ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
Σελ. /28
ΝΕΤ χωρίς αντίπαλο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στην πυγμαχία λέγεται «σάντοου μπόξινγκ» (χτυπήματα στον αέρα χωρίς αντίπαλο) και ενώ είναι πολύ καλή προπόνηση, όταν έρθει η πραγματικότητα και ο αληθινός αντίπαλος, μπορεί να φας καμιά κατακεφαλιά και να σου 'ρθει ο ουρανός σφοντύλι... Φαίνεται, αυτό το ξέρουν πολύ καλά στη ΝΕΤ (και ειδικά οι Λυριντζής - Οικονόμου) και γι' αυτό οργανώνουν συζητήσεις, όπου γίνεται λόγος για το ΚΚΕ, αλλά χωρίς το ΚΚΕ. Τέτοιες συζητήσεις έγιναν προχτές μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Θ. Κασσίμη και της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου, όπως και χτες από τους Κ. Μητσοτάκη (ΝΔ), Χ. Καστανίδη (ΠΑΣΟΚ) και Θ. Μαργαρίτη (ΣΥΝ). Μάλιστα, στη χτεσινή συζήτηση, πάντα χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του ΚΚΕ βρήκε την ευκαιρία ο Χ. Καστανίδης, εκτός από το παλιό της «σύμπλευσης με τη ΝΔ», να λανσάρει την καινούρια γραμμή περί «συντηρητικού» ΚΚΕ και, φυσικά, να συμφωνεί από κοντά και ο Θ. Μαργαρίτης. Δεν είναι πολιτικά τίμιο και δημοσιογραφικά αντικειμενικό να προτιμάς να «κατατροπώνεις» τον απόντα, αντί να αντιμετωπίζεις κάποιον παρόντα, όμως την πρώτη ευθύνη για την επίδειξη αυτής της πρακτικής την έχουν αυτοί από τη ΝΕΤ που «στρώνουν το γήπεδο», που ετοιμάζουν τη σκηνοθεσία. Μην τολμήσουν να ισχυριστούν πως «έτσι έτυχε», γιατί «τυχαίνει» τόσο συχνά, που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν με τίποτα...

ΥΓ: Ειδικά ο Θ. Μαργαρίτης φαίνεται πως εφαρμόζει ακριβώς τις προχτεσινές πομπώδεις διακηρύξεις «ενάντια στην αδυσώπητη ενδοαριστερή διαμάχη» του Α. Αλαβάνου.

«Πράσινη» δημαγωγία

Μετά τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος πήγε πριν λίγες μέρες στην Ψυττάλεια για να «πουλήσει» οικολογικό προφίλ, με αφορμή τα εγκαίνια του ημιτελούς, ακόμη, εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης, σειρά πήρε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πήγε, λοιπόν, προχτές το πρωί στο Πέραμα για να εξαγγείλει το όραμά του για ένα ...«νέο μοντέλο οικολογικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, αυτό της "Πράσινης Ανάπτυξης"», που θα ανοίξει ευκαιρίες για «πράσινη απασχόληση» και άλλα παρόμοια.

Μήπως θα μπορούσε να μας τα κάνει πιο λιανά, διότι: «Πράσινη ανάπτυξη» εννοούσε και ο τότε υφυπουργός Χ. Πάχτας με την τροπολογία του. Μόνο που αυτή θα κατέστρεφε ένα ολόκληρο δάσος στη Χαλκιδική. Την «πράσινη ανάπτυξη» προωθούσε και η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος το 2001. Μόνο που οδήγησε στον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους και δασικών εκτάσεων. «Πράσινη ταφόπλακα» έβαλαν στους ελεύθερους χώρους της Αττικής οι διάφοροι ολυμπιακοί νόμοι που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, για να δώσει το δικαίωμα τώρα στην κυβέρνηση της ΝΔ να τους παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο για να τους τσιμεντώσει.

Ας αφήσουν, λοιπόν, την «πράσινη» δημαγωγία...

ΥΓ: «Να φύγουν τα καζάνια, όπως είναι οι δεξαμενές πετρελαίου, και να αναβαθμιστεί η περιοχή», δήλωσε επίσης ο Γ. Παπανδρέου. Αλήθεια, ξέρει πόσα χρόνια έχει αυτό το αίτημα ο λαός της περιοχής; Τουλάχιστον όσα χρόνια ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ήταν στέλεχός της. Αν έφευγε ένα καζάνι κάθε χρόνο, τότε όλα θα είχαν εξαφανιστεί...

Τώρα βιάζονται για «προσλήψεις»

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Μόνο οι κενές οργανικές θέσεις φτάνουν τις μερικές εκατοντάδες και το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Τόσο καιρό το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, τόσο με ευθύνη της διοίκησης όσο και της κυβέρνησης. Ξαφνικά, όμως, προέκυψε ζήτημα «πρόσληψης» 150 ατόμων για ένα χρόνο με συμβάσεις μίσθωσης έργου και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή 8 Ιούνη σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Κ. Κόντος, ανακοινώνεται η ανάθεση έργου για ένα έτος σε 150 άτομα. Ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε τρεις μέρες μετά και ολοκληρώνεται μέσα σε πέντε μόνο μέρες (11 Ιούνη έως 15 Ιούνη)! Εύλογο είναι, λοιπόν, το ερώτημα ποιοι προλαβαίνουν να μάθουν για την προκήρυξη και να υποβάλουν τις αιτήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ενώ ακόμα και αυτές οι «προσλήψεις» καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό...

Ο φίλος...

Στη Λάρισα, όπου βρισκόταν χτες ο Γ. Καρατζαφέρης, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την κατηγορία ότι είναι «λαγός του ΠΑΣΟΚ». Και απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς από εχθρός του πολιτικού συστήματος, έγινα φίλος». Εχθρός δεν ήταν ποτέ. Αν δεν ξέρει - που ξέρει - «πώς έγινε φίλος», γιατί δε ρωτάει τους αρμόδιους στα ΜΜΕ;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η σύμπλευση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Με άθλιες και ανυπόστατες συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ επιχειρούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψουν αυτό που ολοένα και περισσότερο αρχίζουν να διακρίνουν και να συνειδητοποιούν τα λαϊκά στρώματα: Οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμπλέουν σε μια πολιτική που στον πυρήνα της έχει την υπεράσπιση και ενίσχυση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Εκφράζοντας ακριβώς αυτή την «αγωνία», χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χ. Καστανίδης, βρίσκοντας βήμα στην κρατική τηλεόραση και χρησιμοποιώντας ψεύδη και προβοκάτσιες, ισχυρίστηκε ότι το «ΚΚΕ συμπλέει με τη ΝΔ στα μεγάλα θέματα»!

Αυτές οι συκοφαντικές μέθοδοι προπαγάνδας του ψεύδους, που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γνωστοί «αδέσμευτοι» δημοσιογράφοι, επιστρατεύονται επειδή ακριβώς δεν μπορούν με πολιτικά επιχειρήματα να αποδείξουν ότι υπάρχουν προγραμματικές διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν να συγκαλύψουν δηλαδή τη στρατηγική σύμπλευση των δύο συνεταίρων του δικομματισμού. Μια σύμπλευση που αναγνώρισε χτες και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τονίζοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Μια σύμπλευση που εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο πριν από 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη στο «11ο Φόρουμ των Βιομηχάνων Ελλάδας», όταν ο Γ. Παπανδρέου διαγωνιζόταν με τον πρωθυπουργό ποιος θα δώσει περισσότερα κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες, σε τέτοιο βαθμό ώστε να χρησιμοποιούν ακόμα και τις ίδιες εκφράσεις για να τους ...πείσουν για τις δεσμεύσεις τους. Μαζί συνέπλευσαν και πέρσι όταν χειροκροτούσαν από κοινού την αύξηση των 0,77 ευρώ στο μεροκάματο του εργάτη, που συμφώνησαν οι «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές με τους βιομήχανους.

Η σύμπλευση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ξεμπροστιάστηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι οι απαιτήσεις του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αποτελούν πολιτικές τους θέσεις που καταγράφονται μέσα στα προγράμματά τους. Η κοινή πολιτική τους πορεία αποκαλύπτεται κάθε φορά που εναλλάσσονται στην εξουσία όταν ο ένας εφαρμόζει τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους που παρέλαβε από τον άλλο και τούμπαλιν. Οταν από κοινού και στο όνομα πάντα της ενίσχυσης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου ακολουθούν μια πολιτική που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια. Με δικούς τους νόμους παρέδωσαν τα δάση και τις παραλίες της χώρας βορά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Μαζί εμπλέκονται στα σκάνδαλα, δικά τους νομοσχέδια χρησιμοποιούν για να τζογάρουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Αυτή τη σύμπλευση και την ταύτιση της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων προς όφελος της άρχουσας τάξης και την εξόφθαλμη δικομματική κολεγιά τους, θα συνεχίζει να αποκαλύπτει και να αναδεικνύει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους χωρίς κανένα συμβιβασμό, χωρίς να σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ δεν κρύβει ότι με την πολιτική του στρέφεται κατά της πλουτοκρατίας και των υπηρετών της και σ' αυτό τον αγώνα, που πρέπει να γίνει παλλαϊκή υπόθεση με βασικό στόχο να καταστεί αδύνατη η δικομματική εναλλαγή, διεκδικεί την ενίσχυσή του και με την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής αυτής της πολιτικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ