ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής

Η οποιαδήποτε επίθεση κατά του Τύπου είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του και άρα αποδοκιμαστέα.

ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, που τον τελευταίο καιρό στρέφεται κατά του ΚΚΕ και γενικά της Αριστεράς, προσπαθώντας να αποφύγει τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρακτικά έχει ταυτιστεί με τη ΝΔ στις κεντρικές πολιτικές του επιλογές.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Motion Team

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν θέλεις να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, ρωτάς ποιος τα είπε αυτά...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΓΚΑΚΗΣ

Πρ. υπουργός, πανεπιστημιακός

Η δήλωση του κ. Πάγκαλου δεν επιδέχεται σχολιασμό, γιατί είναι απίστευτα ξένη προς την πραγματικότητα. Ο «Ριζοσπάστης» είναι για όλους μας - άσχετα με την όποια πολιτική μας τοποθέτηση - μια εφημερίδα που έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ελληνική πολιτική ζωή και γι' αυτό είναι ιστορικά καταξιωμένη. Η αμφισβήτηση αυτής της αυτονόητης αλήθειας εκθέτει όχι την εφημερίδα, αλλά τον αμφισβητία.

ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ

Βουλευτής ΝΔ

Eurokinissi

Εγώ δε συμμερίζομαι καθόλου τη δήλωση του κ. Πάγκαλου. Τον «Ρ» τον ξέρω για πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα σοβαρό δημοσιογραφικό έντυπο που υποστηρίζει σταθερά τις αρχές και τις βάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Υποστηρίζει πάντα την εργατική τάξη και τα αιτήματά της και για να είμαι ειλικρινής τη διαβάζω. Γιατί βρίσκει κανείς μια άλλη πλευρά, μια άλλη όψη, μια άλλη ιδέα, μια άλλη αντίληψη και που πρέπει, πολλές φορές την έχουμε ανάγκη, να τη διασταυρώνουμε με τη δική μας ή και να παίρνουμε από εκεί. Δε συμμερίζομαι, λοιπόν, τέτοιου είδους δηλώσεις και δεν ξέρω βέβαια από πού ξεκινάει ο συνάδελφός μου ο κ. Πάγκαλος και κάνει αυτή τη δήλωση. Μήπως βασίζεται σε άλλα προσωπικά του δεδομένα που εγώ βεβαίως δεν μπορώ να κρίνω και δε θα 'θελα να μπω σ' αυτή τη λογική.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ

Πρ. υπουργός

Στο αστικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα που ζούμε ο μη κομμουνισμός, η μη ταύτιση με τις θέσεις και απόψεις του ΚΚΕ είναι, φυσικά, θεμιτό και αναφαίρετο δικαίωμα. Εκείνο που δεν είναι θεμιτό και αποδεκτό είναι ο θεσμοθετημένος, ο «επαγγελματικός» αντικομμουνισμός, η συστηματική λοιδορία και συκοφάντηση του ΚΚΕ και της ιστορίας του.

Ειλικρινά λυπάμαι που ο Θόδωρος Πάγκαλος, έχοντας ζήσει στο πετσί του και μάλιστα ως μάχιμος κομμουνιστής τις συνέπειες του αντικομμουνισμού, επέτρεψε στον εαυτό του να χρησιμοποιήσει τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον «Ριζοσπάστη». Εύχομαι να μην ξανακούσουμε τέτοιες φτηνές κομμουνιστολογίες από τον Πάγκαλο, αλλά κι από άλλους, που τελευταία επιδίδονται στο επικίνδυνο για τη δημοκρατία σπορ του αγοραίου αντικομμουνισμού, στιλ δεκαετίας 1950-1960.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Θεωρώ ότι η εφημερίδα «Ρ» είναι ένα έντυπο στρατευμένο, έχει μια δική του λογική. Εγώ τη σέβομαι τη λογική που αναπτύσσει, είναι λογική του κόμματος το οποίο υποστηρίζει και θεωρώ ότι ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα διαβάζοντας όλες τις εφημερίδες και τον «Ρ» να βγάζει τα συμπεράσματά του.

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

Βουλευτής ΝΔ

Ο κ. Πάγκαλος θεωρεί ότι η επίθεση εναντίον του είναι άδικη και ενδεχομένως να έχει δίκαιο. Αλλά αυτό δεν κάνει σε καμία περίπτωση το «Ριζοσπάστη» μια αναξιόπιστη εφημερίδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ