Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9868

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
«Καίγονται» για την κονόμα

Associated Press

Οι καταστροφές που υπέστη ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας από την πυρκαγιά προκάλεσαν εύλογο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους της χώρας και εντάσσεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όμως δεν είναι εξοργισμένη γι' αυτό. Αλλά γιατί οι «Αθάνατοι» και οι πολυεθνικές - «χορηγοί» τους θεωρούν πως και αυτός ο χώρος τους «ανήκει». Αλλωστε ο δικομματισμός φρόντισε να «φουντώσει» αυτό το «ενδιαφέρον» ακόμη πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Ισως αυτός να είναι και ο βασικός λόγος για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να ανοίξει στο «κοινό» τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο που ακόμη «καπνίζουν» από το πέρασμα της φωτιάς.


ΣΕΛ.  3


ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Δύο Σεπτέμβρη 1945. Στην πλατεία Μπα Ντινχ, στο Ανόι μισό εκατομμύριο Βιετναμέζοι ακούν από το στόμα του ηγέτη τους, Χο Τσι Μινχ, ένα ντοκουμέντο ιστορικής σημασίας. Ηταν η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας που ανακήρυσσε τη χώρα Λαϊκή Δημοκρατία.


ΣΕΛ.  11   -   14
ΝΙΚΑΙΑ
Μια διαφορετική πολιτιστική πρόταση

Με έμφαση στη δημιουργική σύζευξη των ποιοτικότερων καλλιτεχνικών επιλογών με τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, η Νίκαια μάς προσκαλεί σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναδεικνύει τόσο την ηρωική της ιστορία, όσο και το αγωνιστικό παρόν της.


ΣΕΛ.  4  -  5
Παλλαϊκή κινητοποίηση

Το κεφάλαιο καραδοκεί για να βάλει στο χέρι τα φιλέτα των καμένων εκτάσεων, να αγοράσει και να πουλήσει γη και οξυγόνο. Κάθε δασική έκταση, κάθε βουνοκορφή και πλαγιά είναι ένα εν δυνάμει οικόπεδο που μπορεί να αποφέρει λεφτά με το τσουβάλι.


ΣΕΛ.  24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Συσκευές μερικής υποκατάστασης της καρδιακής λειτουργίας

Αν και οι τεχνητές καρδιές παρουσιάζουν ακόμα μια σειρά από προβλήματα στους ασθενείς, οι συσκευές υποβοήθησης της αριστερής κοιλίας (LVAD) χρησιμοποιούνται με επιτυχία για την επιμήκυνση της ζωής.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ