ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Απρίλη 2000
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαμηλές θερμοκρασίες

Η πτώση της θερμοκρασίας, οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές είναι το σκηνικό του καιρού όλο το τριήμερο από την Παρασκευή.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα Κυριακή. Στα βόρεια θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα βορειοανατολικά. Από το βράδυ θα υπάρξουν νεφώσεις στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι αλλά το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιανατολικούς μέτριους.

Δευτέρα και Τρίτη

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα με παροδικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιανατολικοί ισχυροί μέχρι πολλοί ισχυροί και στα δυτικά και νότια τοπικά θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Θλιβερός απολογισμός στη Σάμο

Περίπου 3.000 στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων και μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της Σάμου.

Προχτές το απόγευμα τελικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως την πυρκαγιά και από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δόθηκε εντολή να αντικατασταθούν με άλλους όλοι οι πυροσβέστες που είχαν πάει στη Σάμο από την Αττική και άλλες περιοχές. Για να αποτραπεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα παρέμεναν στη νησί και έκαναν προληπτικές πτήσεις.

Θερινά δρομολόγια της «Ολυμπιακής»

Στην απόφασή τους να ανοίξουν νέες γραμμές με μικρή επιβατική κίνηση, προχωρούν οι Βρετανοί διαχειριστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Στην ανακοίνωση του θερινού προγράμματος πτήσεων, αναφέρεται ότι από τις 30 Απρίλη θ' αρχίσουν οι πτήσεις για Βεγγάζη τρεις φορές τη βδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο) και από τις 19 Ιούνη καθιερώνονται οι πτήσεις για Τεχεράνη και Μάντσεστερ. Οι πτήσεις προς Τεχεράνη θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο και οι πτήσεις για Μάντσεστερ κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο από Αθήνα και κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή από Μάντσεστερ. Στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, η ΟΑ αυξάνει τα δρομολόγια προς Νέα Υόρκη (εννιά τη βδομάδα), Τορόντο και Μόντρεαλ (από τέσσερα τη βδομάδα), Μπανγκόγκ και Σίδνεϊ (τρία εβδομαδιαία), Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Μιλάνο, Ρώμη, Μόσχα, Ντουμπάι και Αμμάν.

Λόγω πληθώρας ύλης

Πολλοί ήταν οι σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ, αναγνώστες του «Ριζοσπάστη», που συνέβαλαν με άρθρα και σημειώματα κατά την προεκλογική περίοδο, στην ύλη της εφημερίδας μας και τους ευχαριστούμε όλους για την κοινή μας προσπάθεια, να δώσουμε όσο γίνεται πιο καλά την εκλογική μάχη. Η πληθώρα της ύλης, δε μας επέτρεψε να τα δημοσιεύσουμε όλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ