ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η λαϊκή δυσαρέσκεια να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ

«Η δυσαρέσκεια να εξελιχθεί σε πολιτική επιλογή υπέρ του ΚΚΕ, δηλαδή υπέρ της πολιτικής που αναμετριέται με την πλουτοκρατία και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και παλεύει σταθερά με συνέπεια για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτό το δρόμο η δυσαρέσκεια θα γίνει αποτελεσματική δράση και δύναμη στα χέρια των εργαζομένων». Σ' αυτήν την επιλογή κάλεσε τους εργαζόμενους, μιλώντας το περασμένο Σάββατο το βράδυ από το Αλιβέρι, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού είναι ολοφάνερη, τη συναντάμε στις συζητήσεις για τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Αλλά αυτό δε φτάνει, συνέχισε ο ομιλητής, για να προσθέσει: Δε φτάνει γιατί αν δεν εκφραστεί στην κάλπη και παρά τις διαμαρτυρίες οδηγηθεί η ψήφος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο εργαζόμενος χάνει μια δυνατότητα να τιμωρήσει τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν ανέχεται άλλο τον εμπαιγμό, να δηλώσει ότι έχει δικαιώματα που καταπατούνται και είναι αποφασισμένος να τα διεκδικήσει. Ο δικομματισμός, εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή ψήφο, θα συνεχίσει και θα εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση.

Συνεχίζοντας ο Γ. Μαρίνος θα υπογραμμίσει στους συγκεντρωμένους: Το ΚΚΕ επιμένει σε μια ουσιαστική, τεκμηριωμένη συζήτηση με τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Λέμε σε όλους τους εργαζόμενους: Αγνοήστε το δικομματικό καυγά. Οι κραυγές της αντιπαράθεσης σε ορισμένα δευτερεύοντα διαχειριστικά ζητήματα επιχειρούν να κρύψουν ότι τα δύο κόμματα ακολουθούν πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό αποδεικνύεται από τη σχέση των δύο κομμάτων απέναντι στις ΗΠΑ, το NATO, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας.

Αναφερόμενος στο νόημα της ψήφου στο ΚΚΕ, ο ομιλητής επισήμανε:

Ψήφος στο ΚΚΕ δε σημαίνει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα. Γνωρίζουμε ότι θα παραμείνουν διαφωνίες, διαφορετικές γνώμες. Αλλά θα έχει γίνει ένα σοβαρό βήμα στην ενίσχυση της μαζικής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της πλουτοκρατίας. Θα έχει γίνει ένα σοβαρό βήμα στην πάλη για τη διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων. Θα μπουν νέες δυνάμεις στη συζήτηση για την προοπτική, στην προσπάθεια για τη λαϊκή συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση.

Ακόμη, πρόσθεσε, μέσα στη δράση θα ενισχυθεί και θα ολοκληρωθεί η σχέση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ, θα κατακτηθεί υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης και κοινής πάλης. Περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, περισσότεροι νέοι και νέες θα μπουν σε μία αγωνιστική κατεύθυνση, με εφόδιο την πολιτική του ΚΚΕ.

Και κατέληξε: Αυτό φοβάται η πλουτοκρατία, αυτό ανησυχεί τους μηχανισμούς που επιδίδονται σε αντικομμουνισμό. Αφορίζουν, επιχειρούν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ αλλά τους διαψεύδει, τους εκθέτει η πράξη. Γιατί οι κομμουνιστές είναι μπροστά στον αγώνα για κάθε πρόβλημα, είναι η συνεπής δύναμη κατά του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι δύναμη προόδου που παλεύει αταλάντευτα για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τιμωρήστε το δικομματισμό και για την ανεργία!

Στην εργατογειτονιά του Αγ. Ιερόθεου στο Περιστέρι μίλησε χτες βράδυ ο Γ. Μαυρίκος

Στην εργατογειτονιά του Αγ. Ιερόθεου στο Περιστέρι, εκεί που η νεολαία στενάζει από την ανεργία και υποφέρει από τη λιτότητα μίλησε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αφήσουν την ευκαιρία των επερχόμενων εκλογών να πάει χαμένη, αλλά να κάνουν το βήμα και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε:

«Δεν υπάρχει εργατικό σπίτι που να μην έχει έναν άνεργο. Δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μη βασανίζεται από τις δυσκολίες που γενούν τα χαμηλά μεροκάματα και οι συντάξεις πείνας. Το ποιοι φταίνε γι' αυτήν την κατάσταση το γνωρίζουν και οι πέτρες σ' αυτόν τον τόπο. Οι υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ΣΕΒ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΣΕΒ θέλουν ισχυρό το δικομματισμό και ανίσχυρο το λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό η εργατική τάξη έχει κάθε συμφέρον να αδυνατίσει σημαντικά τους δικομματικούς εταίρους και να ισχυροποιήσει τη μόνη φερέγγυα και αποτελεσματική δύναμη που είναι το ΚΚΕ.

Μην αφήσετε την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών να πάει χαμένη. Αξιοποιήστε την και τιμωρήστε τους για την καπιταλιστική αρρώστια της ανεργίας. Αξιοποιήστε την αυτή την ευκαιρία και τιμωρήστε τους γιατί με τη μονόπλευρη λιτότητα θησαυρίζουν από κέρδη τα μονοπώλια και μεγαλώνει η απόγνωση μέσα σ' όλους τους εργαζόμενους.

Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί τις στατιστικές και τα νούμερα των δημοσίων υπηρεσιών για να πείσει ότι η ανεργία μειώνεται και ότι η αγοραστική δύναμη των μισθωτών βελτιώνεται. Υποκρίνεται. Μαγειρεύουν τους αριθμούς, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μην εγκλωβίζεστε στις κατασκευασμένες στατιστικές τους».

Και το στέλεχος του ΚΚΕ κατέληξε: «Κοιτάξτε μέσα στις οικογένειές σας, κοιτάξτε δίπλα σας και δέστε ποια είναι η αλήθεια. Και γυρίστε τους την πλάτη. Στηρίξτε το ΚΚΕ, που με τη δράση του έξω και μέσα στη Βουλή, με τις προτάσεις και την πολιτική του μπορεί να ανακουφίσει σήμερα με την πρότασή του για την επιβίωση των ανέργων και αύριο, μέσα από τη Λαϊκή Εξουσία να αντιμετωπίσει ριζικά και την ανεργία και τη λιτότητα».

«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»
Η χλιδή κρύβει την υπερεντατικοποίηση των εργαζομένων

Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος

Η πολυτέλεια της «επιχείρησης» είναι τύπου «Χίλτον». Κύριοι μέτοχοί της ο μεγαλοεπιχειρηματίας Θεοχαράκης και ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, πρόεδρος του ομίλου ΑΤΤΙΚΑ. Τα κέρδη της το 2006 ξεπέρασαν το 145%. Ο λόγος για το ιδιωτικό νοσοκομείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ», εκεί που παίρνει «σάρκα και οστά» η μετατροπή του αγαθού στης Υγείας σε εμπόρευμα, το οποίο μάλιστα έχει «πολύ ψωμί». Η διαμονή στο εικοσιτετράωρο - εξαρτάται από τις εξετάσεις - μπορεί να φτάσει και τα 2.500 ευρώ! Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι οι εργαζόμενοι, πλευρά που αναδείχτηκε με τη χτεσινή περιοδεία στο χώρο αυτό της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Οπως έγινε φανερό, παρά τη «χλιδή» και τα κέρδη, για τους περίπου 500 εργαζόμενους - γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικές υπηρεσίες - η υπερεντατικοποίηση κυριαρχεί.

Συνομιλώντας η Ελ. Παντελάκη με τους εργαζόμενους σε κάθε όροφο, φάνηκε ότι το ωράριο είναι 8ωρο με 10ωρο, χωρίς οι παραπάνω ώρες να «πιάνονται» ως υπερωρία. «Βέβαια, σε αυτό το 8ωρο δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα» αναφέρθηκε από εργαζόμενο. Από την υψηλή κερδοφορία, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ίχνος οφέλους, καθώς ο μισθός είναι το «βασικό». Επιπλέον, σε κάθε χώρο έχει κάμερες, ελέγχονται όλοι και αναγκάζονται «εδώ μέσα ο καθένας να δουλεύει μόνος του χωρίς πολλά λόγια». Οσο για συνδικαλιστική δράση, ούτε λόγος να γίνεται.

Η Ελ. Παντελάκη κατέθεσε στους εργαζόμενους την πρόταση του ΚΚΕ ότι η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου δωρεάν, με εργαζόμενους που τα δικαιώματα και οι αποδοχές τους θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Τους προειδοποίησε για τα όσα ετοιμάζονται μετά τις εκλογές, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, σε βάρος του Ασφαλιστικού και τόνισε ότι αυτή η πολιτική πλήττει κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. «Να τα μετρήσετε - ανέφερε - όλα την ώρα της κάλπης. Το μέλλον το δικό σας και των παιδιών μας. Η ψήφος στο ΚΚΕ πρέπει να είναι η απάντηση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ