Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 9874

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συνέπεια
και
συνέχεια της εμπορευματοποίησης

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο δικομματισμός «χτυπά» με όλα τα «σφυριά» και για την πλήρη εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, επιδεικνύοντας «αξιοθαύμαστη» συνέπεια και συνέχεια στην εφαρμογή των εντολών του κεφαλαίου της ΕΕ για την αύξηση της κερδοφορίας του και της ανταγωνιστικότητάς του, όπως επιβάλλει και η «Στρατηγική της Λισαβόνας». Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί και εμπλουτίζει το πολιτικό, ιδεολογικό και θεσμικό «οπλοστάσιο» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να επιβάλει την αγοραία αντίληψη και διαχείριση, τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και της σύγχρονης δημιουργίας. Εμπαίζουν τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, χειραγωγούν τους δημιουργούς με τα «ιδεώδη» της ΕΕ και νεκρανασταίνουν σε επιτελικό ρόλο τους «εθνικούς ευεργέτες» και τους «χορηγούς» του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  3  -  5


ΙΣΤΟΡΙΑ
Η συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας και το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

Τα ερείπια στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, οι εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών και των τραυματισμένων, πολύ περισσότερο όμως, τα ζωντανά θύματα από τη χρήση του ατομικού όπλου, έδειχναν στην ανθρωπότητα όχι μόνο από πού ερχόταν η απειλή ενός μελλοντικού πολέμου, αλλά και τις συνέπειές του.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Νομοθετικές αλλαγές στα δικαιώματα της γυναίκας

Η παροχή αστικών δικαιωμάτων στις γυναίκες, όπως και γενικότερα, καθορίστηκε από την ιστορική φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τις ανάγκες της αναπαραγωγής του κεφαλαίου. Ετσι αυτά, ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, ήταν και περιορισμένα και δεν αναιρούσαν την ταξικότητα του γυναικείου προβλήματος.


ΣΕΛ.  9
Βιβλίο Ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού

Το άλλαξαν για να παραμείνει ίδιο: Βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και συντηρητικό.


ΣΕΛ.  24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εκεί που συναντιούνται αισθήσεις και συναίσθημα

Πειράματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έχουν αντίληψη του καρδιακού τους παλμού και είναι σε θέση να πουν με απόλυτη ακρίβεια αν ταιριάζει ή δεν ταιριάζει με έναν ρυθμικό ήχο που ακούνε, έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να αντιλαμβάνονται τη συναισθηματική κατάσταση των άλλων ανθρώπων.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ