ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Πρόγραμμα δράσης από τις ταξικές δυνάμεις

Απεργιακές αποφάσεις, συσκέψεις και πολύμορφες εκδηλώσεις για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Με τον ενωτικό ταξικό αγώνα, με την ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Με τον ενωτικό ταξικό αγώνα, με την ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ
Με πολύμορφες δραστηριότητες, παράλληλα με το πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα στους τόπους δουλιάς, τα ταξικά συνδικάτα πορεύονται προς την απεργία στις 12 Δεκέμβρη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κλιμάκωση της πάλης.

Μετά την προχτεσινή κεντρική σύσκεψη της Αθήνας, τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ. Στον Πειραιά, η σύσκεψη ορίστηκε για την Τρίτη 27 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 - Αίθουσα Θεάτρου).

Σε συνεδρίαση της διοίκησής του, το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση στο νησί θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Πολύμορφη δραστηριότητα

Σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης έχει καταλήξει και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής. Με σταθμό τη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, έχει καθορίσει το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

  • Σήμερα Παρασκευή: Προβολή της ταινίας «Κρίσιμη απόφαση», στις 7 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας και Εργαζομένων (Πατησίων 252 - Πλατεία Κολιάτσου). Θα ακολουθήσει συζήτηση και γλέντι με εργατικό τραγούδι.
  • Παρασκευή 30/11: Σύσκεψη - συζήτηση με συναδέλφους μετανάστες, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου (ΕΚΑ, 5ος όροφος).
  • Τετάρτη 5/12: Σύσκεψη - συζήτηση με νέους συναδέλφους του κλάδου, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου.
  • Τρίτη 18/12: Πάμε θέατρο στην παράσταση «Ο Μαρξ στο Σόχο», στις 9:00 μ.μ., στο θέατρο Βασιλάκου (οδός Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3, Κεραμεικός).
  • Τετάρτη 16/1/2008: Γενική Συνέλευση του Σωματείου, στις 6:30 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου στο ΕΚΑ.

Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που στο νησί θα γίνει τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκο στις 10 π.μ., απευθύνει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Δεκέμβρη, η οποία λόγω τοπικής γιορτής μετατέθηκε για τη Δευτέρα.

Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί στις 9 Δεκέμβρη - 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας - το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), καλώντας με ανακοίνωση τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά, προκειμένου να καταγραφούν τα διαρκώς οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλιάς και να καθορίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο «στο οποίο θα στηρίξουμε το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Μεθαύριο Κυριακή, το ΣΕΤΗΠ οργανώνει σύσκεψη για τη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος στις 5 το απόγευμα). Τέλος, το ΣΕΤΗΠ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Δεκέμβρη στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα «για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».

Κάλεσμα στους εργάτες της θάλασσας

Κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να συντονίσουν από κοινού τη δράση, να συμμετέχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 12 Δεκέμβρη, να ανοίξουν το δρόμο του αγώνα και να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε όργανα πάλης στα χέρια των ναυτεργατών και να απομονώσουν και να ανατρέψουν τις συμβιβασμένες δυνάμεις στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς την ΠΝΟ και όλα τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρονται στον ωμό, όπως χαρακτηρίζουν, και απροκάλυπτο τον τρόπο, με τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις για κανένα ασφαλιστικό ταμείο από τις «μεταρρυθμίσεις» που απορυθμίζουν το σύστημα Κοινωνικής ασφάλισης. Αναφερόμενοι σε παπαγαλάκια του κεφαλαίου που προπαγανδίζουν πως «εμάς δε μας πιάνει» η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα ναυτεργατικά σωματεία, τονίζουν, πως η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν επιτρέπει αυταπάτες και εφησυχασμό.

Κινητοποιήσεις από μηχανικούς - δημοσιογράφους

Σε στάσεις εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ. κατεβαίνουν τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, στις 27 και 28 Νοέμβρη, διεκδικώντας την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου για το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, που αρνούνται να υπογράψουν οι μεγαλοκατασκευαστές και η κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, την πρώτη μέρα θα γίνει συμβολική κατάληψη του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ τη δεύτερη μέρα θα γίνει συγκέντρωση στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η προσφυγή των μεγαλοκατασκευαστών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ήδη αποφασίσει και οι δημοσιογράφοι για την ερχόμενη Τρίτη 27 Νοέμβρη και την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, αντιδρώντας στην ενοποίηση των Ταμείων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία, να επιβάλουν την κλιμάκωση του αγώνα με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους, να καταδικάσουν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία που επί χρόνια καλλιεργούσε τον εφησυχασμό και τις συντεχνιακές λογικές, στρώνοντας το δρόμο στα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Νέες πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Νοέμβρη οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη Θεσσαλονίκη, με κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Επίσης, την ίδια μέρα:

Στην Καβάλα, οι συνταξιούχοι της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στη Λάρισα, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο. Στην Αρτα, οι συνταξιούχοι της Ηπείρου την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Πελοπόννησο η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 5/12 στην Πάτρα. Στη Κρήτη θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις (λόγω αποστάσεων) η μία στις 28/11 στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων του Λασιθίου και η άλλη θα γίνει στις 29/11 στα Χανιά με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων του Ρεθύμνου.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΑΘΗΝΑΣ
Συνέλευση την Κυριακή

Την ετήσια Γενική του Συνέλευση διοργανώνει την Κυριακή, 25 Νοέμβρη, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος) και καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος.

Εξόρμηση της ΟΓΕ

Στα πολυκαταστήματα «Χόντος Σέντερ» και «Νότος Γκάλερις» έκαναν χτες εξορμήσεις μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Η χτεσινή πρωτοβουλία ήταν ένα ακόμα βήμα στο συντονισμό της δράσης της ΟΓΕ με τα ταξικά συνδικάτα για την κινητοποίηση των εργαζόμενων γυναικών ενάντια στις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ