ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κόψτε τη φόρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε τη φαρμακοβιομηχανία «LAVIFARM» και μίλησε με τους εργαζόμενους

Η Αλέκα Παπαρήγα συζητά με εργαζόμενες στη φαρμακοβιομηχανία
Η Αλέκα Παπαρήγα συζητά με εργαζόμενες στη φαρμακοβιομηχανία
Την προτροπή να μη χαθεί στην κάλπη η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μην κατευθυνθούν οι εργατικές ψήφοι στα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αλλά οι απώλειές τους να κατευθυνθούν στο ΚΚΕ ώστε το εργατικό κίνημα να αποκτήσει μεγαλύτερη ικανότητα να αντιδράσει σε όσα έρχονται, σε μέτρα που κυρίως θα πλήξουν τις γυναίκες και τη νέα γενιά, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «LAVIFARM» στην Παιανία, την οποία επισκέφτηκε χτες, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει ότι για όλα τα καθοριστικά για τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας ζητήματα, «το κοστούμι έχει κοπεί για την επόμενη οκταετία», συνεπώς χρειάζεται οι εργαζόμενοι να κόψουν τη φόρα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η Αλ. Παπαρήγα ζήτησε από τους εργαζόμενους να προσμετρήσουν, στη διαμόρφωση του κριτηρίου ψήφου, τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας συνολικά, να μετρήσουν ότι ο εργάτης παράγει, αλλά δεν εισπράττει τους κόπους της δουλιάς του, ούτε σε μισθό, ούτε σε κοινωνικές παροχές. Αντίθετα, σημείωσε, όλα άλλαξαν προς το χειρότερο, οι απολαβές μειώθηκαν και οι ανάγκες αυξήθηκαν. Το ΚΚΕ - επισήμανε - διεκδικεί για το λαό σταθερότητα στη δουλιά, καλούς μισθούς, δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία με έμφαση στην πρόληψη. Αναφερόμενη μάλιστα ειδικότερα στο φάρμακο, τόνισε ότι το ΚΚΕ προτείνει κρατική φαρμακοβιομηχανία ώστε σ' αυτό τον κρίσιμο τομέα να μην υπεισέρχεται το στοιχείο του κέρδους και συμπλήρωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα, υπάρχει το επιστημονικό δυναμικό που μπορούν να εγγυηθούν την παραγωγή φτηνού και καλού φαρμάκου ώστε να μην επιβαρύνονται και τα ταμεία.

Ιδιαίτερη αναφορά η Αλ. Παπαρήγα έκανε στο Ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις, για τις οποίες ανέφερε ότι η τάση είναι να αυξάνεται ο αριθμός όσων απασχολούνται με ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, παρότι σήμερα η άνοδος της παραγωγικότητας επιτρέπει και μείωσή τους, όπως και μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου. Αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις, σημείωσε ότι από το στόχαστρό τους δεν ξεφεύγουν ούτε οι ορεινοί όγκοι της χώρας...

Με βάση όλα αυτά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπαράθεσή τους γίνεται για τη διακυβέρνηση, αφού και τα δύο κόμματα έχουν την ίδια στρατηγική. «Να μην τους δοθεί η εξουσιοδότηση - ανέφερε - να χειριστούν την ψήφο σας όπως θέλουν, οι απώλειές τους να έρθουν στο ΚΚΕ, το κόμμα που με συνέπεια υπερασπίστηκε πάντα τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα».

Αμέσως μετά τη σύντομη ομιλία της, η Αλ. Παπαρήγα δέχτηκε ερωτήσεις από εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων, για το δικομματισμό σημείωσε ότι τα σκάνδαλα αποτελούν το εύκολο γι' αυτόν πεδίο αντιπαράθεσης και αποπροσανατολισμού του λαού, όχι όμως και τα νόμιμα σκάνδαλα όπως είναι το ξεπούλημα της γης, του αέρα και της θάλασσας του τόπου, αφού εκεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν κι αποδεικνύεται η κοινή στρατηγική τους.

Σχετικά με την «αριστερά», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η έννοια αυτή έχει γίνει λάστιχο, ώστε να χαρακτηρίζονται αριστεροί ακόμα κι ο Μπλερ και ο Κλίντον. «Εμείς, συμπλήρωσε, δε βάζουμε ταμπέλες, μας ενδιαφέρει τι εκφράζει το κάθε κόμμα». Ειδικότερα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον ΣΥΝ, σημείωσε ότι η πολιτική και το πρόγραμμά του έχει ομοιότητες με αυτά του ΠΑΣΟΚ, παρά τον ανταγωνισμό που, εξ ανάγκης, υπάρχει, αφού το ΠΑΣΟΚ αλέθει ό,τι κινείται στα αριστερά του. Συμπλήρωσε ότι καλό είναι να αλλάζει κανείς από τα δεξιά προς τα αριστερά και όχι το αντίστροφο και επισήμανε τις ευθύνες του ΣΥΝ, που σε κρίσιμες στιγμές κράτησε στάση απαράδεκτη, για παράδειγμα υπερψηφίζοντας το Μάαστριχτ, συκοφαντώντας το κομμουνιστικό κίνημα, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι «ο ρόλος του είναι επιζήμιος, καλλιεργεί αυταπάτες». Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν σοβαρά τι είδους κόμμα είναι και «από πού κρατά η σκούφια» του ΛΑ.Ο.Σ.

Επειτα από ερώτηση που της έγινε, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους τις συνέπειες που θα έχει ο δεύτερος «Καποδίστριας», μέσω του οποίου επιδιώκεται η πλήρης διαμόρφωση των δήμων σε ισχυρούς κρατικούς μηχανισμούς και το να ανοίξει διάπλατα η πόρτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης τομέων όπως η Παιδεία, η Υγεία κλπ.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα Τρίτη, στη Νίκαια

- 20.30: Ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Αύριο Τετάρτη, στην Κόρινθο

- 12:30: Συνέντευξη Τύπου στο Θεατράκι του Δημαρχείου της Κορίνθου.

- 19:00: Ομιλία σε συγκέντρωση γυναικών σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΦΥΡΑ» (Εθνικής Αντίστασης 52).

- 20:30: Ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου στο Συνοικισμό.

Συνέντευξη για τις πυρκαγιές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές σήμερα Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό. Θα μεταδοθεί απευθείας απο το ραδιόφωνο του «902», ενώ θα μεταδοθεί απο την τηλεόραση του «902» αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων,στις 8.30 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ