ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούλη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Ζαχαρόπουλος
Γιώργος Ζαχαρόπουλος
Φωτ.

Σήμερα 8 Ιούλη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής παιδαγωγός ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ.

Στη μνήμη του οι αντιπρόσωποι δάσκαλοι της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, καθώς επίσης και μέλη της Ομάδας Δασκάλων του ΚΜΕ, προσφέρουν στο Κόμμα που γαλούχησε τέτοιους ανθρώπους και αγωνιστές 210 ευρώ, μέσω Αχτίδας Εκπαιδευτικών.

Πλούσιες οι παρακαταθήκες σου, ΔΑΣΚΑΛΕ. Θα παλέψουμε να φανούμε αντάξιοι!

* * *

Φωτ.

Στις 12 Ιούλη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεγάρων, 200 ευρώ.

Η σύζυγός του Βασιλική Μενιδιάτη

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ. Το κενό που μας άφησε ο θάνατός του είναι μεγάλο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την «απώλεια» του αγαπημένου μας συζύγου και θείου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΕΡΚΟΥ, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Φανουρίου» και 100 ευρώ στην ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος Ευανθία Μέρκου

Τα ανίψια Χαρούλα - Αγαπητός

Αντώνης Αντωνίου
Αντώνης Αντωνίου
Ράνια - Γαβριήλ

* * *

Φωτ.

Η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΧΑΛΚΙΑ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιούνη 2007, γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Κτημένη Καρδίτσας. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝ στην Κατοχή και μαχήτρια του ΔΣΕ από το 1947, το 1948 τραυματίστηκε στις μάχες του Γράμμου πολύ σοβαρά. Με το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε τον Αντώνη Χαλκιά και απέκτησαν δύο κόρες, την Βασιλική και την Χρυσούλα.

Επαναπατρίστηκαν το 1984. Υπήρξε καλή σύζυγος, καλή μητέρα και συνειδητή εργάτρια.

Ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας και τη συνόδεψαν στην τελευταία κατοικία της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Ο σύζυγος Αντώνης

Οι κόρες της Βασιλική, Χρυσούλα

* * *

Φωτ.

Σήμερα 8 Ιούλη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, μέλους του ΚΚΕ, από την Τσαριτσάνη.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Λάρισας.

  • Επίσης στη μνήμη του Θωμά Σαμαρά, οι σύντροφοί του Γιώργος και Τασία Παγκαλή, που θα τον θυμούνται πάντα, πρόσφεραν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Εβρου.

* * *

Θωμάς Σαμαράς
Θωμάς Σαμαράς
Στις 20 Ιουνίου πέθανε σε ηλικία 54 χρόνων και κηδεύτηκε στην Ελευσίνα η ΦΡΟΣΩ ΤΣΑΚΩΝΑ. Η προσφορά της και η αγάπη της στους τομείς Πρόνοιας όπου δούλεψε, και από διευθυντικές θέσεις, ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Χρήστος και η μητέρα της Νικολέτα προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Καστοριάς.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (μπαρμπα-Αντώνης).

Αντί για μνημόσυνο εκταφής προσφέρουμε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος και για τα ιδανικά του αγωνίστηκε αταλάντευτα έως το τέλος της ζωής του, 50 ευρώ στην ΚΟΒ Χαλκίδας.

Η σύζυγός του Δήμητρα

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Χτες, 7 Ιούλη, συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» πρόωρα στα 39 μόλις χρόνια του, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Κόμματος και του κινήματος Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης, με σημαντική συνδικαλιστική δράση στον ΟΣΕ. Εδωσε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του στην οικογένειά του και στο Κόμμα.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στη ΝΕ Δράμας η μητέρα του Ευτέρπη 50 ευρώ, η σύζυγος και τα παιδιά του 100 ευρώ, ο αδελφός του Τάκης 50 ευρώ, ο άλλος αδελφός του Γιώργος 100 ευρώ και ο Χρήστος Σαββίδης επίσης 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Την 1η Ιούλη έκλεισαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και συζύγου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, γεωπόνου.

Στη μνήμη του προσφέραμε 70 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Βασιλεία

Τα παιδιά Νικόλαος και Κωνσταντίνος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημητρίου ΛΟΚΑΣ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουν η γυναίκα του Τασούλα και τα παιδιά του Δημήτρης και Μαρία Λόκα 300 ευρώ στο ΚΚΕ και ο αδελφός του Μιλτιάδης και η οικογένειά του 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Γιάννης Μενιδιάτης
Γιάννης Μενιδιάτης
Ο εγγονός Γεώργιος

* * *

Φωτ.

Πρόσφατα, στις 26 Ιούνη «χάσαμε» ξαφνικά έναν καλό σύντροφο, τον ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ, στέλεχος του ΚΚΕ στο Βέλγιο. Ως γραμματέας της ΚΟ Βελγίου για πολλά χρόνια, αγωνίστηκε αταλάντευτα έως το τέλος της ζωής του. Επίσης μεγάλη ήταν η προσφορά του στον αντιδικτατορικό αγώνα και στη δημιουργία του χορευτικού συγκροτήματος «Ζορμπάδες».

Τα θερμά συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Μύριαμ, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Εβρου.

Γιώργος και Τασία Παγκαλή

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και λοχαγού του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Κυδωνιές Γρεβενών. Γραμματέας της ΕΠΟΝ στο χωριό του στην Κατοχή, πιάστηκε μετά τη Βάρκιζα και βασανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπερού. Κατέφυγε στο ΔΣΕ, υπηρέτησε στη Διμοιρία Σαμποτέρ, φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός. Τραυματίστηκε επανειλημμένα και πολέμησε με το βαθμό του Λοχαγού.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη σπούδασε γεωπόνος -εδαφολόγος.

Με τον επαναπατρισμό του, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης.

Εως το θάνατό του, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του, ως αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σταματία, τα παιδιά του Κώστας, Θανάσης, Στέργιος, οι νύφες και τα εγγόνια του προσφέρουν 25 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ, 25 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 20 ευρώ στο Παράρτημα Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του ΦΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 24 Ιούνη 2007 σε ηλικία 78 χρόνων, ο γιος του Αλέξανδρος Αποστολίδης προσφέρει 200 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας.

Γιώργος Μωραϊτης
Γιώργος Μωραϊτης
* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΤΟΥΡΛΙΟΥ, η σύζυγός του Ελένη και η οικογένεια του γιου του Ν. Ντουρλιού προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 500 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του έως το τέλος της ζωής του, η γυναίκα του και τα παιδιά του Γιώργος και Λίτσα Δουλοπούλου προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Λάρισας, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πριν από λίγες μέρες έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΤΗ, μέλους του ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και πολέμησε ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Μέλος του Παραρτήματος Δάφνης της ΠΕΑΕΑ, πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Βούλα και Θάνος Αθανασόπουλος προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Μάη 2007 έφυγε από τη ζωή ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΡΗΠΕΓΙΟΓΛΟΥ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, άνθρωπος ο οποίος υπερασπίστηκε με ανιδιοτέλεια και σταθερότητα τα υψηλά ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καρλοβάσου.

* * *

Φωτ.

«Είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά τη συντρόφισσα ΘΕΟΔΩΡΑ Κ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ το 1977, όταν είχα αποφασίσει να επιστρέψω στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση, ανεξάρτητα από το ότι δεν τα κατάφερα και βρίσκομαι ξανά στον μακρινό Καναδά.

Ηταν περίοδος βουλευτικών εκλογών. Μαζί με τη συντρόφισσα και το σύζυγό της σύντροφο Κοσμά, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Φλώρινας, είχα την ευκαιρία σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, αλλά και στη συνέχεια να διδαχτώ πολλά από την αείμνηστη συντρόφισσα από την αποφασιστική αγωνιστικότητά της, την τόλμη, τη βαθιά αφοσίωσή της στα ιδανικά του κομμουνισμού και την πίστη της στο ΚΚΕ.

Δημοσθένης Μέρκος
Δημοσθένης Μέρκος
Θέλω να εκφράσω, με όλο το σεβασμό, τα βαθιά συλλυπητήριά μου στον σύντροφο Κοσμά Φουντουκίδη και με τη συμπλήρωση ενός χρόνου "απουσίας" της, προσφέρω στη μνήμη της 300 δολάρια Καναδά στην ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενας φίλος και σύντροφος από το Τορόντο, Θανάσης Παρλάνης».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943 και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η συντρόφισσά του Παναγιώτα Νικολάου προσφέρει στο ΚΚΕ 200 δολάρια Καναδά.

* * *

Φωτ.

Την 1η Ιούλη 2007 «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγαπητός φίλος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΝΤΕΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στην κηδεία του προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω, της οποίας ήταν μέλος, 50 ευρώ και στο Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ 30 ευρώ.

Καλό ταξίδι, σύντροφε. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Βάσω Τάσου Μανωλίτση

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ «Αγ. Αλέξη» Πάτρας προσφέρουν 220 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΑΛΙΚΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Τα αδέλφια της

* * *

Φωτ.

Σήμερα 8 Ιούλη συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΤΟΥΛΗΣ. Γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1923. Μέλος της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ από το 1943, υπηρέτησε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Πιάστηκε από τους Γερμανούς το 1944 και κλείστηκε στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη. Οταν αφέθηκε ελεύθερος συνέχισε την αγωνιστική δράση του στη Λάρισα και το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Το 1947 ήταν επίτροπος Λόχου της Δημοκρατικής Νεολαίας και το 1948 τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του και έμεινε ανάπηρος.

Δημήτριος Οικονόμου
Δημήτριος Οικονόμου
Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και στη Ρουμανία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1988. Ζούσε στη Λάρισα.

Εως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του


Θεοδώρα Φουντουκίδη
Θεοδώρα Φουντουκίδη

Λάμπρος Ντουρλιός
Λάμπρος Ντουρλιός

Αλίκη Λοβέρδου
Αλίκη Λοβέρδου

Κλεοπάτρα Χαλκιά
Κλεοπάτρα Χαλκιά

Γιώργος Ραφτούλης
Γιώργος Ραφτούλης

Νίκος Πανταζής
Νίκος Πανταζής


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ