ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Θύματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων

Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης είναι ζήτημα που συνδέεται με την πάλη κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της πολιτικής που τις προωθεί, επισημάνθηκε σε χτεσινοβραδινή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα περιβάλλοντος και υποδομών της περιοχής». Οι Λαρισαίοι και οι εκπρόσωποι φορέων του νομού που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, η οποία έγινε στο «Φρούριο», είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ και για το πώς αυτές θα μπορέσουν να γίνουν υπόθεση συνολικά του μαζικού λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν.

Στην εισηγητική ομιλία του ο Τ. Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, τόνισε: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι εκλεκτοί τους στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχουν μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Η πολιτική τους βρίσκεται στη συχνότητα της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων που εκμεταλλεύονται τη φύση και τον άνθρωπο». Και πρόσθεσε: «Η γενική τάση είναι η απελευθέρωση της γης, των δασών, των παραλιών, των ελεύθερων χώρων, από όποιες δεσμεύσεις, προς όφελος του κεφαλαίου. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάχθηκαν τα λεγόμενα μεγάλα έργα του Λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και μικρότερα, όπως εδώ στην περιοχή μας: Η παράδοση του πυρήνα β΄ της Νεάπολης για δημιουργία ιδιωτικού γηπέδου ποδοσφαίρου και μεγάλου εμπορικού κέντρου, η παραχώρηση του "Ξενία", η πώληση φιλέτων γης στο ιδιωτικό κεφάλαιο από το Δήμο Λάρισας, η παράδοση στο δήθεν οικολογικό κεφάλαιο εκτάσεων από την Πίνδο έως τον Ολυμπο, που μέσω των περιβόητων συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θέλει να χτίσει ξενοδοχεία, αιολικά πάρκα ή να εκμεταλλευτεί με τον λεγόμενο αγροτουρισμό όλα τα δημόσια οικοσυστήματα της περιοχής. Τίποτε δεν αποκλείει να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό μετά τις πυρκαγιές σε Κίσαβο και σε Πήλιο. Αυτό δείχνει η εμπειρία από ανάλογες καταστροφές. Δηλαδή, η μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική γης εξυπηρετεί το κεφάλαιο, τους μεγαλοκαταπατητές».

Στη συνέχεια ο Τ. Τσιαπλές παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ κατέληξε: «Το ΚΚΕ, που αγωνίζεται για μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, προς όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον που ζούμε και θα ζήσουν οι επόμενες γενιές, έχει μια σειρά από προτάσεις τις οποίες καταθέτει για συζήτηση και δράση στο λαό, ζητώντας παράλληλα την ψήφο των εργαζομένων και της νεολαίας, για να μπουν περισσότερα εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να δυναμώσει ο αντιμονοπωλιακός, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του λαού σήμερα, στην προοπτική διεκδίκησης της λαϊκής εξουσίας».

Κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος στελέχους του ΚΚΕ

Προκλητικό και συνάμα περίεργο κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος της Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Βάρδας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ, πρώην ΣΔΟΕ).

Συγκεκριμένα, το 4μελές κλιμάκιο της ΥΠΕΕ με επικεφαλής τον κ. Βασιλόπουλο, ζήτησε να ανοίξει το αυτοκίνητο για έλεγχο. Οταν η Κ. Γεροπαναγιώτη ενημέρωσε για την κομματική της ιδιότητα και πως το αυτοκίνητο ανήκει στο Κόμμα, ο υπηρεσιακός τους ζήλος φούντωσε τόσο που απαίτησαν να γίνει ενδελεχής έλεγχος του αυτοκινήτου για τυχόν ύπαρξη ναρκωτικών! Στην άρνησή της να ελεγχθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες το αυτοκίνητο, οι άντρες της ΥΠΕΕ άρχισαν να ξιφουλκούν λέγοντας πως «το ΚΚΕ δεν έχει ασυλία» και ότι «δεν είναι πάνω από το νόμο». Στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία και η Κ. Γεροπαναγιώτη προσήχθη στο ΑΤ Βάρδας προκειμένου να ακολουθήσει αυτόφωρη διαδικασία. Μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του Αντώνη Σκυλλάκου, βουλευτή του ΚΚΕ και την επιτόπια παρουσία του γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ Αγγελου Μπούζη και του μέλους της Επιτροπής Περιοχής Γιώργου Καραπάνου, η αυτόφωρη διαδικασία δεν προχώρησε.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, αφού καταγγέλλει το γεγονός σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (μαθητοδικεία - αγροτοδικεία) εκτρέφει και συντηρεί τον αντικομμουνισμό», στη συνέχεια καλεί το λαό να αποδυναμώσει «το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που χρόνια τώρα με τους νόμους τους χτυπούν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα και φτιάχνουν ειδικά σώματα πραιτοριανών για να θωρακίσουν την εξουσία τους».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Τρίτη

-- Στις 6 π.μ. στους εργάτες του Δήμου Αργυρούπολης θα περιοδεύσει ο Δ. Αγκαβανάκης.

-- Στις 7.30 π.μ. τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Περιστερίου θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λ. Δριμάλα.

-- Στις 8 π.μ. κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Μαρκέτη θα επισκεφθεί το ΙΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας.

-- Στις 10 π.μ. κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Ευθυμίου, θα επισκεφθεί το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας.

-- Στις 10 π.μ. τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γ. Σκιαδιώτη.

-- Στις 11 π.μ. τους εργαζόμενους στο «ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ» θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Α. Σουλτανιά.

-- Στις 11 π.μ. τους εργαζόμενους του Ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Στ. Λάμπρου.

-- Στις 6.15 π.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Σαλαμίνας και στις 7 μ.μ. στα Παλούκια και στο κέντρο Σαλαμίνας, θα περιοδεύσει ο Σ. Πουλικόγιαννης.

-- Στις 6.30 π.μ. στους εργαζόμενους του ΣΕΜΠΟ (ΟΛΠ) θα περιοδεύσει ο Γ. Τούσσας.

-- Στις 9.30 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα της οδού Αθηνάς στον Κορυδαλλό θα περιοδεύσει ο Δ. Μπουρνάς.

-- Στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ και στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας θα περιοδεύσει ο Γ. Πατσιλινάκος.

-- Στις 10 π.μ. σε ΔΕΗ και ΕΛΤΑ Κερατσινίου και στις 8 μ.μ. στις καφετερίες των Ταμπουρίων θα περιοδεύσει ο Ηλ. Πατίδης.

-- Μαζική εξόρμηση στις 7 μ.μ. των ΚΟ Κοκκινιάς στα εμπορικά καταστήματα στην Π. Ράλλη.

-- Στη Δρακότρυπα Καρδίτσας, θα μιλήσει ο Κ. Θεοδωρίδης.

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 6 π.μ. τους εργάτες του Δήμου Ζωγράφου θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Θ. Ευθυμίου.

-- Στις 8 π.μ. κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Σ. Λάμπρου θα επισκεφθεί την Δημοτική Αστυνομία Αγίου Δημητρίου.

-- Στις 9 π.μ. τις υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου θα επισκεφθεί ο Μ. Σελέκος.

-- Στις 9.30 π.μ. την κεντρική υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Αγκαβανάκη.

-- Στις 11 π.μ. τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Π. Τσουκαλά.

-- Περιοδεία στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ» θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 μ.μ. από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γ. Φλούδα.

-- Στις 7.30 μ.μ. τους εργάτες του Δήμου Περιστερίου στην καθαριότητα θα επισκεφθεί ο Κ. Μαρκέτης.

-- Στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο καφενείο «ΝΤΕΛΕΖΟΣ» στο Πολύγωνο με ομιλητή τον Γ. Πάσουλα.

-- Στις 6.15 π.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Αμπελακίων και στις 7 μ.μ. στο Αμπελάκι και στα Σελήνια, θα περιοδεύσει ο Ν. Μαυροκέφαλος.

-- Στις 9.30 π.μ. στους Μύλους Αγ. Γεωργίου (Κερατσίνι) και στις 11 π.μ. στη VODAFONE, θα περιοδεύσει ο Γ. Τούσσας.

-- Στις 10 π.μ. στις Δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού, θα περιοδεύσει ο Μπ. Πατεράκης.

-- Συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με θέμα «Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας», στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών.

-- Στο νομό Καρδίτσας, συγκεντρώσεις στη Ματαράγκα, με ομιλητή τον Γ. Πατάκη και στην Ανάβρα, με ομιλητή τον Απ. Πίτσαβο

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδήλωση για την Ηλέκτρα Αποστόλου

Οι Κομματικές Οργανώσεις Νέου Ηρακλείου του ΚΚΕ, οι ΟΒ Ν. Ηρακλείου της ΚΝΕ, η ΠΕΑΕΑ Ν. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Βορειοδυτικών Προαστίων διοργανώνουν, αύριο, Τετάρτη 25 Ιούλη 2007 και ώρα 7.30 μμ στο πολιτιστικό πολύκεντρο Ν. Ηρακλείου «ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ» (Κουντουριώτου και Νεότητας), εκδήλωση τιμής στα 63 χρόνια από την επέτειο του μαρτυρικού θανάτου της ηρωίδας κομμουνίστριας Ηλέκτρας Αποστόλου και για όλες τις γυναίκες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Ομιλήτρια θα είναι η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ