ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μοίρασε «ευκαιρίες» και «ελπίδες»...

Στο Μέτσοβο βρέθηκε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Μια «νέα κοινωνική συμφωνία» διαχείρισης της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μοιράζει «ίσες ευκαιρίες, δυνατότητες και ελπίδες»(!!) στο λαό υποσχέθηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου, ξετυλίγοντας για πολλοστή φορά το αντιλαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έχει στόχο να γκρεμίσει τα λαϊκά δικαιώματα στην Ασφάλιση, στη μόρφωση, στις παροχές κοινωνικών υπηρεσιών, στην καθιέρωση μισθών και συντάξεων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Το ψευδεπίγραφο «συμβόλαιο με το λαό» για το οποίο δεσμεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Μέτσοβο - κατά τη διάρκεια της τετραήμερης περιοδείας του στην Ηπειρο, στη Μακεδονία και τη Θράκη κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, που, όπως ισχυρίστηκε, θα «καταπολεμήσει τη φτώχεια» δεν έχει στόχο την πραγματική αντιμετώπισή της. Στόχος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ είναι η βραχυπρόθεσμη άμβλυνση των πιο ακραίων πλευρών της φτώχειας μέσα από μια «επιδοματική» πολιτική και την καθιέρωση «κατώτατων ορίων διαβίωσης» για μισθούς και συντάξεις, τα οποία εν τέλει θα χρησιμοποιηθούν για να συμπαρασύρουν προς τα κάτω το σύνολο των αμοιβών.

Η «αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων» που υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, αποτελεί άλλη μια προεκλογική δέσμευση, η οποία ανακυκλώνεται κάθε τέσσερα χρόνια από τους εταίρους του δικομματισμού με βασική επιδίωξη σήμερα την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και συγκατάθεσης για την προώθηση του νέου γύρου των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων». Εξάλλου, ούτε και χτες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβε στην ομιλία του την παραμικρή αναφορά για συγκεκριμένες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις περί ...«επενδύσεων στον άνθρωπο».

Οσο για τη «δυνατή Ελλάδα» που δεσμεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου, αυτή στηρίζεται σ' ένα «αποκεντρωμένο» και «αυτοδιοικούμενο» μοντέλο «ανάπτυξης της χώρας», στο οποίο οι επιχειρηματίες θα αξιοποιούν τις συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα και θα... συνεργάζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιδιώκοντας την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Παράλληλα, στην ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου οξύνοντας το δικομματικό καυγά δεν απέφυγε να θίξει το σκάνδαλο των ομολόγων μιλώντας για «βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Αναφέρθηκε και στα τελευταία κρούσματα «αστυνομικής βίας», κάνοντας λόγο για «ελληνικά Γκουαντανάμο», τα οποία απέδωσε στο κομματικό κράτος της ΝΔ και όχι φυσικά στην πολιτική καταστολής που εφαρμόζουν από κοινού οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.

«Βγάλαμε την Ηπειρο από την απομόνωση»!!

Υπερασπιζόμενος το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος ειδικά στην Ηπειρο ισχυρίστηκε ότι το «ΠΑΣΟΚ κατάφερε να τη βγάλει από την απομόνωση και τον αποκλεισμό». Μια Ηπειρο που επί των κυβερνητικών ημερών του ΠΑΣΟΚ ήταν μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ, με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της να πληρώνουν το βαρύ τίμημα και τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που φέρει την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή που η φτώχεια μαστίζει τη συγκεκριμένη περιοχή, με ευθύνη των πολιτικών που ακολούθησε ο δικομματισμός, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ με τα «έργα» του «μείωσε δραστικά τις περιφερειακές και τις κοινωνικές ανισότητες»... Τα έργα που διαφήμισε ο Γ. Παπανδρέου ήταν «τα μεγάλα οδικά δίκτυα», το «λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η «γέφυρα Ρίου Αντιρρίου», τα οποία κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, παραδόθηκαν για εκμετάλλευση στους ιδιώτες και έγιναν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης» που πρότεινε για την Ηπειρο, με την «ανάπτυξη του ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού», την αξιοποίηση «του πλούσιου φυσικού αποθέματος της υπαίθρου» και τη διαμόρφωση ενός «ειδικού σχεδίου Διαχείρισης και ανάπτυξης των ορεινών όγκων» στοχεύει ακριβώς στην παράδοση του φυσικού πλούτου και των δασικών εκτάσεων στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, το οποίο θα θησαυρίσει καταπατώντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον.

Κανένα συγχωροχάρτι για τον έτερο πολιτικό εκπρόσωπο του κεφαλαίου

Ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων για την περιοδεία του Γ. Παπανδρέου στην Ηπειρο

«Η "νέα αρχή", το "όραμα" και η "ελπίδα" της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι άμεσα και αδιάρρηκτα συνυφασμένα με την πολιτική εξυπηρέτησης και προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και στην περιοχή της Ηπείρου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, σχετικά με την περιοδεία του Γιώργου Παπανδρέου στην Ηπειρο.

«Τα σοβαρά και οξυμένα λαϊκά προβλήματα δεν προήλθαν από παρθενογένεση και δεν περιορίζονται μόνο στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Αποτελεί φαύλο κύκλο και έργο του ΠΑΣΟΚ και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του και που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ» σημειώνει.

Σχετικά με τα έργα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εστίασε την ομιλία του στο Μέτσοβο σημείωσε ότι «εργαζόμενοι και λαός καλούνται να πληρώσουν διπλά και τρίδιπλα έργα που παραδίδονται προίκα προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση στα μεγαλοκατασκευαστικά και μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα με πρωταρχική κατεύθυνση τη δημιουργία διευρωπαϊκών δικτύων που θα διευκολύνουν τη μεταφορά εμπορευμάτων και υπηρεσιών του κεφαλαίου προς την αγορά των Βαλκανίων για την παραπέρα κερδοφορία του».

«Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή. Κανένα συγχωροχάρτι για τον έτερο πολιτικό εκπρόσωπο του κεφαλαίου. Είχε και έχει σοβαρές ευθύνες και ενεργή συμμετοχή μαζί με τη ΝΔ για την εντεινόμενη υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων και του λαού» σημειώνει η ΝΕ Ιωαννίνων.

Καλεί τους εργαζόμενους, λαό και νεολαία βασιζόμενοι και στην εμπειρία τους να αποδυναμώσουν την πολιτική του δικομματισμού και των συγκοινωνούντων δοχείων τους. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ ώστε από καλύτερη θέση να δοθεί η μάχη για μια άλλη μορφή ανάπτυξης με επίκεντρο την ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων λαϊκών αναγκών στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας.

Ομιλίες - περιοδείες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συμμετέχουν στη συζήτηση με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο

Στις 9 μ.μ. στην παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό) σε πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 25/6

Στις 9 π.μ. το Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ θα επισκεφθεί ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 27/6
  • Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη θα μιλήσει ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου - οι επιπτώσεις για τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους - οι θέσεις του ΚΚΕ» πραγματοποιείται στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο DU LAC των Ιωαννίνων με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 11 π.μ. την Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση θα επισκεφτεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Την Πέμπτη 28/6

Περιοδεία στις Σέρρες πραγματοποιεί ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη», στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του Κόμματος. Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλαμβάνει:

  • Στις 8.30 π.μ. επισκέπτεται τη Βιομηχανία Ζάχαρης.
  • Στις 10.30 π.μ. παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της ΔΕΠΚΑ, στις τοπικές εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
  • Στις 12.30 μ.μ. περιοδεύει στο Δήμο Ηράκλειας και στη συνέχεια σε Λιθότοπο - Λίμνη Κερκίνη.
  • Στις 6 μ.μ. επισκέπτεται τοπικές εφημερίδες
  • Στις 8.30 μ.μ. μιλάει σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.
Εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επιθυμεί να θέσει στο κέντρο της προσοχής του ελληνικού λαού και των κοινωνικών και επιστημονικών οργανώσεων, τα νέα άκρως αντιδημοκρατικά μέτρα που αποφασίζονται και προωθούνται σε επίπεδο ΕΕ - και στη χώρα μας - με στόχο την ταχύτερη δυνατή οικοδόμηση ενιαίου ευρωπαϊκού αστυνομικού και δικαστικού χώρου («χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης»). Τα μέτρα αυτά συνοψίζονται στις αποφάσεις των πρόσφατων Συμβουλίων Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ θα απασχολήσουν και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 21 & 22 Ιούνη 2007 στη Γερμανία.

Η Συντονιστική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 28 Ιούνη 2007, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα «ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια), με θέμα:

«Συνθήκη Προυμ, παρακολούθηση των επικοινωνιών, νέοι περιορισμοί στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών της ΕΕ και των μεταναστών».

ΤΡΙΚΑΛΑ
Εκδήλωση για την «αντιπυραυλική ασπίδα»

Εκδήλωση με θέμα «Αντιπυραυλική ασπίδα και οι επιπτώσεις στους λαούς» διοργανώνει, την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιούνη, η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων. Θα μιλήσει ο Ν. Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ