ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε τροχιά κορύφωσης

Την Κυριακή 7 Οκτώβρη στις 8.00 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο

Τέσσερις μέρες απέμειναν για την κεντρική εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ», που διοργανώνεται την Κυριακή, 7 Οκτώβρη, στις 8.00 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Το ταξίδι του 33ου Φεστιβάλ κορυφώνεται, σηματοδοτώντας την ένταση της δουλιάς της ΚΝΕ στους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την προετοιμασία των αγώνων που έρχονται, για την οργάνωση της αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική λαίλαπα που ήδη προαναγγέλθηκε και βρίσκεται προ των πυλών.

Στην κεντρική εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμα, θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) Μιγκέλ Μαδέιρα.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους: Βασίλη Καζούλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, στο χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί έκθεση πολιτικής αφίσας για τον κομμουνιστή επαναστάτη, ενώ θα προβληθεί και ειδικό βίντεο.

Στην τελική ευθεία στη μάχη της διακίνησης του εισιτηρίου, η τιμή του οποίου είναι 5 ευρώ, έχουν μπει δυναμικά τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ενώ η ανταπόκριση από τη νεολαία και τους εργαζόμενους καταγράφεται ιδιαίτερα σημαντική. Ξεχωριστή σημασία παίζει και το γεγονός ότι τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Γιατί αυτά τα παιδιά τα θέλουνε όλα

Τριάντα τρία χρόνια στους δρόμους, 33 χρόνια σε διεκδικήσεις, 33 χρόνια στο όνειρο, 33 χρόνια για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλώ για την ΚΝΕ. Τα τραγούδια δε λύνουν τα προβλήματα, όμως δίνουν κουράγιο σ' αυτούς που ήδη αγωνίζονται. Δεν έχω λείψει και δε θα λείψω ποτέ από κανένα φεστιβάλ της ΚΝΕ. Γιατί τα παιδιά της ΚΝΕ δεν τρώνε τη φόλα, γιατί τα παιδιά της ΚΝΕ τα θέλουνε όλα.

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Αυτονόητο

Είναι αυτονόητο για μένα να συμμετέχω στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Και διπλά αυτονόητο καθώς τα έσοδα από το φετινό Φεστιβάλ θα δοθούν στους πυρόπληκτους.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ
  • Η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για τα αποτελέσματα των εκλογών και την προοπτική που ανοίγεται για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΚΟΑ του Κόμματος, Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.
  • Η ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς του ΚΚΕ καλεί στη συζήτηση που διοργανώνει σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Τερψιθέας 6).
  • Εκδήλωση με θέμα «Αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και προοπτική» με ομιλήτρια την Σοφία Καλαντίδου, βουλευτή του ΚΚΕ, διοργανώνει η ΚΟΒ Βότση της ΚΟΘ του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην καφετέρια «Στράτος».
  • Πλατιά σύσκεψη με οπαδούς και φίλους θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη, στην αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας, στην Οδό Ανδρόγεω στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, γραμματέας της ΕΠ Ηρακλείου του ΚΚΕ.
  • Σύσκεψη για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 16ης Σεπτέμβρη διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Εισηγήτρια θα είναι η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος στην Α΄ Πειραιά.
  • Η ΚΟ Περάματος καλεί σε σύσκεψη που διοργανώνει αύριο Πέμπτη 4 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΔΗΠΟΠ(Νεωρίων και Φωκίωνος) με θέμα: «Η οργάνωση του αγώνα, οι στόχοι και τα μέτωπα πάλης μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη 2007».
  • Εκδήλωση - συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών και τους νέους αγώνες, διοργανώνουν την Παρασκευή 5 Οκτώβρη οι ΚΟΒ Νάουσας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο Στέκι Νεολαίας του Δήμου Νάουσας. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • H ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ καλεί στο γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 6/10, στις 9 μ.μ., στην ταβέρνα «ΣΤΟΑ» (πριν τον Καρακόλιθο Λιβαδειάς).
Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, το ζήτημα της ΠΓΔΜ, το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην περιοχή», σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., στην αίθουσα Τύπου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Συγχαρητήριο μήνυμα από το ΚΚ Κούβας

Συγχαρητήριο μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚΕ, για την πρόσφατη εκλογική επιτυχία του, απέστειλε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Κούβας ο Φερνάντο Ρεμίρες δε Εστενός, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής. Σε αυτό σημειώνει: «Με ιδιαίτερη χαρά μάθαμε τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έφερε το ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη. Σας στέλνουμε τα πιο θερμά συγχαρητήρια και επαναβεβαιώνουμε την επιθυμία του ΚΚ Κούβας να συνεχίσουμε και ενδυναμώσουμε τους δεσμούς αδελφοσύνης που συνδέουν τα δύο κόμματα και τους λαούς μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ