ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Καθημερινές συσκέψεις και περιοδείες

Συζήτηση με εργαζόμενες στις 31 Οκτώβρη, από τις Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ

Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Με καθημερινό πρόγραμμα περιοδειών και συσκέψεων, με δουλιά εργάτη τον εργάτη, οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν στα γεμάτα στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων για την Κοινωνική Ασφάλιση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη. Το συλλαλητήριο της Αθήνας έχει ήδη οριστεί για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Της Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κεφαλονιάς του ΠΑΜΕ. Στις 7 Νοέμβρη, η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Στο πλαίσιο της δράσης της για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ προγραμματίζει τις εξής εκδηλώσεις στη Νάουσα:

  • Σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, ενημέρωση των απολυμένων για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.
  • Την Παρασκευή 19 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση για το Ασφαλιστικό στο Εργατικό Κέντρο. Στις 7 Νοέμβρη, το συλλαλητήριο στην πόλη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου.

Η Γραμματεία Γυναικών και η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ συνδιοργανώνουν σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις 31 του Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Επίσης, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη με γυναίκες μετανάστριες στις 21 Οκτώβρη. Τις επόμενες μέρες, οι ταξικές δυνάμεις προγραμματίζουν τις παρακάτω - ανάμεσα σε άλλες - δραστηριότητες:

  • Την Τετάρτη 17 Οκτώβρη, σύσκεψη από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο ΕΚ Ηρακλείου.
  • Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, Γενική Συνέλευση από το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, στις 4 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Επίσης, την Πέμπτη, από τη Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
  • Την Παρασκευή 19 Οκτώβρη, Γενική Συνέλευση από το Συνδικάτο Αποκλειστικών Νοσοκόμων «Η Αλληλεγγύη», στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Το Σάββατο 20 Οκτώβρη, πικετοφορία συνδικάτων, στις 10 π.μ., στο κέντρο της Αθήνας.
  • Τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, σύσκεψη από την Επιτροπή Φορέων Ηλιούπολης (Συνδικάτα Οικοδόμων και Εργατών Δήμου, Σύλλογος Γυναικών, ΕΒΕ, Επιτροπή Αγώνα «Τυπογραφικά»), στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Στέφανου Σαράφη 40).
  • Επίσης τη Δευτέρα, Γενική Συνέλευση από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
Οι περιοδείες στην Αθήνα

Το πρόγραμμα των περιοδειών μέχρι το τέλος της βδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα Τρίτη: Εργοτάξια Λεωφόρου Καβάλας και Πειραιώς, Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, «Praktiker» (Ελληνικό), Λαμπρόπουλος (Σταδίου), ΚΑΡΑΒΕΛ, ΕΛΦΟΝ, συνεργεία Βουλιαγμένης. Τετάρτη 17 Οκτώβρη: Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια». Πέμπτη 18 Οκτώβρη: Εργοτάξιο ΙΚΕΑ (Λεωφόρος Κηφισού), αμαξοστάσιο Μετρό, γήπεδο Παναθηναϊκού, «Αρεταίειο», ΨΝΑ, καταστήματα Ερμού, ξενοδοχεία ΚΙΝΓΚ ΤΖΟΡΤΖ και «Athens Plaza». Παρασκευή 19 Οκτώβρη: Εργοτάξιο Μετρό στο Χαλάνδρι, Ερυθρός Σταυρός, ΙΑΣΩ, LIDL (Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Φιλαδέλφεια), ξενοδοχεία πλατείας Συντάγματος. Κυριακή 21 Οκτώβρη: «Ιασώ General».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ξεκινάει ο «διάλογος», εντείνεται ο αποπροσανατολισμός

Την Πέμπτη η πρώτη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής

Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη (9.30 π.μ., αίθουσα Γερουσίας), με την πρώτη κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ξεκινάει ο «διάλογος» της απάτης για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις προσκλήσεις που απέστειλε χτες στους «κοινωνικούς εταίρους» (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΟΚΕ) ο υπουργός Απασχόλησης. Οπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση, «κατά τη συνεδρίαση, οι αρμόδιοι υπουργοί θα απευθυνθούν προς τις επιτροπές και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, ενώ στη συνέχεια θα ανταλλαγούν απόψεις για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του διαλόγου και ιδίως τις σχετικές ενότητες και τη σειρά της συζήτησής τους». Σκοπός της συζήτησης, σημειώνεται, είναι να «αναζητήσουμε από κοινού εφικτές λύσεις και όλοι μαζί να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο, δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα».

Παράλληλα, συνεχίζεται το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης για τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Μετά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δύο συναρμόδιους υπουργούς Γ. Αλογοσκούφη και Β. Μαγγίνα το περασμένο Σάββατο, πληθαίνουν οι «διαβεβαιώσεις» των κυβερνητικών παραγόντων ότι οι παρεμβάσεις θα είναι δήθεν «ήπιες». Την ίδια όμως στιγμή, πληθαίνουν και τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, τα οποία μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση προωθεί σχέδια ριζικών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ήδη εμπειρογνώμονες έχουν παραδώσει εισήγηση στους συναρμόδιους υπουργούς στην οποία προβλέπεται αύξηση των ορίων ηλικίας και στις κατηγορίες εργαζομένων που φεύγουν με 35ετία, περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ακόμα και για τις μητέρες με ανήλικα, μείωση των συντάξεων μέσω της αλλαγής του υπολογισμού τους με ειδική στόχευση στα «ειδικά ταμεία». Συρρίκνωση δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα εν λόγω σενάρια, θα επιτευχθεί μέσω και των περίφημων «ενοποιήσεων», με σκοπό τη δημιουργία 10 περίπου Ταμείων κύριας Ασφάλισης, 10 έως 20 Επικουρικής καθώς και ενοποιήσεων των κλάδων Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, από τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξαιρείται κανένας. Κι αυτό με δεδομένο ότι υπό αμφισβήτηση μπαίνουν και το καθεστώς των αναπηρικών, αλλά και το καθεστώς των ΒΑΕ, για τα οποία συνεδρίασε εκ νέου χτες η Επιτροπή που έχει αναλάβει την αναμόρφωση της σχετικής λίστας. Και πολύ περισσότερο αν ισχύουν τα σενάρια που φέρουν τις ανατροπές να καίνε και να τσουρουφλίζουν όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων που απέχουν από το χρόνο συνταξιοδότησης πάνω από 10 χρόνια ακόμα και στα πέντε χρόνια, για τους οποίους - και μόνο αυτούς - ο πολύς Γ. Αλογοσκούφης αναγνωρίζει «ώριμα συνταξιοδοτικά» δικαιώματα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η καμπάνα χτυπάει για όλους

Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων, της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας και οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Δημόσιας Διοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και του κλιμακίου του ΚΚΕ, που με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Μαυρίκο επισκέφτηκε χτες το χώρο. Επί δύο ώρες, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε ενημερωτική συζήτηση με όλα τα βασικά τμήματα της υπηρεσίας.

Αναλύοντας το χαρακτήρα της επίθεσης στην Κοινωνική Ασφάλιση, ο Γ. Μαυρίκος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η καμπάνα χτυπά για όλους στο Ασφαλιστικό. Κυβέρνηση, ΣΕΒ και ΕΕ προπαγανδίζουν ότι δε θα θιγούν όλοι. Θέλουν μέσα από αυτήν την προπαγανδιστική τακτική τους να κομματιάσουν, να διασπάσουν την αντίσταση των μισθωτών. Στοχεύουν να αποκοιμίσουν τους πιο μεγάλους για να χτυπήσουν τα παιδιά μας, τη νέα γενιά! Να πουλήσουμε, δηλαδή, τα παιδιά μας για να γλιτώσουμε, υποτίθεται, εμείς. Λένε επίσης ότι θα χτυπήσουν τους "βολεμένους" και τους δήθεν "προνομιούχους". Ολα αυτά είναι μεθοδεύσεις. Στις μεθοδεύσεις αυτές συνένοχες είναι οι ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που νομιμοποιούν τον "κοινωνικό διάλογο"».

«Το ΚΚΕ θα κάνει τη ζωή της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της ΕΕ δύσκολη. Με συντονισμένο αγώνα εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι θα βγούμε στους δρόμους ξεκινώντας από τις 7 Νοέμβρη. Οι γυναίκες και η νεολαία να πρωτοστατήσουν, γιατί αυτοί βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ