ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
Συντάσσονται με το ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, το κάλεσμα του ΚΚΕ για πλατιά λαϊκή συσπείρωση στον αγώνα για την αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος, βρίσκει αποδοχή και ανταπόκριση. Σήμερα, μιλούν στο «Ρ» προσωπικότητες της κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου, δηλώνοντας τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, αλλά και την αναγκαιότητα να βγει ενισχυμένο σ' αυτή τη μάχη.

Γιάννης Κ. Ιωάννου

Μουσικοσυνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός

«Πετάνε φωτιές και καταφέρνουν καίρια χτυπήματα στα πλευρά του δικομματισμού, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα προεκλογικά panels, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Στον ελάχιστο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους, καταφέρνουν να αρθρώνουν λόγο ουσιαστικό, περιεκτικό και ανανεωμένο, μακριά από την παλιά ξύλινη γλώσσα και τις κοινοτοπίες των αντιπάλων τους. Η αμηχανία και η προσοχή στο λόγο των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δείχνει πως, το άγαλμα του δικομματισμού ράγισε... Χτυπάτε το! Λίγο ακόμα θέλει...»

Κώστας Ρόθος

Γλύπτης

«Γεμάτη η Ελλάδα και τώρα, πάντα ήταν, Καραμανλήδες - Παπανδρέηδες - Αλαβάνους -Καρατζαφέρηδες - Παπαθεμελήδες, κλπ. Ολοι τούτοι τρώγονται (συμφωνώντας) για τη συντήρηση του συστήματος. Του καπιταλισμού. Σύστημα που πάντα είχε θεμέλια, βάσεις - πυλώνες, το χρήμα, το κέρδος. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είμαι μαζί με χιλιάδες άλλους, χιλιάδες ανθρώπους, που θέλουν μιαν άλλη αντιμετώπιση της ζωής, της ανθρώπινης ύπαρξης, της οντότητας και της σκέψης. Είμαι με εκείνους που έχουν όραμα, και παλεύουν καθημερινά σε όλα τα μέρη του πλανήτη μας. Και τούτοι είναι εκατομμύρια».

Βέρα Κρούσκα

Ηθοποιός

Motion Team

«"Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ. Αλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον. Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω..."

Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να μην αφήσουμε να κτίσουν άλλα τείχη. Στο χέρι μας είναι τα τείχη που έκτισαν να τα γκρεμίσουμε. Στο χέρι μας είναι να μην καθόμαστε και ν' απελπιζόμαστε. Στο χέρι μας είναι η τύχη του καθένα μας. Εχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει. Τον κόσμο εμείς θα τον αλλάξουμε. Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Και αυτή τη δύναμη την τροφοδοτεί χρόνια τώρα το ΚΚΕ. Ας το εμπιστευτούμε».

Μανώλης Μαθιουδάκης

πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Eurokinissi

«Ψηφίζω και στηρίζω το ΚΚΕ, τη μόνη συνεπή πολιτική δύναμη που νοιάζεται και αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού, τα δίκαια της εργατιάς, των ανθρώπων του μεροκάματου και του μόχθου, των συνταξιούχων, της νεολαίας μας.

Για να μην ξαναζήσουμε τη φετινή συμφορά με την πατρίδα μας να πυρπολείται απ' άκρη σ' άκρη, με δεκάδες τραγικά θύματα μιας πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη, το περιβάλλον, τα δάση.

Για να γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Για να υπάρχει δουλιά για όλους. Για μισθούς και συντάξεις που δε θα αποτελούν "παροχές πτωχοκομείου". Για πραγματικό λαϊκό δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας. Για δημόσια δωρεάν λαϊκή Παιδεία. Για να υπάρξει ελπίδα και προοπτική για τους νέους και τις νέες, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Για ολόπλευρη ενημέρωση του λαού, κόντρα στο σκοταδισμό, τον αποπροσανατολισμό, τη διαστρέβλωση των "προκάτ τηλεοπτικών παραθύρων" και τα "λαμπερά ονόματα" που πασχίζουν να διαμορφώνουν κοινή γνώμη κατά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και του πολιτικού συστήματος που υπηρετούν.

Για να νιώθω πραγματικά ελεύθερος και σίγουρος ότι δε με παρακολουθούν οι χαφιεδοκάμερες που έστησε το ΠΑΣΟΚ και διατηρεί και επεκτείνει η ΝΔ.

Για αντίσταση και ανυπακοή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί με τρομάζει η "συναίνεση", "η ευρύτερη κοινωνική συμμαχία" με τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοβιομηχάνους, το ΣΕΒ, που υπόσχεται η ΝΔ. Γιατί, το ίδιο με τρομάζει το "νέο κοινωνικό συμβόλαιο", "η νέα αλλαγή" του ΠΑΣΟΚ που ξανάρχεται από το παρελθόν, παμπάλαιο και δοκιμασμένο.

Ψηφίζω και στηρίζω ΚΚΕ γιατί ανίσχυρος δικομματισμός σημαίνει δυνατός λαός»!

Σούλα Βαζούρα

τραγουδίστρια

«Ολοι είδαμε τον Γιώργο Παπανδρέου στις οθόνες μας να ποζάρει με φόντο το καμένο τοπίο. Σαν κακός ηθοποιός προσπαθούσε να δείξει λύπη. Μα δεν του 'βγαινε λύπη. Η χαρά της εξουσίας που έρχεται τον απογείωνε. Οι άλλοι, του κυβερνώντος κόμματος, στην αρχή τρομαγμένοι μήπως χάσουν την εξουσία, για λίγο κρύφτηκαν στα λαγούμια τους σαν τους αρουραίους. Σιγά σιγά ξεθάρρεψαν και άρχισαν τις ψεύτικες υποσχέσεις. Μα πού τα πουλάνε αυτά!!

Και οι δύο ευθύνονται για τις φωτιές που έκαψαν περιουσίες, δάση και ανθρώπους. Αυτό είναι έγκλημα. Και ποιος θα τους τιμωρήσει; Αλλά μήπως δεν είναι έγκλημα τα ναρκωτικά; Κάθε μέρα πεθαίνουν παιδιά στους δρόμους και όλοι σκόπιμα το αποσιωπούν. Κι όμως όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, δικαστικοί και τόσοι άλλοι βασιλεύουν ανενόχλητοι σ' αυτή τη χώρα ξέροντας πως οι αφελείς πολίτες πάλι σαν κουρδισμένα ρομποτάκια θα τους ψηφίσουν.

Προκλητικά ο δικομματισμός έχει απλώσει παντού τα δίχτυα του ελέγχοντας απόλυτα τον κρατικό μηχανισμό. Ετσι, οι βολεψάκηδες Ελληνες του ρουσφετιού τους ψηφίζουν και μετά διαμαρτύρονται για όλα τα κακά που συμβαίνουν σ' αυτό τον τόπο.

Ευτυχώς που υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι που στηρίζουν το ΚΚΕ. Κι εγώ μαζί τους. Μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα, το λέω ανεπιφύλακτα, πρέπει να δυναμώσει, για να φοβάται ο δικομματισμός. Ετσι λοιπόν, ψήφο σταθερά στο ΚΚΕ, γιατί ελπίζω».

Νίκος Αγαθαγγέλου

Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

«Σήμερα, που ο νέος και η νέα γνωρίζουνε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία, κι ο εργαζόμενος ανασφάλιστη εργασία, λιγότερα λεφτά κι όχι σύνταξη αύριο. Σήμερα που η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, η οποία χρόνια ολόκληρα εφαρμόζεται άριστα από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται κατά κόρον από τα υπόλοιπα ευρωλάγνα κόμματα, γίνεται πιο ξεκάθαρη στον εργαζόμενο. Γίνεται πιο ξεκάθαρο στον εργαζόμενο ότι η μοναδική απάντηση είναι η ψήφος και η στήριξη του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που αντιστάθηκε και αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική και που μπορεί να δώσει, με την άλλη πρότασή του, διέξοδο σε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων».

Γιώργος Τσούπρος

Δρ. Ερευνητής Θεωρητικής Φυσικής Πανεπιστημίου Πεκίνου

«Στις παρούσες συνθήκες καθολικής επίθεσης του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης ενάντια στους λαούς, το ανθρώπινο πνεύμα και η αξιοπρέπεια ποδοπατιούνται εξίσου βάναυσα με τις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα επιτίθεται ενάντια σε κάθε δυνατότητα κριτικής σκέψης και αγωνιστικής διάθεσης θεοποιώντας το συμβιβασμό και τη δουλοπρέπεια, παραχαράσσοντας την Ιστορία, προωθώντας πρότυπα ανούσιου καταναλωτισμού και έκφυλης ζωής. Αντί για δικαίωμα η μόρφωση γίνεται προνόμιο, αντί για πνευματικούς πυλώνες της κοινωνίας τα πανεπιστήμια γίνονται παραρτήματα των πολυεθνικών, αντί για προϋπόθεση πνευματικής ανάτασης της ανθρωπότητας η επιστημονική έρευνα και γνώση υπάρχουν μόνο ως προϋπόθεση αύξησης του μονοπωλιακού υπερκέρδους. Ενάντια σε τέτοιες τάσεις πνευματικής παρακμής και ηθικής σήψης επιτακτική είναι η ανάγκη για αποφασιστική ανάπτυξη κάθε αντίστασης ως προϋπόθεση αντεπίθεσης. Η καταδίκη των υπηρετών του ιμπεριαλισμού και η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές είναι σημαντική συμβολή σε αυτήν την κατεύθυνση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ