ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
«Μην περιμένεις τα χειρότερα - πάρε τα δικά σου μέτρα»!

Πλατιά ανταπόκριση στο τετράπτυχο του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό

«Μην περιμένεις τα χειρότερα - πάρε τα δικά σου μέτρα - Τώρα ψήφισε ΚΚΕ» είναι το προτρεπτικό μήνυμα στην πρώτη σελίδα του τετράπτυχου για το Ασφαλιστικό που εξέδωσε το ΚΚΕ, στο οποίο σημειώνεται: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πίσω από την πλάτη σου έχουν δεσμευτεί στην πλουτοκρατία και στην ΕΕ να παίρνεις σύνταξη πείνας μετά τα 67 - 70 χρόνια! Αμεσα πάνε να εξισώσουν στα 65 τις γυναίκες με τους άντρες». Το τετράπτυχο αυτό βρίσκει πλατιά απήχηση στους εργαζόμενους όπου μέρες τώρα διακινείται.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι για όσα έγιναν σε βάρος σου» είναι ο τίτλος των εσωτερικών σελίδων του φυλλαδίου, όπου παρατίθενται τα αντιασφαλιστικά μέτρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ

Ψήφισε το 1992 τους αντεργατικούς «νόμους Σιούφα» που διαχώρισαν τους ασφαλισμένους σε πριν και μετά το 1993, αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια, αύξησαν τις εισφορές των εργαζομένων, αποσύνδεσαν το κατώτερο όριο των συντάξεων του ΙΚΑ από τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, επέβαλαν συμμετοχή των ασφαλισμένων κατά 25% στην αγορά των φαρμάκων.

Το ΠΑΣΟΚ

Ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τους «νόμους Σιούφα», όταν έγινε κυβέρνηση τους εφάρμοσε και πήρε νέα αντεργατικά μέτρα.

Ενώ απέτυχε να περάσει τα μέτρα «Γιαννίτση», ψήφισε το «νόμο Ρέππα» το 2002, ο οποίος: Μείωσε κι άλλο τις συντάξεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ. Αντί να υπολογίζεται η σύνταξη με βάση τον τελευταίο μισθό, ο υπολογισμός γίνεται με βάση το μέσο όρο των μισθών της τελευταίας 5ετίας. Η σύνταξη δεν υπολογίζεται στο 80% του τελευταίου μισθού, αλλά στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας 5ετίας.

Ανοιξε το δρόμο για συνταξιοδότηση στα 67, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών.

Η ΝΔ

Ενώ υποτίθεται ότι διαφωνούσε ως αντιπολίτευση, ως κυβέρνηση εφαρμόζει το «νόμο Ρέππα» και συνεχίζει την κατάργηση δικαιωμάτων.

Και οι δύο, συνεχίζει η ανακοίνωση, προκαλούν όταν λένε ότι η εργασία μετά τα 65 είναι οικειοθελής. Δίνουν συντάξεις πείνας και με την ανεργία και τη μερική απασχόληση δυσκολεύουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, υποχρεώνοντας τον εργαζόμενο να δουλεύει, αν μπορεί, και μετά τα 65. Αυτό το λένε οικειοθελή εργασία!

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Καθήλωσαν τις κατώτερες συντάξεις στα 463 ευρώ για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, 386 ευρώ στο ΤΕΒΕ, 280 ευρώ στον ΟΓΑ. Τώρα τάζουν στον αγρότη αύξηση της σύνταξης, που όταν και αν υλοποιηθεί θα είναι μικρότερης αξίας από τη σημερινή.

Είναι συνένοχοι για τη λεηλασία των χρημάτων σου.

-- Σιωπούν για τα 58 δισ. ευρώ που σου άρπαξαν βιομήχανοι - τραπεζίτες - εφοπλιστές από το 1951 έως το 1975.

-- Μαζί και οι δύο οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στον τζόγο του χρηματιστηρίου και στα ομόλογα. Ο ένας πατούσε στους νόμους του προηγούμενου.

  • Με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οι απώλειες την περίοδο 1999 - 2002 ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. δραχμές
  • Με την κυβέρνηση της ΝΔ η ληστεία συνεχίζεται

-- Αντί να χτυπήσουν προστάτεψαν την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου, που φτάνει τα 5,8 δισ. ευρώ το χρόνο. Χάρισαν τεράστια ποσά στην πλουτοκρατία.

-- Ποτέ δεν έδωσαν τα χρήματα που όφειλαν να δώσουν στα Ταμεία το κράτος και η εργοδοσία.

-- Οσα είπαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα είναι κοροϊδία! Μέτρα διαφάνειας, καλή διαχείριση και όφελος υπέρ των εργαζομένων δε γίνεται να υπάρξουν ταυτόχρονα με τον τζόγο.

-- Αν τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάρουν την ψήφο σου, είναι σα να τους επιβραβεύεις για τα αντεργατικά μέτρα τους. Θα τη χρησιμοποιήσουν ως έγκριση για τα νέα πιο σκληρά μέτρα.

Τώρα ψήφισε ΚΚΕ

Να δυναμώσει η πάλη για:

-- Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων από το 1992 έως σήμερα.

-- Σύνταξη στις γυναίκες στα 55, στα 60 για τους άντρες, μια 5ετία λιγότερη για τα βαριά και ανθυγιεινά.

-- Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης, κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας. Σύνταξη στο 80% του μισθού, 1.050 ευρώ η κατώτερη για τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμό της αγροτικής σύνταξης.

-- Επιστροφή των κλεμμένων από το 1950, κατάργηση του τζόγου.

-- Υπεράσπιση, επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

-- Κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας. Πλήρη κάλυψη των αναγκών υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διεκδίκησε με την ψήφο σου τα δικαιώματά σου!

Δε χρωστάς στην πλουτοκρατία και στην ΕΕ. Αυτοί σου χρωστάνε! Σκέψου ιδιαίτερα τις νέες γενιές.

Αποδυνάμωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Προσπέρασε τον ΣΥΝ, είναι αναξιόπιστος.

Καταδίκασε το ΛΑ.Ο.Σ., κρύβει το αληθινό του πρόσωπο.

Ισχυρό ΚΚΕ για το παρόν και για την προοπτική σου! Η σίγουρη, σταθερή και δοκιμασμένη δύναμη.


ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ασύμμετρη ηλιθιότητα

Οταν ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός καταντά παραφροσύνη, το επόμενο βήμα είναι η μανία καταδίωξης. Αυτή η νόσος που χρόνια τώρα έχει καταβάλει τον πρωθυπουργό, έχει για πρώτη φορά λόγο ύπαρξης. Τον κυνηγά ολόκληρη η Πελοπόννησος με τους καμένους ανθρώπους, τα σπίτια και τα δάση. Πλάι του η γιαλαντζί Κασσάνδρα - Ντόρα, έχοντας μεγάλη θητεία στη συστηματική συκοφάντηση της πολιτικής σκηνής, φροντίζει με τις δηλώσεις της να τρέφει ανελλιπώς τη νόσο του πρωθυπουργού. Πρόσφατα ανακάλυψε πως πίσω από τις μεγάλες φωτιές κρύβονται εκείνοι που επιδιώκουν την αποδόμηση του κράτους. Φυσικά, δεν αποκάλυψε κανένα όνομα ενόχου, αφήνοντας να θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά τη διακριτικότητα και τη μητσοτάκεια ανατροφή της. Την υπόλοιπη δουλιά περί τρομο-λαγνείας την άφησε στον Πολύδωρα, με το επίπεδο διανόησης χαμηλότερο του χιμπατζή, και στον Γιακουμάτο, που θυμίζει σιτεμένο γαμπρό της δεκαετίας του '50.

Και ο ασθενής και οδοιπόρος Καραμανλής; Ντύθηκε σαν τον Μπους λες και άνοιξε το Τριώδιο, θυμίζοντας τους τραγικούς Ναπολέοντες που κατακλύζουν τα ψυχιατρεία. Τώρα πια ανήκει στη σκόνη και τη φθορά. Οσο για το ρόλο του πρωθυπουργού, που τον περιέφερε σαν φουσκωμένο παγόνι, τώρα τον αντικατέστησε ο ρόλος του πλασιέ του ομίλου Λάτση, της κ. Αγγελοπούλου και των φιλάνθρωπων οικογενειών. Ακόμη και η σιωπή του είναι πια άχρηστη. Οσο για την κυβέρνησή του, δεν είναι παρά ένας περιπλανώμενος θίασος σκιών, που ανεβάζει το έργο «Τρέμουν και τον ίσκιο τους».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ