ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μαχητικότητα και αισιοδοξία

Ξεκίνησε, χτες, η Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρη - Γενάρη

Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη ξεκίνησε. Κομμουνιστές και κομμουνίστριες κάθε ηλικίας, ήδη, έχουν μπει στη μάχη. Οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα με μαχητικότητα και αισιοδοξία έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με τα κουπόνια στο χέρι απευθύνονται σε κάθε προοδευτικό εργαζόμενο, αξιοποιώντας την πλούσια θετική πείρα. Παράλληλος στόχος ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα σε όλους όσοι στήριξαν το Κόμμα στις περασμένες εκλογές και όχι μόνο.

Η ΚΕ του ΚΚΕ έχει καλέσει, με ανακοίνωσή της, τα μέλη του Κόμματος, να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την υπερκάλυψη των πλάνων, προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ (17 - 23 Νοέμβρη 1918). Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «το ΚΚΕ δε διαθέτει μεγάλους χορηγούς. Οι μοναδικές πηγές που έχει, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πάλης του, είναι οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών, σύμφωνα με το Καταστατικό του Κόμματος, καθώς και η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα, οι ενισχύσεις των φίλων του.

Η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τους πολύμορφους μηχανισμούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία χρειάζεται, εκτός από την εθελοντική δουλιά των μελών του και τη σταθερή βοήθεια των οπαδών του, να στηριχτεί και οικονομικά πλατύτερα από το λαό. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τις νέες και τους νέους, τους ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης, να συνεισφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση. Η δική τους ενίσχυση έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και σημασία».

Εξηγείται πως η «ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ σημαίνει: Πλατύτερη εκλαΐκευση της πολιτικής του Κόμματος, ανάπτυξη των δυνατοτήτων επεξεργασίας των θέσεων που εξοπλίζουν θεωρητικά και πρακτικά το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, διοργάνωση μεγάλων πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όλο το 2008 προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ, βελτίωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του "Ριζοσπάστη" και του "902" - ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού. Σημαίνει ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ, καθώς και της αλληλεγγύης σε Κομμουνιστικά Κόμματα και Κινήματα».

Τονίζεται, δε, πως «οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές έδειξαν ότι το κύρος και η επιρροή του ΚΚΕ στο λαό έχουν διευρυνθεί. Είναι πολλοί εκείνοι που έχουν την προθυμία να το ενισχύσουν οικονομικά, ακόμα κι αν δεν το ψήφισαν. Η Οικονομική Εξόρμηση ας γίνει μια αφετηρία για μια νέα ουσιαστική επικοινωνία του ΚΚΕ με το λαό, για τη διεύρυνση των πολιτικών δεσμών μαζί του. Για την ενίσχυση της λαϊκής συσπείρωσης, για την ανάπτυξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Ζήτω τα 90 χρόνια του ηρωικού ΚΚΕ! Ολοι και όλες για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης!».

Πατριδογνωμόνιο
Αντίστροφη μέτρηση χρόνου...

Είμαστε στον αποχαιρετιστήριο της χρονιάς μήνα, με φρέσκιες τις εκλογές πίσω μας και μπροστά μας την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, που ρίχνει στη «μάχη» όλα του τα όπλα εκτελώντας λαϊκές κατακτήσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Στις 12 του Δεκέμβρη, οι δρόμοι πρέπει να στενάξουν από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να περιφρουρήσουν, αλλά ακόμα και να διεκδικήσουν την αξία και κυρίως την υπεραξία της ίδιας τους της ζωής.

Η τάξη των εργαζομένων δεν έχει άλλο δώρο γιορτινό να προσφέρει στους γέρους και σ' αυτούς που θα γεράσουν, στους νέους που δε βρίσκουν πέτρα για να στύψουν, στα παιδιά που γεννιούνται χρωστώντας την ίδια τους τη γέννα σ' αφεντικά και τραπεζίτες και δεν κοτάνε να κλάψουν, μην κι ανεβεί το χρέος ως την κούνια και τα πνίξει. Μόνο στράτευση σ' έναν αγώνα αταλάντευτο, καθημερινό. Μόνο την αισιόδοξη απάντηση των κινητοποιήσεων, των απεργιών, της απειθαρχίας και της ανυπακοής, της ξεκάθαρης πολιτικής επιλογής για αντίσταση και ανατροπή του συσχετισμού δύναμης που επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική.

Ισαμε να διαβαστούν οι γραμμές αυτές, έχει ανέβει το ηλεκτρικό, έχει γίνει το πετρέλαιο απρόσιτο. Εχει βανδαλισθεί προβοκατόρικα και σκόπιμα ένα σχολείο για να κωλώσουν οι μαθητές και να μη ζητάνε τίποτα απ' όσα δικαιούνται και δεν έχουν. Ισαμε να στεγνώσει το μελάνι, έχουν χαθεί στη σκοπιμότητα δισεκατομμύρια ώρες ανθρώπινης ζωής, που αναλώθηκαν στην παραγωγή του πλούτου που κλάπηκε πριν καν μετρηθεί από την τάξη που μηχανεύεται μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, «ληστείες μετά φόνου».

Αυτοί θα συνεδριάζουν για να ξυρίσουν τους Αϊ - Βασίληδες και να φτιάξουν αναλώσιμα από τα γένια τους. Θα τα μοσχοπουλήσουν στην αγορά των αφελών, των απολίτικων, των υπεράνω, των καταναλωτών, των βολεμένων. Η κυρίαρχη τάξη όταν περνάει κρίση μείωσης κερδών, βγάζει τα δόντια του μαύρου φασισμού γυαλισμένα με την καλύτερη οδοντόκρεμα και πλούσιο αφρό ψεμάτων, απάτης και πολιτικής νομιμοφάνειας.

Τρέμει μόνο το λαϊκό σεισμό. Αυτόν που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε οι διατεταγμένοι καταστολείς, ούτε οι προσχωρήσαντες σε άθλιους ψευτοδιαλόγους. Είναι εκείνες οι στιγμές, που βυθίζουν την οικονομική αφρόκρεμα στο ίζημα, στο βούρκο του φόβου τους. Είναι τα κλυδωνισμένα χρηματιστήριά τους και τα ληγμένα αξιόγραφά τους που αναφλέγονται, όταν το μόνο ιστορικό υποκείμενο που αλλάζει το ρου της ανθρωπότητας, ο λαός, αναλαμβάνει το ρόλο του και διεκδικεί την εξουσία.

Σύντροφοι, αυτός ο Δεκέμβρης δεν κλείνει, ανοίγει τεφτέρια. Δεν απαντάμε πια σε καμιά πρόταση, σε κανένα διάλογο, σε οποιονδήποτε που επιζητεί να μας δώσει το καρφί να καρφωθούμε. Ακυρώνουμε στην πράξη κάθε απόπειρα υποκλοπής μιας συναίνεσης και μιας πλαστής πλειοψηφίας. Π.Α.ΜΕ. όπου θέλουμε, μπορούμε, δουλεύουμε και δικαιούμαστε τις απαιτήσεις μας, τα Ταμεία, τους μισθούς, τα μεροκάματα, τις συντάξεις μας. Στις 12 Δεκέμβρη δεν τελειώνουμε. Αρχίζουμε. Το δικό μας προϋπολογισμό καταρτίζουμε με σημαίες και με ταμπούρλα. Αντίστροφη μέτρηση χρόνου...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Η Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στη Θεσσαλονίκη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συνέντευξη θα δοθεί αύριο Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ - Θ. Στις 13.30 η Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην ΕΤ-3.

Τα έσοδα του Φεστιβάλ

Την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη, θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο - Λύκειο Ζαχάρως, κατά την τελευταία διδακτική ώρα.

Η αντιπροσωπεία θα παραδώσει στους μαθητές των πληγέντων περιοχών τα έσοδα των κεντρικών εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ», υλοποιώντας τη δέσμευση της Οργάνωσης να διαθέσει τα έσοδα για την ενίσχυση των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ