ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καλούν σε υπερψήφιση του Κόμματος

Νομικοί της Θεσσαλονίκης καλούν σε μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η ενίσχυσή του θα συμβάλει αποφασιστικά στον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και θα ανοίξει ταυτόχρονα την προοπτική στη λαϊκή εξουσία που θα έχει στο επίκεντρό της την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του λαού.

Στη διακήρυξη που υπογράφουν, σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Ως νομικούς, μας ανησυχεί ιδιαίτερα η άγρια καταστολή των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων, ο εντεινόμενος αυταρχισμός, η όλο και μεγαλύτερη περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, η κλιμακούμενη τρομοκράτηση των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, η εμβάθυνση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα μεγάλα συμφέροντα».

Επίσης τονίζουν ότι «ένοχοι για την καθημερινή επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και για τα αδιέξοδα που καθημερινά ορθώνονται στους νέους και το λαό μας, είναι η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν από κοινού οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια».

Καλούν σε καταδίκη του δικομματισμού. Ξεκαθαρίζουν όμως ότι πρέπει να συνδυαστεί με την ενίσχυση του ΚΚΕ, του πιο συνεπή και ουσιαστικού αντίπαλου της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστάτησε στους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες.

Τη διακήρυξη υπογράφουν:

-- ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Μίνα, Δικηγόρος

-- ΑΒΡΑΝΑ Σοφία, ασκούμενη Δικηγόρος

-- ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Ανέστης, Δικηγόρος

-- ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΟΥ Σμαρώ, Δικηγόρος

-- ΒΑΛΑΝΑΣ Στέλιος, Δικηγόρος

-- ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Χρύσα, Δικηγόρος

-- ΓΚΑΡΙΠΗ Αναστασία, Δικηγόρος

-- ΔΕΛΙΑΓΑ Βαγγελίτσα, Δικηγόρος

-- ΔΟΥΛΗ Γεωργία, Δικηγόρος

-- ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Αλίκη, Δικηγόρος

-- ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Φοίβος, Δικηγόρος

-- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Γιάννης, Δικηγόρος

-- ΚΑΡΑΠΙΤΣΑ - ΝΤΕΚΟΥΜΕ Στάνα, Δικηγόρος

-- ΚΟΡΟΜΠΟΚΗ Γιώτα, ασκούμενη Δικηγόρος

-- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Μιχάλης, Δικηγόρος

-- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ Δημήτρης, Δικηγόρος

-- ΚΩΣΤΙΚΑ Ελένη, Δικηγόρος

-- ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΥ - ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ Κατερίνα, Δικηγόρος

-- ΜΑΤΣΙΩΡΗΣ Βασίλης, Δικηγόρος

-- ΜΑΤΣΙΩΡΗΣ Χρήστος, Δικηγόρος

-- ΜΑΥΡΙΔΗΣ Δημήτρης, Δικηγόρος

-- ΜΕΛΑΝΕΦΙΔΟΥ Σόνια, Δικηγόρος

-- ΜΟΣΧΟΥ - ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Μαρία, Δικηγόρος

-- ΟΚΛΑΛΙΩΤΟΥ Χαρίκλεια, Δικηγόρος

-- ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΟΥ Αλέκα, Δικηγόρος

-- ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ Γιάννης, Ασκούμενος Δικηγόρος

-- ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Νίκος, Δικηγόρος

-- ΠΟΡΦΥΡΙΔΟΥ Βίκυ, Δικηγόρος

-- ΡΕΠΑΝΑΣ Γιώργος, ασκούμενος Δικηγόρος

-- ΡΙΖΟΣ Αποστόλης, Δικηγόρος

-- ΣΕΛΛΑ Πόπη, ασκούμενη Δικηγόρος

-- ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ Σοφία, Δικηγόρος

-- ΤΑΡΠΙΝΙΔΗΣ Τάσος, Δικηγόρος

-- ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ Βασίλης, Δικηγόρος

-- ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ Νίκος, Δικηγόρος

-- ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΗΣ Δημήτρης, ασκούμενος Δικηγόρος

-- ΤΣΙΩΝΟΣ Θανάσης, Δικηγόρος

-- ΤΣΟΥΚΑΣ Γιάννης, ασκούμενος Δικηγόρος

-- ΦΟΡΤΟΜΑΡΗ Λίζα, Δικηγόρος

-- ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Αργύρης, Δικηγόρος

-- ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ Δήμητρα, Δικηγόρος

-- ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Νέλη, Δικηγόρος

-- ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ Λίνα, Δικηγόρος.

Στηρίζω την πιο μαζική δύναμη αντίστασης

Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, των οποίων η σημασία για την πορεία προς την κατώτερη φάση της κομμουνιστικής κοινωνίας, το σοσιαλισμό που είναι και το ζητούμενο για τους κομμουνιστές, δε θα πρέπει να υπερτιμάται, στηρίζω το ΚΚΕ ως την πιο μαζική δύναμη αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ως την πιο μαζική αριστερή αντιιμπεριαλιστική - αντικαπιταλιστική δύναμη της πατρίδας μας, ως μια από τις λιγοστές δυνάμεις της παραδοσιακής δυτικοευρωπαϊκής κομμουνιστικής αριστεράς που δεν υπέκυψε στις σειρήνες της ενσωμάτωσης, ως τη μοναδική κοινοβουλευτική δύναμη που με σαφήνεια τοποθετείται κατά της όποιας κυβερνητικής συνεργασίας τόσο με τη γαλάζια όσο και με την πράσινη δεξιά. Ως τη δύναμη εκείνη που δεν περιορίζεται να διεκδικεί ένα ανέφικτο στην εποχή μας κοινωνικό κράτος στα πλαίσια του καπιταλισμού, αλλά αγωνίζεται για την ανατροπή του.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να επισημάνω ότι τέτοιες δηλώσεις στήριξης του Κόμματος, η παρουσία σε εκδηλώσεις του, οι δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ επιμέρους θέσεών του, η οικονομική του ενίσχυση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν δευτερεύουσες πτυχές μιας μόνιμης, οργανωμένης, ουσιαστικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της θεωρητικής αναζήτησης που το Κόμμα στα πλαίσια μιας αντιιμπεριαλιστικής - αντικαπιταλιστικής μετωπικής στρατηγικής και τακτικής θα έπρεπε να επιδιώκει να σφυρηλατεί με εκτός Κόμματος διανοούμενους.

Στηρίζω, λοιπόν, και σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, με την ελπίδα η όποια ευκταία εκλογική του ενδυνάμωση να συμβάλει στην υλοποίηση της διακηρυγμένης άλλωστε και από το 17ο Συνέδριό του μετωπικής αντισεχταριστικής πολιτικής του, της μόνης ικανής να προωθήσει τόσο το λαϊκό κίνημα όσο και το Κόμμα.


Γιώργος ΡΟΥΣΣΗΣ
Καθηγητής της Παντείου

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Βολές κατά Παπαδόπουλου από τον Ταλάτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Κατηγορίες ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κινείται προς εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιούλη, αυτή τη στιγμή, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι αυτό οφείλεται στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, εξαπέλυσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία.

Απαντώντας δε στο κατά πόσο θα υπάρξει επόμενη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, ο Μ. Ταλάτ, υποστήριξε ότι μία νέα συνάντηση «δε θα είχε νόημα», με βάση τα σημερινά δεδομένα, αλλά και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Μεγαλόνησο, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμεί το Κυπριακό να αποτελέσει θέμα της προεκλογικής περιόδου, καθώς έτσι θα δημιουργούσε πρόβλημα στις συνομιλίες με τον όποιο υποψήφιο κερδίσει την εκλογική μάχη του Φλεβάρη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Μείωση των ευρωβουλευτών για την Ελλάδα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Υποβλήθηκε χτες στην Επιτροπή θεσμικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, η πρόταση για μείωση των ευρωβουλευτών των κρατών - μελών της ΕΕ, στο σώμα που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές του 2009. Η πρόταση, αποτέλεσμα της εισόδου της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, προκειμένου να υιοθετηθεί απαιτεί πλειοψηφία του σώματος και ομόφωνη έγκριση από τα κράτη - μέλη.

Η μείωση προκύπτει από την ένταξη των δύο νέων χωρών και την απόφαση της προηγούμενης θερινής Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την οποία η Ευρωβουλή που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές του 2009 θα πρέπει να συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε το σύνολο των ευρωβουλευτών από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ να μην υπερβαίνει τους 750, ενώ κανένα κράτος - μέλος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 96 ευρωβουλευτές και κανένα λιγότερους από 6 ευρωβουλευτές.

Βάσει της εν λόγω πρότασης, η Ελλάδα το 2009 θα εκλέξει 22 ευρωβουλευτές έναντι 24 που έχει σήμερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ