ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξανά στο ψάξιμο

Σε αναζήτηση πλέι μέικερ, προκειμένου να κλείσει και το φετινό ρόστερ, βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός αφού χτες εξανεμίστηκαν ουσιαστικά και οι τελευταίες ελπίδες για την απόκτηση του Τσάρλι Μπελ. Ο Αμερικάνος παίκτης συμφώνησε με τους Μαϊάμι Χιτ για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, αφού ο ίδιος ήθελε -εάν υπήρχε καλή πρόταση- να παραμείνει στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια του Ολυμπιακού για να καλύψει τη θέση 1 μετά από τις περιπτώσεις αρχικά του Τζαμίρο Πάργκο και του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους.

  • Μπορεί σαν σενάρια να μεταγράφηκε σε... όλη την Ευρώπη φέτος ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (φερόταν κατά σειρά να έχει «κλείσει» σε Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Ρεάλ Μαδρίτης) ωστόσο στον Παναθηναϊκό περιμένουν τον παίκτη από ώρα σε ώρα. Σύμφωνα λοιπόν με τα καινούρια σενάρια τα πάντα έχουν κριθεί και οι διοικούντες του «τριφυλλιού» περιμένουν την αποδέσμευση του Λιθουανού παίκτη από τους Γκόλντεν Στέιτ.
  • Μόνο ο Κώστας Χαρίσης (συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα στον ώμο) περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα των απόντων του προπονητή της ΑΕΚ Αγγελου Κορωνιού, αφού οι Σι και Αλέξης Κυρίτσης ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.
  • Οσον αφορά τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του «Δράκου» από την Εθνική ομάδα.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Με 14 αθλητές κι αθλήτριες αναχώρησε χτες για το Πόζναν της Πολωνίας η εθνική ομάδα κωπηλασίας ανδρών - γυναικών, για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται το τριήμερο 21-23 Σεπτέμβρη. Στη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν, αναμένεται να πάρουν μέρος 426 αθλητές κι αθλήτριες (148 πληρώματα) από 33 χώρες της ηπείρου. Την αποστολή στελεχώνουν οι Μούγιος, Πολύμερος, Τσιάβου - Μπισκιτζή (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Παππάς - Κουρκούμπας - Λιόλιος - Τσουρτσούλας (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών), Τσάμης - Χρήστου (διπλό σκιφ), Τσίλης - Τζιάλλας -Τσιομπανίδης - Γαβριηλίδης (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ ταραξιών πριν από το ντέρμπι του Μπέλο Οριζόντε στη Βραζιλία, μεταξύ της Κρουζέιρο και της Ατλέτικο Μινέιρο. Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, οι δύο θάνατοι προήλθαν από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των χούλιγκαν, που ήταν ανεβασμένοι σε λεωφορεία και πυροβολούσαν αδιάκριτα!

ΠΑΟ
Με δύο αλλαγές

Μετά την κατσάδα για την εμφάνιση των παικτών του στο φιλικό τουρνουά για την ενίσχυση των πυροπαθών κόντρα σε Πανιώνιο και Ηρακλή, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζοσέ Πεσέιρο φαίνεται να καταλήγει στο σχήμα που θα παρατάξει κόντρα στην Αρτμέντια Σλοβακίας αύριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Πορτογάλος προτιμά να μην κρατά τα χαρτιά του κλειστά, ώστε να γνωρίζουν οι παίκτες το ρόλο τους και να προετοιμαστούν καλύτερα ψυχολογικά. Οπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές που θα υπάρχουν στην ενδεκάδα, σε σχέση με το μοναδικό επίσημο φετινό παιχνίδι (Ολυμπιακό), θα είναι δύο. Η πρώτη είναι αυτή του Λουκά Βύντρα που θα πάρει τη θέση του Λεοντίου και η δεύτερη η είσοδος του Σαλπιγγίδη στην επίθεση από την αρχή στη θέση του Βαγγέλη Μάντζιου.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Διπλό ενδιαφέρον

Σε Βαρκελώνη και Λονδίνο επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σημερινό δεύτερο πιάτο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα, που δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντεβιζιόν, ψάχνει την εξιλέωση και την καινούρια αρχή με αντίπαλο τη γαλλική Λιόν (21.45, ΕΤ1), αλλά και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί του ομίλου. Οσον αφορά τη Λιόν, φέτος δείχνει κάπως αποδυναμωμένη σε σχέση με το ισχυρό σύνολο της περσινής και προπέρσινης χρονιάς (έφυγαν Μαλουντά, Αμπιντάλ, Τιαγκό), ωστόσο παραμένει υπολογίσιμη δύναμη.

Στο Λονδίνο, ουσιαστικά, έτσι όπως είναι τα πράγματα στον 8ο όμιλο, η αγωνιστική δράση φαίνεται να ξεκινάει με ντέρμπι κορυφής, αφού η Αρσεναλ θα υποδεχτεί τη Σεβίλλη (23.45, «Μέγκα») με τις δυο ομάδες να αποτελούν τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση. Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων ομίλων είναι: Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα - Λιόν, Ρέιντζερς - Στουτγκάρδη. ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Ρόμα - Ντιναμό Κιέβου, Σπόρτιγκ Λισαβόνας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Αϊντχόβεν - ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσέ - Ιντερ. Η' ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ - Σεβίλλη, Σλάβια Πράγας - Στεάουα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΤΣΙΟ 1-1
Βολεύτηκαν με την ισοπαλία

Τέρματα και βαθμούς μοιράστηκαν χθες στο άδειο λόγω τιμωρίας, στάδιο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσαμπιονς Λιγκ. Η ελληνική ομάδα με λάθος διάταξη στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να απειλείσει τους Ιταλούς. Στην επανάληψη η απόδοση ανέβηκε στα πρώτα λεπτά και στο 55΄ο Γκαλέτι έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι Ρωμαίοι πήραν τα ηνία του αγώνα και ισοφάρισαν στο 77΄με τον Τζάουρι 1-1, και μέχρι το τέλος έχασαν σημαντικές ευκαιρίες που εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης

ΔΙΑΘΛΟ

Δύο χρυσά μετάλλια ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά «χρώματα» στο 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διάθλου (κολύμβηση, δρόμος), το οποίο διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο Δημήτρης Καλιακούδης κατέκτησε την πρώτη θέση στους άνδρες και η Ξένια Κατσιμαντού στις γυναίκες. Τον Καλιακούδη ακολούθησαν οι Τούρκοι Οκτάι Μπουλντού και Μεχμέτ Αλκάν, ενώ την Κατσιμαντού οι Γκιολζέμ Σιρκτσί και Ουλφέτ Μουτλού από την Τουρκία.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Φοβήθηκαν τα χειρότερα

Το βαρύ κλίμα που υπάρχει ήδη στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη «ΜακΛάρεν», μετά την ποινή που έχει επιβληθεί στην εταιρεία για βιομηχανική κατασκοπία και υποκλοπή εγγράφων και πληροφοριών (σε βάρος της «Φεράρι») ανάγκασαν τους υπεύθυνους της εταιρείας να μη ρισκάρουν σε κάτι άλλο. Η ΜακΛάρεν είχε πρόθεση να ασκήσει έφεση κατά της κρίσης των αγωνοδικών να μην τη βαθμολογήσουν στο Ουγγρικό γκραν πρι, εξαιτίας της ενέργειας του Φερνάντο Αλόνσο να παρεμποδίσει τον ομόσταυλο του, Λιούις Χάμιλτον. Ομως οι άνθρωποι της «ΜακΛάρεν Μερσέντες», θορυβημένοι από το αρνητικό κλίμα που υπάρχει σε βάρος τους στη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, για τη γνωστή υπόθεση της κατασκοπίας, απέσυραν την έφεση τους, φοβούμενοι τα χειρότερα.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στη Σόφια αρχίζουν αύριο οι αγώνες διεθνούς όπεν πινγκ πονγκ. Την ελληνική ομάδα, που αναχωρεί σήμερα για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, αποτελούν οι Λαγογιάννης, Μάκρας, Μανουσώφ, Μοίρου, Εξάρχου, Παπαδάκη. Στο πρόγραμμα υπάρχουν αγώνες ομαδικού, απλό και διπλό σε άνδρες και γυναίκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ