ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Ιούλη 2007
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ

Αξιοζήλευτα αντανακλαστικά επιδεικνύει πολλές φορές η Αστυνομία όταν πρόκειται για την παρεμπόδιση της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ. Οπως συνέβη προχτές το βράδυ στην Κόρινθο όταν περιπολικό της Αστυνομίας κατέφτασε «ασθμένως» σε σημείο όπου πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο πλαίσιο γνωστοποίησης της επίσκεψης της Αλέκας Παπαρήγα στην πόλη την ερχόμενη Τετάρτη, όπου και θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία για... εξακρίβωση και να σταματήσει η αφισοκόλληση για την αποφυγή ρύπανσης ενός παλιού φυλακίου του ΟΣΕ, εγκαταλειμμένου εδώ και πολλά χρόνια.

Η αφίσα του ΚΚΕ προφανώς προσέβαλε την αισθητική αυτών που ειδοποίησαν την Αστυνομία, όχι όμως και οι δεκάδες άλλες αναρτημένες στο ίδιο σημείο που διαφημίζουν περιοδεύοντες ανά την ελληνική επικράτεια «καλλιτέχνες»...

Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κορινθίας του ΚΚΕ καταγγέλλει το περιστατικό σημειώνοντας: «Είναι φανερό ότι η δραστηριότητα του ΚΚΕ ενοχλεί την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της υποτελείς, που προσπαθούν - ανεπιτυχώς - να βάλουν εμπόδια στην προβολή των θέσεών του, πολύ περισσότερο μπροστά στις εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν επιστρατεύσει τους «γνωστούς - άγνωστους» φίλους τους για να κατεβάζουν αφίσες και πανό του Κόμματος. Εχουν στην κατεύθυνση αυτή σε διατεταγμένη υπηρεσία την Αστυνομία με στόχο την τρομοκράτηση ιδιαίτερα των νέων κομμουνιστών, με πρόσχημα το όψιμο ενδιαφέρον τους για τη δήθεν προστασία δημόσιων εγκαταλειμμένων κτισμάτων από τις αφίσες του ΚΚΕ».

Η ΝΕ Κορινθίας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τετάρτη 18 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Στ. Ηλιόπουλου στο Συνοικισμό Κορίνθου.

ΚΥΠΡΟΣ
Νέα υπουργός Εξωτερικών

Γυναίκα διπλωμάτη διόρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ως υπουργό Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του προερχόμενου από το ΑΚΕΛ υπουργού Γιώργου Λιλλήκα. Πρόκειται για την πρέσβειρα Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλή, η οποία μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Κυπριακού στο Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διόρισε, όπως ανακοινώθηκε χτες το απόγευμα, τέσσερις νέους υπουργούς στη θέση αυτών που παραιτήθηκαν μετά τη διάλυση της κυβερνητικής συνεργασίας του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Εκτός από την υπουργό Εξωτερικών οι άλλοι τρεις νέοι υπουργοί είναι: Ο βιολόγος Κώστας Καδής ως υπουργός Υγείας, η ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας Μαρία Μαλαχτού - Παμπαλλή ως υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, και ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικής στο «Cyprus College» Χρίστος Πατσαλίδης ως υπουργός Εσωτερικών.

Στο μεταξύ η κυπριακή κυβέρνηση εξέφρασε - διά του εκπροσώπου της Βασίλη Πάλμα - την ελπίδα ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις εκ μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και να αρχίσει η διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιούλη 2006. Η τουρκοκυπριακή ηγεσία υπαναχώρησε στο θέμα της συνάντησης, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η κυπριακή κυβέρνηση παρενέβη και ματαίωσε ποδοσφαιρικό αγώνα στα κατεχόμενα, μεταξύ της τουρκοκυπριακής Τσεντίγκαγια και της βρετανικής Λούτον. Τον ισχυρισμό απέρριψε ο Βασίλης Πάλμας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμιά ανάμειξη στο θέμα.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ θεωρεί ως επιβεβλημένο να ανανεωθεί η προσπάθεια για συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου και του Ταλάτ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία δε θα εμμείνει σε αυτή τη στάση.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 8 μ.μ. περιοδεία στην Οκτωνιά και στις 9 μ.μ. ομιλία στον Αϊ-Βλάσση του Δήμου Κονιστρών Εύβοιας θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Παντελής.

-- Κλιμάκιο της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Μπασδέκη θα περιοδεύσει σε Παύλιανη - Οίτη στις 8 μ.μ.

-- Ο Θαν. Παφίλης στις 11 π.μ. θα επισκεφτεί ομάδες παραγωγών στη Σκύδρα, στις 3 μ.μ, την Αρνισσα και την Παναγίτσα Βεγορίτιδας και στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Γιαννιτσά (Πλατεία ΕΠΟΝ).

-- Στις 9 μ.μ., στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος.

-- Στις 9.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στον Δήμο Παλέμου Αιτωλοακαρνανίας θα μιλήσει ο Τάκης Πατούλας.

-- Στον Λόφο Λάρισας θα μιλήσει στις 8.30 μ.μ. ο Π. Λιόλιος και στο Στόμιο στις 9 μ.μ. ο Χρ. Χαλκιάς.

-- Στη συνοικία Φλαμούλι (καφενείο «Αργύρης») των Τρικάλων θα μιλήσει στις 7 μ.μ. ο Γ. Καΐκης.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11 π.μ. ο Θ. Παφίλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Εξαπλάτανο Πέλλας και θα περιοδεύσει στο Λουτράκι.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία της Βλαχιώτης Λακωνίας θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

-- Στις 11.30 π.μ. σε συγκέντρωση στο Δομοκό θα μιλήσει ο Γιώργος Νικολάου.

-- Πολιτική συγκέντρωση - συζήτηση οργανώνει η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ στις Μέλαμπες, στις 11 το πρωί, με κεντρικό ομιλητή τον Μανούσο Μανουσογιαννάκη.

-- Στις 11 π.μ. ο Τ. Τσιόγκας θα μιλήσει στη Βερδικούσια Λάρισας. Την ίδια ώρα ο Χρ. Χαλκιάς θα μιλήσει στην Καρίτσα.

Τη Δευτέρα 16/7

-- Στις 8.30 μ.μ. στην περιοχή του Παπάγου (Αναστάσεως και 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Δημαρχείο) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα τις εκλογές και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα μιλήσει ο Κώστας Μαρκέτης.

-- Στις 9 μ.μ. σε καφενείο της περιοχής του Ζωγράφου (Γαλήνης 5) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

-- Στις 11 π.μ. τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (Πειραιώς 31, Αθήνα) θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Δ. Αγκαβανάκη.

-- Στο εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ στην Ελευσίνα θα περιοδεύσει κλιμάκιο της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου του ΚΚΕ στις 11 π.μ.

-- Στις 2 μ.μ. ο Γιώργος Τούσσας, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λέσβο, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΛΕΣΒΙΟΝ στη Μυτιλήνη.

-- Στον εργοστάσιο «Κελαϊδίτης ΑΕ» στη Χαλκίδα θα περιοδεύσει στις 10.30 π.μ. και θα μιλήσει στους εργαζόμενους ο Γιώργος Αργύρης.

-- Στις 11 π.μ. κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Παπά θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Πολεοδομίας στη Χαλκίδα.

-- Σε σύσκεψη ΕΒΕ Ανατολικής Φθιώτιδας που θα γίνει στη Στυλίδα στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Κ. Μπασδέκης.

-- Κλιμάκιο της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το δήμαρχο Αρχανών για τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου. Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Δημήτρης Βρύσαλης. Αμέσως μετά θα γίνει περιοδεία στους εργαζόμενους στο ΚΑΠΗ, στον παιδικό σταθμό και στη διαδημοτική επιχείρηση ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

-- Στις 11 π.μ. θα γίνει περιοδεία και ομιλία στους εργαζομένους στα σφαγεία του Δήμου Αρκαλοχωρίου με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη.

-- Μαζική εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. στα Τρίκαλα ενάντια στην ελεγχόμενη στάθμευση που επιβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων.

Εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για σήμερα, Σάββατο, στην Αθήνα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

-- Στις 5 το απόγευμα στο «The Mall».

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κυψέλης, με θέμα «Ελεύθερος χρόνος» και ομιλητή τον Γ. Φραγκογιάννη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη μουσική σκηνή του «Συρμού», στις 9 το βράδυ, εκδήλωση των Οργανώσεων Κατασκευών και Εργατικού της ΚΝΕ με θέμα τις επερχόμενες εκλογές και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα μιλήσει ο Παν. Παπαγεωργόπουλος, γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ.

  • Τη Δευτέρα 16 Ιούλη, το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για νέους εργαζόμενους, στις 7.30 μ.μ., στην καφετέρια «Agora» στη Λαμία.
  • Την Τρίτη 17 Ιούλη, η OB Μαθητών Λιβαδειάς διοργανώνει στις 9 το βράδυ, στο πάρκινγκ της Κρύας, εκδήλωση αφιερωμένη στα 40 χρόνια από το θάνατο του Τσε.
Νεκρός στρατιώτης της KFOR

Βρετανός στρατιώτης της KFOR, 25 χρόνων, σκοτώθηκε χτες στις 2.30 τα ξημερώματα όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στο 25ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών - Παλιουρίου, στη Χαλκιδική. Ο 25χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε στη δύναμη κατοχής στο Κόσσοβο, διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Νέοι πρόεδροι σε Ταμεία

Συνεχίστηκε χτες η επιλογή νέων προέδρων σε ακόμη τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία. Στο Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού ΟΣΕ τοποθετήθηκε ο Ι. Μαρκουλής, στέλεχος της ΔΕΗ και πρόεδρος του Ταμείου από τις αρχές του 2007 μέχρι σήμερα. Στο Ταμείο Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών, ο Δ. Χατζημιχάλης, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος του Ταμείου από το 2004 έως σήμερα. Στο Ταμείο Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, ο Γ. Θωμόπουλος, πρόεδρος του Ταμείου από το 2006 έως σήμερα. Στο Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού Εμπορικών και Βιομηχανικών, Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων του Κράτους, η Θ. Καρποδίνη, πρώην στέλεχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ