ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να τους κόψουμε τη φόρα για τα μέτρα που έρχονται

«Το Κόμμα μας επέλεξε ακόμα και αυτή την περίοδο, μετά τις πυρκαγιές, να θέσει, μέσα σε αυτή την ανούσια δικομματική κόντρα των τελευταίων ημερών, ένα ζήτημα που πρέπει να προβληματίζει όλους τους εργάτες, τους νέους και τις νέες. Και αυτό είναι το Ασφαλιστικό, μια από τις σημαντικότερες "μεταρρυθμίσεις", που θα φέρει όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί».

Αυτά τόνισε μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζόμενους της Τεχνικής Βάσης του ΟΣΕ, στον Πειραιά, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας και Γραμματέας της ΚΝΕ.

Αναφερόμενος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν κρύβουν τις προθέσεις τους για την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το «βάρος» της ασφάλισης των εργαζομένων. Επισήμανε ότι θέλουν ο εργαζόμενος να φροντίζει μόνος του για την κοινωνική ασφάλιση του ίδιου και της οικογένειάς του.

«Αυτό που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, ένα μέρος της κλεμμένης δουλιάς να τους επιστρέφεται με τη μορφή της Κοινωνικής Ασφάλισης, το παίρνουν πίσω», τόνισε. «Παρότι κι αυτό ποτέ δεν εκπληρώθηκε, αφού κράτος και εργοδοσία χρωστάνε δεκάδες δισ. ευρώ στα Ταμεία, και τα μέτρα των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων ξεκινούν και τελειώνουν στην εισφοροαπαλλαγή της εργοδοσίας», συμπλήρωσε.

«Οι προτάσεις του ΚΚΕ πηγάζουν από τη γνώση ότι ο πλούτος που παράγουμε είναι ικανός να μας εξασφαλίσει περισσότερες απολαβές, λιγότερη και ασφαλή δουλιά, σε λιγότερα χρόνια να βγαίνουμε στη σύνταξη. Αυτά όλοι οι υπόλοιποι τα θεωρούν ουτοπικά. Θεωρούν ουτοπικό μετά από 30 χρόνια δουλιάς να βγαίνουμε στη σύνταξη, το 8ωρο, το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο», είπε ο Γ. Πρωτούλης, και κάλεσε τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ «για να κάνουμε ένα προληπτικό χτύπημα, να τους κόψουμε τη φόρα για τα μέτρα που έρχονται και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την επόμενη μέρα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Ο βίος και η πολιτεία τους στο ασφαλιστικό είναι γνωστά

Στη Διεύθυνση Ειδικών Λειτουργιών (Δ.Ε.Λ.) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και στην ΕΘΝΟΝΤΑΤΑ περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, υποψήφιο βουλευτή Β' Αθήνας. Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους και να διαπιστώσει τη θετική αποδοχή που συναντούν οι θέσεις του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών.

Στην κεντρική συγκέντρωση των εργαζόμενων ο Γ. Μαυρίκος μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό τόνισε: «Γνωρίζετε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ απαιτούν επιπρόσθετα αντιασφαλιστικά μέτρα. Αυτά τα μέτρα όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα επιχειρήσει να τα βάλει σε εφαρμογή. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποκρίνονται όταν υπόσχονται ότι δήθεν δε θα θίξουν δικαιώματα. Αν είχαν κατά νου να πάρουν θετικά μέτρα θα το έκαναν προεκλογικά για να εγκλωβίσουν ψήφους, δε θα περίμεναν μετά τις εκλογές.

Ο βίος και η πολιτεία του δικομματισμού είναι γνωστά και από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και από τους αντιασφαλιστικούς νόμους του Ρέππα. Αύξησαν τα όρια ηλικίας, διαίρεσαν τους εργαζόμενους, μείωσαν τις συντάξεις. Χτύπησαν με ωμό τρόπο τα δικαιώματα της νέας γενιάς για πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Χτυπούν τα δικαιώματα της νέας γενιάς, ώστε να απλώνεται φόβος και αβεβαιότητα στους χώρους δουλιάς. Να μη συναντούν αντίσταση στις αντεργατικές τους πολιτικές. Μην τους αφήνετε ατιμώρητους. Τιμωρήστε τους με ενίσχυση του ΚΚΕ. Εμπιστευτείτε την ψήφο σας στο ΚΚΕ. Επενδύστε με σιγουριά σε ένα κόμμα με αγώνες, με ιστορία και με σύγχρονες αναλύσεις για τα πραγματικά συμφέροντα του λαού».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Πιστέψτε στη δύναμή σας

«ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Θέλουν την κυβέρνηση για να προωθήσουν νέα σκληρότερα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στην Παιδεία. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα πρέπει με την ψήφο τους να τους κοντύνουν και τους δύο». Μ' αυτά τα λόγια ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά, μιλώντας χτες βράδυ στην Αγία Τριάδα στη Νίκαια, κάλεσε τους συγκεντρωμένους ν' αποδυναμώσουν τα κόμματα του δικομματισμού, αλλά και τον ΣΥΝ, που δεσμεύεται από το Μάαστριχτ και τον «μονόδρομο» της ΕΕ, και τον ΛΑ.Ο.Σ. που διαπραγματεύεται την καρέκλα του, και με την ψήφο τους να στηρίξουν το ΚΚΕ για να εμποδίσουν αυτά που έρχονται και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πυρκαγιές, οι οποίες, όπως τόνισε, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και να καταδικαστούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τη δασοκτόνα πολιτική τους μέχρι σήμερα, αλλά και για τα μέτρα που εξήγγειλαν, τα οποία, π.χ., επιταχύνουν την ΚΑΠ.

Στο χαιρετισμό της η Κάτια Κρόκου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια του Πειραιά, επισήμανε την ανάγκη όλες οι γυναίκες να σταθμίσουν καλά τα προβλήματα που ζουν καθημερινά, το μέλλον των παιδιών τους και να πάνε στην κάλπη αποφασισμένες να βάλουν φραγμό στις πολιτικές που τις στέλνουν στο Μεσαίωνα. Να πιστέψουν στη δύναμή τους και με την ψήφο τους να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ 2007
Τα προβλήματα της νέας γυναίκας

Ολοι όσοι συμβάλλουν ή συναινούν στις αντεργατικές επιλογές και εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ, όχι μόνο δεν απαντούν αλλά οξύνουν τα προβλήματα της νέας γυναίκας. Με ευθύνη όλων των παραπάνω δυνάμεων, το παρόν και το μέλλον της βυθίζεται στην αβεβαιότητα.

Η εργασιακή ανασφάλεια μεγαλώνει:

  • Η ανεργία μαστίζει: Μία στις τέσσερις νέες (24,8%) από 15 μέχρι 29 ετών δεν έχει δουλιά, ακόμα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (ΕΣΥΕ, α΄ τρίμηνο του 2007)
  • Η απειλή της ανεργίας και της οικονομικής εξάρτησης μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν μια νέα αποκτήσει παιδί: Πάνω από 3 στους 10 άνεργους (32,6%) είναι γυναίκες 15 - 35 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης ΟΑΕΔ για το Μάη του 2007
  • Σύμφωνα με τις «ρεαλιστικές» (για τον πλουτισμό των επιχειρήσεων) λύσεις που προτείνουν στη νεολαία ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, γενικεύεται η μερική, η προσωρινή απασχόληση, δήθεν ως απάντηση στην ανεργία της νεολαίας, με πρώτα θύματα τις νεαρές κοπέλες: Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, το β΄ τρίμηνο του 2005 (γενικά σπανίζουν έρευνες για την υποαπασχόληση κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο), το 72,4% όσων δουλεύουν με μερική απασχόληση είναι γυναίκες και το 50% όσων δουλεύουν σε θέσεις προσωρινής απασχόλησης είναι επίσης γυναίκες

Το εργασιακό περιβάλλον εξελίσσεται κυριολεκτικά σε ζούγκλα, απειλώντας την υγεία, ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων:

  • H εντατικοποίηση μεγαλώνει. Οι επαγγελματικές ασθένειες «χτυπούν» ακόμα και την ίδια τη βιολογική ικανότητα των γυναικών να κάνουν παιδί
  • Η εργοδοτική τρομοκρατία εντείνεται. Οι νέες γενιές βλέπουν να καταπατούνται βίαια ακόμα και στοιχειώδεις κατακτήσεις, όπως η απαγόρευση της απόλυσης εγκύων, ενώ γαλάζιες και πράσινες κυβερνήσεις δεν είναι μακριά από το να ενδώσουν στις απαιτήσεις των βιομηχάνων για πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κτλ.
  • Ενώ ο πλούτος αυξάνεται και το κομμάτι που καρπώνονται όσοι τον παράγουν μειώνεται διαρκώς, οι νέες γενιές των εργαζόμενων γυναικών υποχρεώνονται να δουλεύουν ακόμα περισσότερα χρόνια, μετά την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης (στα 65) και την εξίσωση ανδρών και γυναικών

Η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει. Το αν θα μπουν εμπόδια, όπως και το αν τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά, εξαρτάται και από το μήνυμα που θα στείλει η κάλπη στις 16 του μήνα.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Ελευσίνας

Στην Ελευσίνα το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ λειτουργεί στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 3 (τηλ. 210.5541.535). Σήμερα Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Δ. Κουμπούρης, Χρ. Κολοβός και Μ. Βαρδαβάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ