ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Πανεπιστημιακός

Είναι μια από τις γνωστές ψευτοδυναμικές εκδηλώσεις του κ. Πάγκαλου, απαράδεκτη βέβαια από αρχής μέχρι τέλους. Απαράδεκτη. Αν ο κ. Πάγκαλος ήθελε να δείξει δυναμισμό έπρεπε να τον έδειχνε εκεί που έπρεπε: Στα Ιμια. Στην απόκρουση του σχεδίου Ανάν - που συνετάγη και εξακολουθεί να συντάσσεται με αυτό - και ακόμα ακόμα στην αντιμετώπιση της υπόθεσης Οτσαλάν. Λοιπόν, ας τα αφήσει αυτά ο κ. Πάγκαλος.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

Συνδικαλιστής

Ο κ. Πάγκαλος κατά καιρούς σαν την «αγελάδα» που λέει ο λαός «κλοτσάει την καρδάρα και χύνει το γάλα». Κατά καιρούς φαίνεται τον πιάνει το αντιαριστερό και αντικομμουνιστικό μένος του και γι' αυτό λέει αυτά που λέει πολλές φορές ενάντια στην Αριστερά και ειδικότερα ενάντια στο ΚΚΕ. Οσον αφορά το ΚΚΕ και ο κ. Πάγκαλος και όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένα κόμμα αγωνιστικό με παρελθόν θυσιών και αγώνων και είναι μικροί όσο ασχολούνται με το ΚΚΕ και με την ιστορία του ειδικότερα. Είναι ένα κόμμα που αγωνίζεται για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Ειδικότερα για το «Ρ» θα έπρεπε να καθαρίσει τη γλώσσα του... Γιατί ο «Ρ» είναι ένα έντυπο το οποίο προβάλλει τα εργατικά προβλήματα. Ενα έντυπο το οποίο ενημερώνει τους εργαζόμενους για κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί και προβάλλει τα δίκαια αιτήματα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Ενα έντυπο το οποίο είναι απαραίτητο για την ενημέρωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Γιατί είναι γνωστό ότι ο αστικός Τύπος περί άλλα τυρβάζει ασχολείται μ' άλλα πράγματα, κύρια με το δικομματισμό και δεν προβάλλει όπως θα έπρεπε τα πραγματικά προβλήματα του εργαζόμενου λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ

Δημοσιογράφος

Eurokinissi

Ο κ. Πάγκαλος είναι γνωστό ότι «μητσοτακίζει». Η επόμενη φράση του θα είναι ότι ο «Ριζοσπάστης» είναι «χαμαιτυπείο». Δεν αποκλείεται να ακούσουμε από το στόμα του ακόμα κι αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι ευτυχώς που ήρθαν οι Αμερικάνοι και μας έσωσαν από τους κομμουνιστές στον Εμφύλιο. Να θυμίσω ότι τότε ο «Ριζοσπάστης» βγήκε στην παρανομία. Αυτή την εφημερίδα υβρίζει ο κ. Πάγκαλος. Πρόκειται μάλλον για τιμή, όταν αυτή η ύβρις εκτοξεύεται από τον Πάγκαλο. Ξέρει ο καθένας ποια είναι η Ιστορία που έγραψε και γράφει ο «Ριζοσπάστης» και ποια είναι η ιστορία του Πάγκαλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Δημοσιογράφος

Α! Εκ στόματος κοράκου κρα... Πάντως απορώ: Γιατί ασχολείστε με την επιτομή της χυδαιότητας; Αυτός είναι ικανός να βρίσει αύριο χυδαία ακόμη και τον εαυτό του...

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσιογράφος

Eurokinissi

Ο «Ριζοσπάστης» είναι μια ιστορική ελληνική εφημερίδα, που - ακόμη και σε όσους διαφωνούν με τις θέσεις και τις απόψεις που πρεσβεύει και προωθεί - εμπνέει το σεβασμό. Προσωπικά, ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, θεωρώ την καθημερινή ανάγνωση του «Ριζοσπάστη» εξαιρετικά σημαντική, για την πληρότητα της ενημέρωσής μου.

Τιμώ τους συναδέλφους που εργάζονται στην εφημερίδα αυτή, που αποτελεί την παραδοσιακή, μαχητική «φωνή» των πολιτών που ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά στο χώρο, όχι μόνο της κομμουνιστικής, αλλά και της ευρύτερης Αριστεράς.

Τέλος, η πολιτική κριτική μιας εφημερίδας, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αφορισμούς.

ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σκιτσογράφος

Eurokinissi

Θήτευσα στον «Ριζοσπάστη» δέκα χρόνια - τα οποία, όπως τα χρόνια με τους δασκάλους μου νωρίτερα καθώς και τους γονείς μου, με έκαναν άνθρωπο. Ως εκ τούτων, θήτευσα και θητεύω στις ιδέες της Αριστεράς αγαπώντας τον κόσμο και τους ανθρώπους - πράγμα εκ των ων ουκ άνευ για τη σάτιρα, όταν δε θέλει να ξεπέφτει στον κυνισμό ή στο χαβαλέ που διασκεδάζει τις εξουσίες.

Υπ' αυτήν την έννοια έχω κάνει πολλές γελοιογραφίες για τον κ. Θόδωρο Πάγκαλο. Είναι από τους ελάχιστους που έχουν καταφέρει να μου ροκανίσουν την αγάπη. Η έκπτωσή του σε μια καφκική φυσιογνωμία του πολιτικού συστήματος παραπέμπει στη θλίψη του ζόφου, όταν δεν προκαλεί πολιτικό τρόμο. Ευτυχώς είναι προς τας δυσμάς της πολιτικής του διαδρομής, δυστυχώς όσο πιο Κλαζομένιος μπόρεσε.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Δημοσιογράφος

Eurokinissi

Η κριτική και ο έλεγχος στην κάθε μορφής εξουσία συνιστούν μαζί με την ενημέρωση την κύρια αποστολή του Τύπου. Στην κριτική του Τύπου απαντούν με ύβρεις όσοι χάνουν την ψυχραιμία τους, δε διαθέτουν επιχειρήματα ή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, στην Ελλάδα φαινόμενα χυδαίων εφημερίδων δεν υπήρξαν και αυτές οι λίγες, πάντως, συνήθως εξέφραζαν και εκφράζουν το επίπεδο των εκδοτών τους σε συνδυασμό με επιδιώξεις πολιτικο-επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ

Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ)

Eurokinissi

Η ιστορία του «Ριζοσπάστη» έχει καταγραφεί με πολύ αίμα και με εκτοπίσεις αγωνιστών. Ανέκαθεν ήταν προπύργιο της αντίστασης. Ο κύριος Πάγκαλος πρέπει να σέβεται την Ιστορία. Τον καταθέτουμε στην κοινή περιφρόνηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος

Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου δεν ξαφνιάζουν σίγουρα. Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Πάγκαλος, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός των κυβερνήσεών του για πολλά χρόνια, επιτίθεται στο ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη». Είναι προφανές ότι η επίθεση αυτή του κ. Πάγκαλου δεν εδράζεται μόνο στον γνωστό και δεδηλωμένο, όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, αντικομμουνισμό του. Ο υπουργός Εξωτερικών των Ιμίων, της παράδοσης Οτσαλάν και της πλήρους υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν μπορεί να συγχωρήσει το ΚΚΕ, τον «Ριζοσπάστη» για την κριτική που άσκησαν και ασκούν ακόμα και σήμερα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο προσωπικά. Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου επιβεβαιώνουν παράλληλα και τη νέα πρακτική του ΠΑΣΟΚ έναντι του ΚΚΕ, το οποίο ελλείψει επιχειρημάτων καταφεύγει σε ύβρεις σε βάρος των κομμουνιστών. Εξάλλου τώρα για το ποιος είναι χυδαίος, αυτό είναι καταγεγραμμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού, αλλά και σε όλα τα κεφάλαια της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας, ακόμα και αν δεχτούμε πως η ιστορία αυτή έχει γραφεί από τον κ. Πάγκαλο και τους συνοδοιπόρους του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ

Σεισμολόγος

Οταν οι ύβρεις αντικαθιστούν τη συζήτηση επί της ουσίας της πολιτικής, που έχει απέναντι τον εργαζόμενο, το μόνο παραγωγό πλούτου και αποβλέπει στη χειραγώγηση και εκμετάλλευσή του, τότε έχουμε τις σημερινές δηλώσεις Πάγκαλου.

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗΣ

Δημοσιογράφος

Κορυφαία στιγμή στην πολύχρονη ιστορία του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ. Το να σε βρίζει ο Θ. Πάγκαλος αποτελεί ύψιστη τιμή και αναγνώριση.

Πάντα τέτοια!

ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ, ΕΝΝΥ ΜΑΓΙΑΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Δημοσιογράφοι, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία»

Θεωρούμε τη δήλωση του κ. Πάγκαλου επιεικώς απαράδεκτη. Ο «Ριζοσπάστης» είναι μια ιστορική εφημερίδα, με αγώνες υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Με τον επιθετικό προσδιορισμό που χρησιμοποίησε ο κ. Πάγκαλος για την εφημερίδα, ίσως να ήθελε να αποτυπώσει την πτώση που παρατηρείται στο επίπεδο του ελληνικού Τύπου, κάτι για το οποίο οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι δημοσιογράφοι. Ομως αστόχησε, καθώς ο «Ριζοσπάστης» ανήκει στις εφημερίδες που προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της ενημέρωσης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΣ

Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ

Η επίθεση του Θ. Πάγκαλου ενάντια στον «Ριζοσπάστη» είναι μια ακόμα προκλητική επίθεση αυτού του σοσιαλνεοφιλελεύθερου πολιτικού ενάντια στο σύνολο της Αριστεράς. Είναι άμεσα δεμένη με τις θέσεις του ενάντια στο άσυλο, ενάντια στους αγώνες της νεολαίας, ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων που αντιστάθηκαν στην πολιτική των τραπεζιτών και των βιομηχάνων σήμερα, αλλά και χτες. Από όλους αυτούς θα πάρει την κατάλληλη απάντηση.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΣΥ

«Πάντοτε, στην κατηφόρα, τα άδεια δοχεία κάνουν θόρυβο, καθώς τα σπρώχνει ο αέρας ή τα κλοτσούν οι περαστικοί.

Απαράδεκτη η δήλωση του Πάγκαλου, αλλά πρέπει να δείξουμε λίγη κατανόηση στα αδιέξοδά του: Ηθελε να είναι το Νο1 και κατάντησε απλώς ...αριθμός ενός συστήματος του οποίου, στα νιάτα του, δήλωνε πολέμιος. Χωρίς τις προκλήσεις και τον αντικομμουνισμό, ποιος θα θυμόταν ότι υπάρχει;».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΜΠΕΡΗΣ

Πανεπιστημιακός

Οι πολιτικοί εκφραστές καθημερινά βρίσκουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στήριξη και προβολή στα κάθε είδους αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ουσιαστικά είναι μέσα αποπροσανατολισμού. Αυτό είναι για τον κ. Πάγκαλο η πεμπτουσία της δημοκρατίας του. Ο «Ρ», για τους εργαζόμενους, είναι η μοναδική εφημερίδα που προβάλλει, στηρίζει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, του αγρότη καθώς και τους αγώνες όλων αυτών για ένα διαφορετικό μέλλον. Κατά την άποψή μου το μέλλον που πραγματικά τους αξίζει. Η εφημερίδα αυτή μαζί με τον «902» αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια του κάθε κ. Πάγκαλου και γι' αυτό, πρέπει με κάθε τρόπο να λοιδορηθούν, να συκοφαντηθούν και να εξαφανιστούν εν τέλει. Πρέπει όμως ο κάθε κ. Πάγκαλος να ξέρει, να μάθει και να συνειδητοποιήσει ότι η εργατική τάξη και η μαχόμενη διανόηση αυτού του τόπου θα ενισχύσουν τη φωνή του «Ρ» και του «902» και θα στείλουν αυτού του είδους τους εκφραστές της συντήρησης, στο περιθώριο το θλιβερό της Ιστορίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ