ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Κεντρικός σχεδιασμός με «στεγνά» προγράμματα

Η παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους στη συζήτηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής

Πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό που θα στηρίζεται στα «στεγνά» προγράμματα, απαίτησε χτες στη Βουλή ο εισηγητής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους στη συζήτηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών. Ο Χ. Χαραλάμπους ανέπτυξε την ολοκληρωμένη θέση του ΚΚΕ για το θέμα, η οποία συγκαταλέγεται ξεχωριστά στο πόρισμα.

Προϋπόθεση για την απεξάρτηση επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ είναι να «υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό και υποδομή κατάλληλη για την αντιμετώπιση της μάστιγας», τονίζοντας παράλληλα ότι «το χειρότερο σήμερα είναι η κυρίαρχη λογική της ανοχής και του συμβιβασμού με το φαινόμενο, η λογική του περιορισμού της βλάβης, η ανοχή στα «μαλακά», η ανοχή στο συμβιβασμό και τη συναίνεση και μάλιστα η ταύτιση της ανοχής με τη λεγόμενη λογική του ρεαλισμού». Αναφερόμενος στις πολιτικές που εφαρμόζονται, ο Χ. Χαραλάμπους τόνισε πως «το ΚΚΕ είναι αντίθετο τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική που φυλακίζει τους χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους όσο και με τις πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος». Πιο ειδικά σημείωσε ότι το ΚΚΕ «είναι αντίθετο με τις πολιτικές της νομιμοποίησης και των υποκατάστατων, στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των υπαρχουσών υπηρεσιών απεξάρτησης και πρόληψης, στηρίζοντας ταυτόχρονα τη μόνη ρεαλιστική λύση που είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης - θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης». Αναφερόμενος σε συγκεκριμένες προτάσεις, ο εισηγητής του ΚΚΕ ζήτησε, μεταξύ άλλων, ενίσχυση της πρωτογενούς πρόληψης με ανάλογα προγράμματα και στελέχωση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Οσον αφορά στη θεραπεία, τόνισε την ανάγκη για «δωρεάν θεραπευτική φροντίδα» σε όσους έχουν πρόβλημα εξάρτησης, την «περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών προγραμμάτων που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση» με «δημιουργία ενός στεγνού θεραπευτικού προγράμματος σε κάθε νομό της χώρας» και ενός «ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών απεξάρτησης» ειδικά για την Αττική. Τέλος, αναφορικά με την επανένταξη, ο Χ. Χαραλάμπους μίλησε για «ειδικά προγράμματα κατάρτισης - απασχόλησης» και «συνεργασία της ΤΑ και των επιστημονικών φορέων και των συνδικάτων για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων».

Στην εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Κ. Κιλτίδη που περιέχεται στο πόρισμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα ναρκωτικά που έχει αποδεχτεί η χώρα μας προσδίδει προστιθέμενη αξία στις εθνικές στρατηγικές», υποστηρίζοντας ότι «αφήνει περιθώρια για τοπικές περιφερειακές και εθνικές διακρατικές δυναμικές και δυνατότητες».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Τα σκουπίδια παραμένουν στο Θριάσιο

Το 92% των απορριμμάτων της Αττικής θα εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Θριάσιο Πεδίο...

Eurokinissi

Το 92% των απορριμμάτων της Αττικής θα εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Θριάσιο Πεδίο...
Πιστοί στη θέση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων θα παραμείνει στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στο Θριάσιο Πεδίο, εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά από χτεσινή συνάντηση στο δημαρχείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Νικ. Κακλαμάνη. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη, συμμετείχαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι (από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών), από την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΣΔΚΝΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα το Σχέδιο Δράσης για τη «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» στην περιφέρεια Αττικής.

Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν - σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου - «να προχωρήσουν οι δράσεις με τον υπάρχοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό». Το γεγονός αυτό σημαίνει, όπως τονίζουν ειδικοί επιστήμονες, ότι το 92% των απορριμμάτων της Αττικής θα παραμείνει στο Θριάσιο, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια. Επιπλέον, απ' τη μια αποδέχονται την ανάγκη «προώθησης και στήριξης της ανακύκλωσης», αλλά δε λένε κουβέντα για την αποτυχία της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή που - με ευθύνη των κυβερνήσεων, της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ και των δημοτικών αρχών που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - δόθηκε στην Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Τέλος, αν και μιλούν για δημιουργία τριών εργοστασίων ώστε οι ΧΥΤΑ να μετεξελιχθούν σε ΧΥΤΥ (σ.σ. χώρος ταφής υπολειμμάτων), δεν εξαιρούν με σαφήνεια την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων και απλά κάνουν λόγο για «μείωση του υπολειμματικού όγκου απορριμμάτων» που θα γίνει «με άλλες μεθόδους διαχείρισης», όπως δήλωσε ο Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Χ. Μανιάτης.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • H ΠΕΑΤΑΘ-ΔΣΕ, στις 24 και 25 Νοέμβρη 2007 διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη της Ελένης Τζιώκα, μέλους του ΔΣ της, η οποία πέθανε πρόσφατα. Θα γίνει επίσκεψη σε περιοχές της Θεσσαλίας όπου μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Αναχώρηση από πλατεία Κάνιγγος, το Σάββατο 24/11 και ώρα 7.30 π.μ. Πληροφορίες στα τηλ. 210.3220.183 και 6946.581.532.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) διοργανώνει, την Κυριακή 25 Νοέμβρη 2007, ώρα 16.00, εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, το «Οχι», την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ, η οποία θα γίνει στην αίθουσα της ΚΟΑ του ΚΚΕ (οδός Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2 - είσοδος), Ομόνοια. Στην εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ.
  • Εκδήλωση προς τιμή των 66 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση πραγματοποιούν, την Κυριακή 25/11, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα 3 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι αντιστασιακές οργανώσεις ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
  • Η ΠΕΑΕΑ Λακωνίας διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για να τιμήσει τους 118 πατριώτες που οι κατακτητές σκότωσαν στο Μονοδένδρι Λακωνίας. Η εκδήλωση θα γίνει, τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη ώρα 11 π.μ.
  • Τα παραρτήματα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν, τη Δευτέρα 26/11/07 και ώρα 6 μ.μ., εκδήλωση τιμής για την ανατίναξη του Γοργοπόταμου, στην αίθουσα της Αντίστασης και της Επιτροπής Ειρήνης (Κύπρου και Ηλιουπόλεως), όπου θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργάκης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ.
Ο γιορτασμός στο Γοργοπόταμο

Την Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007 και ώρα 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση γιορτασμού στο Γοργοπόταμο η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και όλες οι Αντιστασιακές Οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ). Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται μαζική η συμμετοχή των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και των φίλων της Αντίστασης.

Η ΠΕΑΕΑ θα διοργανώσει τη μετάβαση από την Αθήνα με πούλμαν, τα οποία θα ξεκινήσουν, ανήμερα την Κυριακή 2/12 και ώρα 7 το πρωί, από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες - συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2108831368 και 2108222952.

Η ΠΕΣΑΘΕΑ συμμετέχει στην εκδήλωση στο Γοργοπόταμο. Πούλμαν θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα, ώρα 7 π.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Η μεταφορά είναι δωρεάν. Για συμμετοχή, μέχρι τις 30.11.07, στα τηλέφωνα: 2103249037 (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.).

ΖΩΝΙΑΝΑ
Κρίσιμες ώρες για τον ειδικό φρουρό

Διακόπηκαν χτες λόγω κακών καιρικών συνθηκών οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή Μυλοποτάμου. Στο μεταξύ σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος. Ο 27χρονος ειδικός φρουρός υποβλήθηκε χτες σε νέα νευροχειρουργική επέμβαση λόγω εκδήλωσης φλεγμονής. Ο ασθενής, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά την επέμβαση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σταθερή κατάσταση, σε καταστολή και σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Οι θεράποντες ιατροί δηλώνουν πως θα παραμείνει σε καταστολή και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη για το επόμενο τετραήμερο.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Οχι στο μεγαθήριο της ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη κάτοικοι, γονείς και μαθητές, της περιοχής των Ανω Αμπελοκήπων, διαμαρτυρόμενοι για την απόπειρα της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ, να κατασκευάσει μεγαθήριο όπου θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες, σε έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της περιοχής, στην οδό Λάμψα.

Οι κάτοικοι, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων και Συλλόγων Γονέων σχολείων της περιοχής, θα συγκεντρωθούν σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλίας και Λάμψα) και από εκεί θα προχωρήσουν σε πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Θανατηφόρο τροχαίο

Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν χτες τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου - Πατρών. Χτες το απόγευμα, και λίγα εικοσιτετράωρα μετά το χαμό έξι ανθρώπων στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, δυο νέα παιδιά ο Λ.Π. 23 χρόνων και η 20χρονη Α.Μ. βρήκαν τραγικό θάνατο όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στο 145ο χιλιόμετρο. Από την αρχή του χρόνου στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι.

Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επισκέφτηκε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στο Μακαριότατο τις ευχές όλων μας», δήλωσε ο υπουργός. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι συζητήθηκαν και εκκλησιαστικά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. «Συνεννοηθήκαμε να τα αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να είναι επωφελής», είπε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ