ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
Αμεση κινητοποίηση για ανασυγκρότηση με κέντρο τις λαϊκές ανάγκες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Καραμανλή

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή σχετικά με την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών:

«Το σχέδιο ανάπτυξης για την επόμενη μέρα στην Πελοπόννησο, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζεται από γενικότητες που έχουν ως στόχο να κρύψουν την κύρια επιδίωξη: Να παραδώσει μεγάλες εκτάσεις γης στους κερδοσκόπους και να ενισχύσει την κερδοφορία των ιδιωτικών ομίλων, με κύρια κατεύθυνση τις επενδύσεις στον πολυτελή τουρισμό και να επιταχύνει τη συγκέντρωση και την αλλαγή χρήσης της γης. Η ανασυγκρότηση ειδικά της αγροτικής παραγωγής δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των αγροτών και την πλήρη κάλυψη όλων των εξόδων με την κρατική ευθύνη.

Κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης με στόχο το καπιταλιστικό κέρδος δεν μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των αγροτών και των εργαζομένων, την πλήρη και σταθερή εργασία, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών και των βασικών τομέων της οικονομίας. Η ανασυγκρότηση της περιφέρειας με κέντρο τις λαϊκές ανάγκες θα απαιτήσει την άμεση κινητοποίηση, αγώνες των κατοίκων. Είναι επιτακτική ανάγκη η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να αποδυναμωθεί ο δικομματισμός και στην πορεία να ανατραπεί η πολιτική του».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ