ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «Ρ»
Πλατύ άνοιγμα, ουσιαστική συζήτηση ο στόχος

Θα υπάρχει ένθετη η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του

Τον πήχη πολύ ψηλά τοποθετούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα ως προς τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» της ερχόμενης Κυριακής, με ένθετη τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του, και προετοιμάζονται κατάλληλα για να τον αγγίξουν. Η συμβολή τους στην επιτυχία της πανεξόρμησης θα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σ' αυτήν την ενενηντάχρονη πορεία προσφοράς και θυσίας υπέρ του λαού, για την οποία δικαίως νιώθουν περήφανοι.

«Βασικός στόχος», θα μας πει ο Γραμματέας της Νοτιοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ Τέλης Γόντικας, «είναι αυτήν την Κυριακή να βρεθούμε κοντά σε όσους το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους του μόχθου, να συζητήσουμε μαζί τους για μια ακόμα φορά, άλλωστε πάντα υπάρχει από μέρους τους προβληματισμός για διάφορα ζητήματα, να τα συζητήσουμε, λοιπόν, συνδέοντάς τα όλα αυτά που τους απασχολούν με τη γενικότερη κατάσταση, καταθέτοντας τις θέσεις του Κόμματος, αναδεικνύοντας την ανάγκη πιο αποφασιστικά να πάρουν οι ίδιοι μέρος στον αγώνα μέσα απ' τις γραμμές του ταξικού κινήματος, να κάνουν δική τους υπόθεση την ισχυροποίηση του Κόμματος και φυσικά μιλώντας μαζί τους για την πολιτική πρόταση διεξόδου. Πιστεύουμε ότι με μια τέτοια δουλιά όχι μόνο αυτήν την Κυριακή αλλά μόνιμα τιμάμε με τον καλύτερο τρόπο την 90χρονη σπουδαία πορεία του Κόμματός μας». Για την επίτευξη του στόχου αυτού έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλα τα μέλη του Κόμματος, σχεδιάζοντας συγκεκριμένα ποιες πόρτες θα χτυπήσουν αυτήν την Κυριακή, όπως τονίζει. Στο πλευρό τους, όπως έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα, θα βρεθούν και οι φίλοι που συγκροτούν τις Επιτροπές Στήριξης του ΚΚΕ, οι οποίες έχουν βοηθήσει αποφασιστικά από τη μέρα της συγκρότησής τους τις ΚΟΒ της Αχτίδας σε κάθε τους μάχη.

Με «χαρτί και μολύβι», οι δυνάμεις της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ καταγράφουν όλους τους εργασιακούς χώρους που θα επισκεφτούν τη Δευτέρα για τη διακίνηση στους εργάτες του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» και της Διακήρυξης για τα 90χρονα του Κόμματος, αλλά και τα σπίτια συναδέλφων τους, φίλων και γνωστών τις πόρτες των οποίων θα χτυπήσουν την Κυριακή. Για τη σημασία που έχει η επιτυχία αυτής της πανεξόρμησης, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του γιορτασμού των 90χρονων του Κόμματος, έχουν ήδη συζητήσει τα μέλη των ΚΟΒ της Αχτίδας, όπως τονίζει ο Γραμματέας της Γιάννης Τόλης. «Θέλουμε - τονίζει - το άνοιγμα να είναι μεγάλο, να υλοποιηθεί όχι μόνο από τα μέλη αλλά κι από τους φίλους του Κόμματος. Δεν επιδιώκουμε απλά να πουλήσουμε μια εφημερίδα. Αλλά να συζητήσουμε ουσιαστικά όχι μόνο για την προσφορά του Κόμματός μας στα 90 χρόνια που υπάρχει και δρα, κάτι που βεβαίως έχει αξία ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε νέους σε ηλικία εργάτες, άλλωστε οι παλαιότεροι γνωρίζουν από την πείρα τους αυτήν την προσφορά, γνωρίζουν τους κομμουνιστές, γιατί ήταν και είναι πάντα μπροστά στη μάχη για τα δικαιώματά τους και γι' αυτό μας υποδέχονται με προθυμία. Να συζητήσουμε τις θέσεις και την πολιτική πρόταση του Κόμματος. Να πείθουμε μέσα απ' αυτήν τη συζήτηση περισσότερους εργάτες για τη ρεαλιστικότητά της και την αναγκαιότητά της. Για την ανάγκη να πάρουν έμπρακτα μέρος στην υλοποίηση αυτής της πρότασης για τη συγκρότηση της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής λαϊκής συμμαχίας που θα συγκρουστεί με την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο με προοπτική μια πραγματική λαϊκή εξουσία. Μόνο τότε ο εργάτης θα δει άσπρη μέρα. Τέτοιες συζητήσεις θέλουμε να κάνουμε την Κυριακή και τη Δευτέρα. Αλλά και τις επόμενες μέρες, ζητώντας από τους εργάτες να μελετήσουν τη Διακήρυξη και να συζητήσουμε ξανά πάνω σ' αυτήν το διάστημα που ακολουθεί, οπότε και θα συνεχιστεί ο γιορτασμός με άλλες μορφές στις οποίες θέλουμε να συμμετάσχουν, "φέρνοντας" τις σκέψεις τους, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους».

Η ΚΝΕ στους νέους με τη Διακήρυξη

Φιλόδοξους στόχους θέτει και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, όπως μας λέει ο Γραμματέας της και μέλος του Γραφείου του ΚΣ Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος: «Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 2.500 φύλλα που ήταν η διακίνηση της τελευταίας Κυριακής πριν τις εκλογές. Αλλωστε, το εκλογικό αποτέλεσμα μας βάζει καθήκον να βρούμε τους χιλιάδες νέους που ψήφισαν το Κόμμα. Και η Διακήρυξη για τα 90 χρόνια δράσης του ΚΚΕ είναι η καλύτερη αφορμή, γιατί συνδέει την ιστορική προσφορά του Κόμματος στους αγώνες του λαού και της νεολαίας και ταυτόχρονα προβάλλει την πρόταση του Κόμματος για την προοπτική, για το σοσιαλισμό. Αποτελεί τιμή για τα μέλη της ΚΝΕ να συμβάλουν στη διακίνηση της Διακήρυξης για τα 90 χρόνια του ηρωικού ΚΚΕ. Κυριακή και Δευτέρα σε γειτονιές, χώρους νεολαίας, χώρους δουλιάς, αλλά και στα σχολεία θα επιδιώξουμε να απλώσει η εξόρμηση των οργανώσεων, προσπαθώντας να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς, με ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους που βλέπουν στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την ελπίδα για το αύριο».

Ο Θανάσης Πάνος, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ τόνισε για τους στόχους της Οργάνωσης στην πανεξόρμηση της Κυριακής: «Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ προετοιμάζεται να διοργανώσει μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση την Κυριακή το πρωί στους εργαζόμενους της Αθήνας. Να φτάσει σε όλες τις γειτονιές και τα σπίτια που είχε πάει προεκλογικά.

Παράλληλα, προετοιμάζεται ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, που περιλαμβάνει όλα τα αμφιθέατρα, όλα τα έτη, όλους τους χώρους, τις Εστίες, τα αναγνωστήρια, τις βιβλιοθήκες, τα εστιατόρια, αλλά και στέκια φοιτητών, όπως καφετερίες γύρω από τις σχολές.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι έχει πολύ μεγάλη αξία η πλατιά διακίνηση - διάδοση στο φοιτητόκοσμο της Διακήρυξης για τα 90χρονα του Κόμματος. Οτι μέσα απ' αυτήν την προσπάθεια πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για τη συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες, στην πάλη του λαού και της νεολαίας, και διαχρονικά, αλλά και σήμερα. Είναι ευκαιρία να πάει ένα βήμα μπροστά η κουβέντα, για το μέσα από ποια πολιτική πρόταση διεξόδου ικανοποιούνται οι ανάγκες της νέας γενιάς, σε ποια εξουσία και ποια οικονομία. Οτι αυτή η προσπάθεια θα συνδυαστεί με την ένταξη δεκάδων φοιτητών στις γραμμές της ΚΝΕ, κάτι που γίνεται όλο το προηγούμενο διάστημα από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και θα ενταθεί αξιοποιώντας και τη Διακήρυξη».

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την Τρίτη 13 Νοέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη, στις 16.00, για το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Μετά το τέλος της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ