίγες μόλις ώρες πριν την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό, και εκτός από τον τραυματία, στόχος έγιναν ο Γιώργος Ηλιόπουλος γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου και υποψήφιος βουλευτής στο νομό και ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου.

Χτες αντιπροσωπεία του κόμματος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Πύργου, και απαίτησε, να συλληφθούν οι πρωταγωνιστές της άνανδρης επίθεσης, αφού μέχρι τώρα οι προσαγωγές και οι συλλήψεις, δε φαίνεται να «ακουμπάνε» αυτούς που πρωτοστάτησαν και χτύπησαν τα στελέχη του Κόμματος.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ διατυπώνει ερωτηματικά για την ολιγωρία της αστυνομίας και τη μη σύλληψη των πρωταίτιων της επίθεσης υπογραμμίζοντας ότι ο χυδαίος αντικομμουνισμός, η τρομοκρατία, οι χιλιάδες δίκες και διώξεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν το έδαφος για τέτοιου είδους επιθέσεις.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Μια μέρα μετά τη δολοφονική επίθεση ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ, όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα των τραμπούκων έδρασε οργανωμένα και με συγκεκριμένο σχέδιο. Στόχος τους ήταν το ΚΚΕ και η απήχηση των θέσεών του μέσα στο λαό του νομού μας.

Η κυβέρνηση με βάση και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό και να συγκαλύψει τις τεράστιες ηθικές ευθύνες που έχει για το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο χυδαίος αντικομμουνισμός, η τρομοκρατία, οι χιλιάδες δίκες και διώξεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν το έδαφος για τέτοιου είδους επιθέσεις. Ολοι αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση έχουν θορυβηθεί από την άνοδο της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ, ανησυχούν γιατί το ΚΚΕ με την πολιτική του λαϊκού μετώπου και της λαϊκής συσπείρωσης αποτελεί τον πόλο αντίστασης και αντεπίθεσης του λαού ενάντια στην ΟΝΕ, την ευρωνατοϊκή υποταγή και την αντιλαϊκή πολιτική και την τρομοκρατία.

Τέλος ερωτηματικά προκαλεί η μέχρι τώρα ολιγωρία της αστυνομίας και η μη σύλληψη των πρωταίτιων της επίθεσης. Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση, την τρομοκρατία και τον αντικομμουνισμό. Καλούμε το λαό στις εκλογές να ψηφίσει μαζικά το ΚΚΕ για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ η αστυνομία παραδέχεται ότι είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα κάποιοι από τους τραμπούκους, λίγες ώρες πριν εξαπολύσουν την επίθεσή τους εναντίον των τριών στελεχών του ΚΚΕ στην πλατεία του Πύργου. Ο αστυνομικός διευθυντής του νομού Ηλείας, όμως, απέδωσε την έλευσή τους από το τμήμα τη συγκεκριμένη ώρα, στη δραστηριοποίηση της αστυνομίας για την εκκαθάριση του χώρου της δημαρχίας από τους τοξικομανείς. Μάλιστα, σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα του «Ρ», στο οποίο αναφερόταν ότι οι τραμπούκοι είχαν βγει από το τμήμα, είπε ότι του προκάλεσε κατάπληξη, διότι αφήνει υπονοούμενα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η αστυνομία, σύμφωνα με τον ίδιο, γνωρίζει τους τοξικομανείς και σε καθημερινή βάση κάνει προσαγωγές από το συγκεκριμένο χώρο. Προχτές ένας από τους προσαχθέντες κρατήθηκε γιατί κατείχε μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μεταξύ αυτών φέρεται να ήταν και η Μαρία Βρετού, η οποία συνελήφθη χτες μαζί με τους Χαράλαμπο Κούτση και Κωνσταντίνο Πλαστουργό και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες το βράδυ στον εισαγγελέα Πύργου. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια σε απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και σήμερα το μεσημέρι οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Δήλωση του υπηρεσιακού υπουργού Τύπου

Ακρως αρνητικά χαρακτήρισε τα γεγονότα στον Πύργο ο υπηρεσιακός υπουργός Τύπου Αργύρης Φατούρος ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «έχουν συλληφθεί τρεις και αναζητούνται άλλοι τρεις από τους εικαζόμενους ως δράστες. Εχει ξεκινήσει η προανάκριση για να επιβληθούν κυρώσεις. Αλλά βεβαίως τέτοια επεισόδια -είπε- είναι άκρως αρνητικά στην προεκλογική περίοδο, είτε έχουν άμεση σχέση με τα εκλογικά, είτε δεν έχουν. Είναι για την ακρίβεια, ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί». Ερωτηθείς από το συντάκτη του «Ρ» αν οι κυβερνητικές αρχές θα ελέγξουν την πληροφορία, ότι μισή ώρα πριν συμβεί το επεισόδιο, τα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην επίθεση κατά των στελεχών του ΚΚΕ, βγήκαν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ο υπηρεσιακός υπουργό δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την πληροφορία στις αρχές για να την ελέγξουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ