ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Μάη 2007
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Προτείνουν δίκες μέχρι το βράδυ

Μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της βραδύτητας απονομής της Δικαιοσύνης που φθάνει στα όρια της αρνησιδικίας, οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου βλέπουν ως τη λύση για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης την «καθιέρωση διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων» που θα φτάνει μέχρι τις 7 το βράδυ. Κι αυτό χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά για την ανάγκη κάλυψης των κενών και αύξησης των οργανικών θέσεων δικαστών και εισαγγελέων, καθώς και δικαστικών υπαλλήλων, τη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, το κτιριακό και την ίδρυση νέων αιθουσών συνεδριάσεων. Ζητήματα για τα οποία οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοίρασαν μόνο υποσχέσεις.

Μάλιστα, η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αποφάσισε να καλέσει και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς της ποινικής δικαιοσύνης, όπως δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και δικηγόρους για να συζητήσουν και να συναινέσουν στην καθιέρωση διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων, υπό την προϋπόθεση μιας πρόσθετης ικανοποιητικής αμοιβής των δικαστικών υπαλλήλων, γραμματέων της έδρας. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή με επικεφαλής τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις

Για αντιδημοκρατικό κατήφορο και προσπάθεια τρομοκράτησης των αστυνομικών έκανε λόγο χτες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζίδης, ανακοινώνοντας την αναστολή των κινητοποιήσεων. Πρόσθεσε δε, πως «δεν έχει προηγούμενο η προληπτική ακρόαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας από εισαγγελικό λειτουργό».

Παράλληλα, από τη μακρινή Αυστραλία ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών και τη... διεθνή εικόνα της χώρας, δήλωσε ότι «θέλω να πιστεύω, είμαι βέβαιος ότι αυτή τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα τη συναισθάνονται όλοι και κανένας δε θα θυσιάσει την εικόνα της χώρας στο βωμό των οποιωνδήποτε επιδιώξεων».

Νωρίς χτες το πρωί μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ πήγαν στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Π. Πούλιου, όπου είχαν κληθεί με κατεπείγον έγγραφο. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος δηλώνοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ υπογράμμισε: «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αστυνομικών υπαλλήλων για βελτίωση της θέσης τους και καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια εκφοβισμού τους και υπονόμευσης, παρεμπόδισης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής τους δράσης. Είναι πρωτοφανής ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και θυμίζει ανάλογες συμπεριφορές της προηγούμενης κυβέρνησης».

Το πρωί συνδικαλιστές της Αστυνομίας ανάρτησαν σε διάφορα σημεία προς το Ολυμπιακό Στάδιο τέσσερα μεγάλα πανό, με σύνθημα «Ασφαλής αστυνομικός, ασφαλείς πολίτες», στα ελληνικά και στα αγγλικά. Τα προεδρεία των Ενώσεων των αστυνομικών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ «Botox inj. 100 u/vial» με δραστική ουσία «Clostridium Botulinum Toxin TYPE A» δεν είναι εγκεκριμένο για αισθητικές παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αφορμή χτεσινά δημοσιεύματα. Οπως αναφέρει ο ΕΟΦ, στις εγκεκριμένες ενδείξεις του προϊόντος συμπεριλαμβάνονται ο βλεφαρόσπασμος, ο ημίσπασμος προσώπου και το σπαστικό ραιβόκρανο σε ενήλικες και παιδιά μεγαλύτερων των 12 ετών. Επίσης, σημειώνει ότι με την ίδια δραστική ουσία -αλλά δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα - είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, με ένδειξη την προσωρινή μείωση των μέτριων έως σοβαρών κάθετων γραμμών μεταξύ των φρυδιών και μόνο την περιοχή αυτή.

ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ κρατείται ένας ομογενής από τη Γεωργία, ηλικίας 71 ετών, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον 38χρονο γιο του. Το περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι της οικογένειας, στην οδό Ανδρομάχης 63, στην Καλλιθέα. Το θύμα μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τα δημοτικά τέλη των εκατοντάδων μικροεπιχειρήσεων που έρχονται να αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό των καταστημάτων τους από τις εργασίες του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ζητάει ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, με επιστολή τους προς το δήμαρχο.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Η ΠΕΑΕΑ Φωκίδας, την Κυριακή 27.5.2007 και ώρα 11.30 π.μ., διοργανώνει στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής Φωκίδας, εκδήλωση τιμής για την επέτειο της ομώνυμης μάχης και τους αθάνατους νεκρούς του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που έπεσαν μαχόμενοι κατά των Γερμανών κατακτητών. Την ίδια μέρα θα αναχωρήσει από την πλατεία Κάνιγγος, ώρα 6.45 π.μ., πούλμαν για την εκδήλωση. Τηλ.: 210.3802.923 (Βαγγελιώ Λύτρα).

-- Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιεί την Κυριακή 27 Μάη, στις 10 το πρωί, το Παράρτημα Κομοτηνής, στα γραφεία του(Σοφ. Κομνηνού 15 - δίπλα στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών).

-- Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) διοργανώνει εκδήλωση για την 62η επέτειο της Μεγάλης Νίκης κατά του φασισμού, την Κυριακή 27 Μάη 2007, ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα «Αργοναύτες Κομνηνοί», οδός Δαβάκη 10 (απέναντι από το ΙΚΑ), Καλλιθέα. Πλούσιο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ