Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Απρίλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7635

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ
Δύναμη ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ του λαού

Ο λαός μπορεί να κάνει δική του υπόθεση την εκλογική αναμέτρηση. Να καταδικάσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να βάλει εμπόδια σε «κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές λύσεις». Τώρα έχει την πείρα, ώστε να δώσει το πιο αποφασιστικό χτύπημα στην πολιτική της «νέας τάξης» και της ΟΝΕ, με την υπερψήφιση των πλατιών ψηφοδελτίων συμπαράταξης του ΚΚΕ. Και καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να φτάσουν και μπορούν να φτάσουν παντού. Με την ακούραστη καθημερινή δουλιά των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλων των ανθρώπων που ενώνουν τις δυνάμεις τους σ' αυτή τη μάχη, ώστε το μήνυμα της κάλπης να δυναμώσει την ελπίδα των απλών ανθρώπων του μόχθου. Γιατί την επόμενη των εκλογών με ισχυρό ΚΚΕ, το αντίπαλο στην πλουτοκρατία δέος, το λαϊκό μέτωπο θα γίνεται ο ισχυρός πόλος αντίστασης και αντεπίθεσης.


Μαζί με το «Ριζοσπάστη»

Σήμερα στο «7 ΜΕΡΕΣ μαζί», το εικοσιτετρασέλιδο ένθετο του «Ριζοσπάστη», στις σελίδες ιστορίας, η προμελετημένη και σχεδιασμένη από τους Αμερικανούς και το ντόπιο κατεστημένο δολοφονία του λαϊκού ήρωα, Κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη. Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μέρα για το Παιδικό Βιβλίο και στη σελίδα της επιστήμης, ο Μπλερ σε ρόλο... Οργουελ. Επίσης, μαζί με το «Ριζοσπάστη», προσφορά στους αναγνώστες ο «Οδηγητής». Με πλούσια θεματολογία, γραμμένη από νέους για νέους στο κλίμα των εκλογών.



«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Στη ρότα της ιδιωτικοποίησης

Το σχέδιο της κυβέρνησης και ξένων «μάνατζερ», από την ανταγωνίστρια, στην «Ολυμπιακή», «Μπρίτις Αϊργουέις», είναι συρρίκνωση σε όλα τα επίπεδα και απαξίωση, με κλείσιμο γραμμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και των αεροπλάνων, «ψαλίδισμα» της τεχνικής βάσης.


ΣΕΛ.  21
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Προκλητικά τα κέρδη τους

Ο κατάλογος με τους ισολογισμούς των 241 εμποροβιομηχανικών, τραπεζικών και άλλων επιχειρήσεων, που επεξεργάστηκε ο «Ρ», αποδεικνύει ότι τα ποσοστά αύξησης των κερδών φτάνουν μέχρι και σε τετραψήφιους αριθμούς, ενώ οι ονομαστικές αυξήσεις των μισθών και συντάξεων κινήθηκαν στα επίπεδα του πληθωρισμού, στα 2,6%.


ΣΕΛ.  22  -  23
ΣΤΗ «ΣΦΕΝΤΟΝΑ»
Μια ξεχωριστή συνάντηση

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, που διοργανώνεται μια τέτοια βραδιά», δηλώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Θάνος Μικρούτσικος για τη συνάντηση - συζήτηση με τους ανθρώπους της διανόησης και της τέχνης που διοργανώνει η Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ, αύριο Δευτέρα, στις 9μ.μ., στη «Σφεντόνα», λεωφόρο Αλεξάνδρας. Θα παρευρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Θάνο Μικρούτσικο και Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Είσοδος με προσκλήσεις.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ