ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ψήφο στο ΚΚΕ για να ηττηθεί ο δικομματισμός

Κάλεσμα για υπερψήφιση του ΚΚΕ στις εκλογές της 16ης του Σεπτέμβρη απευθύνει η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες και υπογράφεται από τον πρόεδρό της, Κώστα Δρούτσα. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης διαπιστώνει ότι χρόνο με τον χρόνο η κρίση της ελληνικής κοινωνίας καθίσταται ολική. Κρίση που η ρίζα της δε βρίσκεται απλά στο οικονομικό και πολιτικό υπόβαθρο. Εκδηλώνεται πλέον ως ηθική αποχαλίνωση, δίχως όρια. Οι θεσμοί δεν έχουν κύρος και οι αξίες και οι αρχές που διακηρύσσονται ως υπέρτατες αρετές για το κοινωνικό σύνολο, αντιμετωπίζονται με σαρκασμό και ποδοπατιούνται στην πράξη. Ο φανατισμός, η εκμετάλλευση της ανάγκης, ο κυνικός ατομικισμός έγιναν τα γνωρίσματα της καθημερινής ζωής.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι προλετάριοι επιστήμονες, νιώθουν να συνθλίβονται μέσα σε αυτή την παραμορφωτική και αποσαθρωμένη κοινωνία, όπου η Δημόσια Διοίκηση παρέλυσε, η Παιδεία δεν έχει προσανατολισμούς, η παραοικονομία παίρνει τη θέση της επίσημης οικονομίας, τα προϊόντα της νέας τεχνολογίας, απλά καταναλώνονται, το περιβάλλον καταστρέφεται εγκληματικά.

Το κατεστημένο των δυο προσωποπαγών κομμάτων, που μονοπωλούν την πολιτική ζωή, προσπαθεί και πάλι να εκφυλίσει τον προεκλογικό αγώνα, σε μια νέα μορφή αηδιαστικής σκανδαλολογίας, εργαλείο γνωστό και επιστέγασμα της συνηθισμένης τακτικής των δυο κομμάτων, που συνίσταται στο αλληλο-υβρεολόγιο, στις αλληλοκατηγορίες, για τη σημερινή άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, στην επίκληση μαγικών λέξεων, που εκφράζουν δήθεν τις ιδεολογίες τους και με τις οποίες αν ξαναπάρουν την εξουσία θα εξασφαλίσουν τον "παράδεισο" στους οπαδούς τους, παρέχοντας απίθανες χρηματικές παροχές, όταν και τα δυο κόμματα διεκτραγωδούν την κρισιμότητα της δημοσιοοικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η έλλειψη ήθους και υπευθυνότητας θα ξεπεράσει τις προσεχείς μέρες κάθε όριο.

Γι' αυτό η Κίνηση Πολιτών με όλες τις δυνάμεις της θα δώσει τον προεκλογικό αγώνα μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και του Λαϊκού Μετώπου, ώστε να ηττηθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού σε πρώτη φάση και να ανοίξει ο δρόμος για ανάκτηση αυτοπεποίθησης του λαού, στη δύναμή του, για πραγματική αλλαγή, για βελτίωση της ζωής του.

Από τη Θεσσαλονίκη, καλούμε όλους που τους κατέχει η ίδια αγωνία να σηκώσουν το ανάστημά τους.

Την απάντηση στην κρίση θα τη δώσει ενωμένο το συνειδητό κομμάτι του λαού μας, εκείνο που έκανε το χρέος του σε χρόνους χαλεπούς».

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη και ώρα 21.00 θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη και ώρα 10.00 θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

ΑΘΗΝΑ
Λειτουργεί το Εκλογικό Κέντρο

Το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα λειτουργεί στην οδό Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

-- Τηλέφωνα Εκλογικού Κέντρου: 210.3301.106, 210.3301.464, 210. 3303.406, 210.3323.281, 210.3302.411

-- Τηλέφωνα ετεροδημοτών: 210.3303.415, 210.3303.515

-- FAX Εκλογικού Κέντρου: 210.3301.474.

39 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΙ
Αναγκαία η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

«Με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και χρέους που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους της επιστήμης, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, υποστηρίζουμε την ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση, οι αγώνες του εργαζόμενου λαού και των νέων. Τα μηνύματα που έστειλε ο αγώνας της πανεπιστημιακής κοινότητας συνδυάζονται με την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές». Τα παραπάνω αναφέρονται σε κάλεσμα που υπογράφουν 39 καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αύριο, Δευτέρα, 27/8, στο Ηράκλειο Κρήτης

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο Κρήτης. Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

  • Στις 12.00 το μεσημέρι: Περιοδεία στις αποθήκες «ΚΑΡΦΟΥΡ» και συζήτηση με τους εργαζόμενους.
  • Στις 13.00: Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στην αίθουσα Δήμου Ν. Αλικαρνασσού.
  • Στις 18.00: Ομιλία σε συγκέντρωση γυναικών στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.
  • Στις 20.30: Ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία της συνοικίας Ατσαλένιο του Ηρακλείου.
Στηρίζουν το ΚΚΕ εκπαιδευτικοί από την Αθήνα

«Οι εκπαιδευτικοί σαν εργαζόμενοι και ιδιαίτερα με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στη νέα γενιά δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι. Τα σχέδια του δικομματισμού είναι ζοφερά για κάθε λαϊκό δικαίωμα. Οι εκλογές που έρχονται είναι ευκαιρία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή, στηρίζοντας - ψηφίζοντας το ΚΚΕ». Αυτό τονίζουν σε κείμενο που πρόσφατα υπέγραψαν 84 εκπαιδευτικοί από την Αθήνα.

154 ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καλούν σε ενίσχυση του ΚΚΕ

Νομικοί της Αθήνας, 154 τον αριθμό, έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα διακήρυξη στήριξης του ΚΚΕ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Συναισθανόμενοι, όπως λένε στη διακήρυξή τους, και την ιδιαίτερη ευθύνη των νομικών σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κοινωνικής και δημόσιας ζωής της χώρας, θεωρούν ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η αντιλαϊκή πολιτική και να καταψηφιστεί ο δικομματισμός που την υλοποιεί.

Με το ΚΚΕ

Δήλωση του Γιώργου Σολτάτου, στελέχους του ΔΗΚΚΙ

«Πριν από έξι χρόνια ξεκινήσαμε τη συνεργασία με το ΚΚΕ στην αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλισμό και σε άλλους τομείς που στόχευαν στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των πολιτών. Η συνεργασία αυτή ήταν αποτέλεσμα πολιτικών συμφωνιών και συγκλίσεων και σε καμία περίπτωση προσωπικών θέσεων και φιλοδοξιών. Η συνεργασία αυτή απέδωσε και αυτό φαίνεται από την αποδοχή που έχει από τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική προτίμηση τους και ιδιαίτερα στο Νομό μας. Οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που ίσχυαν και πριν από έξι χρόνια και που οδήγησαν στο να μην υπάρξει ευρύτερη συμφωνία.

Με έκπληξη ενημερώθηκα από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ ότι έγινε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Σεπτέμβρη, γιατί οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιες όλα αυτά τα χρόνια. Τιμώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως υπάρχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές που δεν επιτρέπουν αυτή τη σύγκλιση.(Σχέδιο Ανάν, Συνθήκη Μάαστριχτ, συνδικαλισμός κ.λπ.). Δε συμφωνώ με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ γιατί δεν έχω πειστεί για τους πολιτικούς λόγους που την επέβαλαν. Με δεδομένη την άψογη και ισότιμη συνεργασία στα πλαίσια της ΝΑΣ τα τελευταία πέντε χρόνια και την αδυναμία του ΔΗΚΚΙ για κάθοδο στις Εθνικές Εκλογές, στηρίζω το συνδυασμό του ΚΚΕ και καλώ τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΚΙ να πράξουν το ίδιο».

Στη μάχη των εκλογών οι ετεροδημότες

Στη μάχη των εκλογών μπαίνουν και οι ετεροδημότες, με την οργάνωση συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

-- Στην Αθήνα: Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Κανδυλιώτης Χρήστος: 6976555485, 210.5282.573), καθώς και στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 210.3301.106).

-- Στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΚΟΘ (Εγνατίας 89, Ζήσης Λυμπερίδης: 2310.286.546).

Συσκέψεις

- Από Θεσπρωτία: Τετάρτη, 29/8, 8.00, μ.μ., στην ΚΟΑ.

- Από Εύβοια: Πέμπτη, 30/8, 7.00 μ.μ., στην ΚΟΑ.

- Από Πρέβεζα: Πέμπτη, 30/8, 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27.

- Από Γιάννενα: Τετάρτη, 5/9, 7.00 μ.μ., στην Αίθουσα Λογιστών.

- Από Αρτα: Τρίτη, 4/9, 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Λογιστών.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Τους καταθέτουμε σήμερα στα κατά τόπους Πρωτοδικεία

Σήμερα, Κυριακή, το ΚΚΕ θα καταθέσει τους συνδυασμούς των υποψήφιων βουλευτών στα κατά τόπους Πρωτοδικεία. Προηγούμενα, βέβαια, πρέπει να ολοκληρωθεί με την πρέπουσα τάξη η συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων, με βάση το νόμο, δικαιολογητικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ