Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9905

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ούτε ώρα χαμένη μέχρι τις 7 του Νοέμβρη

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους και στις νέες, στους μετανάστες, να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  10  -  11

Συστράτευση για τη ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ των λαϊκών οικογενειών

Την Πέμπτη 18 του Οκτώβρη οι πρώτες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Στις 20 του Οκτώβρη λήγει η προθεσμία για την υιοθέτηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 36/05, που εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων πανεπιστημίων με εκείνα των ψευτοκολεγίων και των ΚΕΣ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δρομολογήσει την εφαρμογή της.
  • Προχωρά η εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου -πλαισίου, που θεσμοθετεί την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, προϋπόθεση της οποίας είναι η «αξιολόγηση», ενώ από το νηπιαγωγείο ξεκινάει η αποκέντρωση με στόχο την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων.
  • Την Πέμπτη 18 του Οκτώβρη οι πρώτες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, φοιτητικών συλλόγων, της ΠΚΣ, της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, ενώ ετοιμάζονται και εργατικά σωματεία.
  • Από αύριο ξεδιπλώνεται στα σχολεία όλης της χώρας η πλατιά καμπάνια πολιτικής δράσης της ΚΝΕ, για να ανοίξει συζήτηση με τους μαθητές για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και το γεγονός ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, με μαζική και οργανωμένη πάλη.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ «ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ»
Ξεπούλημα «φιλέτων» από Θράκη μέχρι Ρόδο

Σχέδιο ξεπουλήματος 10 μεγάλων «φιλέτων» δημόσιας γης σε όλη τη χώρα προωθεί η κυβέρνηση μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Ο «Ρ» αποκαλύπτει αυτά τα σχέδια που αφορούν χιλιάδες στρέμματα παραθαλάσσιων και άλλων εκτάσεων από τη Θράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα. Ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γήπεδα γκολφ, κέντρα θαλασσοθεραπείας, τουριστικά καταλύματα και πολλές ακόμα δραστηριότητες αναμένεται να αναπτύξουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (στις φωτογραφίες δύο από τις υποψήφιες περιοχές. Το Πρασονήσι στη Ρόδο και το Δέλτα του Πηνειού).


ΣΕΛ.  16   -   17


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Αντεργατικές κυβερνητικές ομολογίες

Ο «Ρ» αποκαλύπτει την Εκθεση Προόδου για το «Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων» που θα καταθέσει η κυβέρνηση στα αρμόδια όργανα της ΕΕ μέσα στον Οκτώβρη, στο πλαίσιο ελέγχου εφαρμογής των αντεργατικών αλλαγών της στρατηγικής της Λισαβόνας.


ΣΕΛ.  14
«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2»
Ακρως αντιλαϊκή μεταρρύθμιση

Κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) συμφωνούν στην αντιλαϊκή μεταρρύθμιση για τη νέα διοικητική δομή της χώρας με τον «Καποδίστρια 2». Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ