ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Ιούλη 2007
Σελ. /24

Νικολά Πασοκζί!

Από τους Μάνο και Ανδριανόπουλο στον... Σαρκοζί!

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από τη χτεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

*

«Εχουμε αποδείξει, ότι όταν θέλουμε, η Ελλάδα μπορεί να πιάσει πολύ μεγάλους στόχους. Και είχαμε πρόσφατα ένα παράδειγμα πατριωτισμού, από έναν άλλο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον κ. Σαρκοζί, ο οποίος σε πλήρη αντίθεση μ' αυτά που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας μας, πήγε και διαπραγματεύτηκε, όχι να έρθουν να τον επιτηρήσουν, όχι να έρθουν για να εποπτεύσουν, όχι να έρθουν να κάνουν απογραφή εις βάρος της γαλλικής οικονομίας, αλλά να ζητήσει μεγαλύτερα περιθώρια για τη γαλλική οικονομία, για να κάνει, αυτός, τις δικές του μεταρρυθμίσεις, ή το πολιτικό του πρόγραμμα. Αυτό, ας το δει ο κ. Καραμανλής, ας το δει και ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση, για να δουν ποια είναι η διαφορά πατριωτισμού, υπηρεσίας προς την πατρίδα, σε ό,τι αφορά άλλες χώρες»...

*

Οτι η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής είναι ομοϊδεάτες του Σαρκοζί το ξέραμε. Τώρα μάθαμε ότι θαυμαστής του Σαρκοζί είναι και ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο «σοσιαλιστής» και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γ. Παπανδρέου...

*

Υ.Γ.: Δεδομένου ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου είχε εκφωνήσει λόγο υπέρ των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, αλλά και ότι χτες συμπεριέλαβε τον Σαρκοζί στις δυνάμεις που με το «πατριωτικό» παράδειγμά τους δείχνουν να εμπνέουν τον ίδιο και το κόμμα του, άντε να δούμε πώς θα «τριτώσει» το πράγμα...


Γράφει:
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Φουτζίτσου»!

Eurokinissi

«Φουτζίτσου»!

Η στήλη εύχεται σε όλους καλές διακοπές.

Καλή ξεκούραση σε όσους τα καταφέρουν να αποδράσουν για λίγες μέρες, όπως εμείς από τα καμένο Λεκανοπέδιο, και προσοχή στα βαθιά: Κυκλοφορούν... ψηφοθήρες.

Του Τάσου Αναστασίου (από τα «Νέα»)
Του Τάσου Αναστασίου (από τα «Νέα»)
Η Κρήτη, με το δραματικό χαμό των 3 πυροσβεστών, η Αγιά στη Λάρισα με τους δυο νεκρούς, το Πήλιο, η Πάρνηθα φυσικά, και, τώρα, η Σκιάθος. Και με τα αποκαΐδια να καπνίζουν ακόμα, να οι «δεσμεύσεις», οι διακηρύξεις, οι «υποσχέσεις»... Ποιος, αλήθεια, μπορεί να ελπίζει, δεδομένης της μακράς μέχρι τώρα εμπειρίας, ότι θα τηρηθεί κάτι απ' όλα αυτά τα «θα»;

1789 Πλήθη λαού ορμάνε προς τα τείχη της Βαστίλλης. Οι πυροβολητές περνάνε με το μέρος του λαού και χτυπάνε το φρούριο. Ο λαός κυριεύει το φρούριο της Βαστίλλης. Η νικηφόρα εξέγερση στις 14 Ιούλη 1789 είναι η αρχή της Γαλλικής Επανάστασης.

1867 Ο κατασκευαστής εκρηκτικών Αλφρεντ Νόμπελ επιδεικνύει για πρώτη φορά στο λατομείο Μέρστχαμ, στο Σούρεϊ, τη νέα του ανακάλυψη, τη δυναμίτιδα.

1889 Συνέρχεται το ιδρυτικό Συνέδριο της 2ης Διεθνούς στο Παρίσι.

1918 Δημιουργείται η Εθνική Επιτροπή των Τσέχων, που θα οδηγήσει στην ανεξαρτησία της Τσεχοσλοβακίας στις 28 του επόμενου Οκτώβρη.

1918 Γεννιέται μια μεγάλη μορφή της 7ης Τέχνης, ο Σουηδός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου Ινγκμαρ Μπέργκμαν.

1933 Στη Γερμανία το κόμμα των Ναζί, του Αδόλφου Χίτλερ, καταργεί όλα τα άλλα κόμματα.

1943 Τμήματα του ΕΛΑΣ εξόντωσαν ιταλικό τάγμα στο Λεόντειο Πελοποννήσου. Η μάχη του ΕΛΑΣ με το ΙΙΙ Τάγμα του 3ου Συντάγματος της ιταλικής μεραρχίας «Πινερόλο» κράτησε 16 ώρες και κατέληξε με ολοκληρωτική συντριβή του εχθρού.

1958 Το Ιράκ ανακηρύσσεται Δημοκρατία.


«Το τιποτένιο πράμα

κάνει σαματά,

δειλά ηχεί το μάλαμα

ο τενεκές βροντά»

(Κινέζικη παροιμία)

Οι φίλοι της ΕΕ...

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Κατατέθηκε σχετική Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση και δελτίο Τύπου. Αλλά το θέμα «θάφτηκε».

Βλέπετε, αν και εν έτει 2007, στην Ουκρανία του φίλου της ΕΕ, Β. Γιούστσενκο, στο λεγόμενο «Μουσείο της Σοβιετικής κατοχής», ο Χίτλερ διαφημίζεται και εκθειάζεται η ναζιστική κατοχή (αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης η ναζιστική κατοχή ήταν καλύτερη από τη σοβιετική περίοδο), αυτό είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να απασχολεί την Ευρώπη των 50 εκατομμυρίων νεκρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου...

«Οχι άλλο»!

«Αποτελεσματικές δράσεις» (!) είδε ο πρωθυπουργός στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα λεγόμενα «προβλήματα της καθημερινότητας».

Επομένως, λαμβανομένων υπόψη των τελευταίων γεγονότων (από Πανελλαδικές και φωτιές μέχρι μπλακάουτ της ΔΕΗ και... συγκρούσεις τρένων) και δεδομένης της «αποτελεσματικότητας» των κυβερνητικών «δράσεων», μόνο μια ελπίδα υπάρχει: Να δεήσουν οι προσευχές μας και στα επόμενα προβλήματα που θα παρουσιαστούν, να ακολουθήσουν την ασφαλέστερη (για όλους μας) οδό και... να μην κάνουν τίποτα!

Πώς όμως μπορεί ένας «σοσιαλιστής» να θαυμάζει τον Σαρκοζί; Απλό: Οπως ακριβώς ο Σαρκοζί μπορεί να θαυμάζει ένα «σοσιαλιστή». Γιατί, πρέπει να ξέρετε, δεν είναι μόνο ο κ. Παπανδρέου που επιδαψιλεύει τιμές για τις υπηρεσίες που προσφέρει στη Γαλλία ο Σαρκοζί. Είναι και ο Σαρκοζί που πριν λίγες μέρες απέδωσε τιμές στη Βρετανία, έτσι όπως την κατάντησε ο άλλος «σοσιαλιστής», ο Μπλερ, στον τομέα των δημοκρατικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τόσο, μάλιστα, του άρεσε του Σαρκοζί ότι επί Μπλερ ο «Μεγάλος Αδελφός» φακελώνει με τις τρομοκάμερες κάθε κάτοικο του Λονδίνου πάνω από 300 φορές την ημέρα, ώστε διαμήνυσε ότι θέλει να μεταφέρει το «πατριωτικό» μοντέλο του Μπλερ και στη Γαλλία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ