ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Στο Καυταντζόγλειο το ενδιαφέρον

Επιστροφή στα καθ' υμάς, για το ποδόσφαιρο, με την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Από την τριάδα των προπορευόμενων (θεωρητικά) ο Παναθηναϊκός, που αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή, έχει τη δυσκολότερη αποστολή. ΑΕΚ και Ολυμπιακός υποδέχονται - σε επίπεδο δυνατοτήτων - υποδεέστερες αντιπάλους.

Με την ψυχολογία στα ύψη, η ΑΕΚ φιλοξενεί την Καλαμαριά. Ούτε σαν «μαύρο αστείο» δε συζητούν, οι γηπεδούχοι, «νέο Ηρακλή» και ως ζητούμενο θέτουν νίκη με καλή απόδοση. Ωστε, αφ' ενός, να διατηρηθούν στην κορυφή και αφ' ετέρου να πάνε με τις θετικότερες των προϋποθέσεων (την επόμενη βδομάδα) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η κούραση αναντικατάστατων παιχτών και ο αποπροσανατολισμός (λόγω Τσάμπιονς Λιγκ) είναι οι δύο μεγαλύτεροι προβληματισμοί του Λεμονή. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Λεβαδειακό και - υπό κανονικές συνθήκες - η επικράτησή τους είναι σχεδόν σίγουρη. Ομως η επικείμενη αναμέτρηση με τη Βέρντερ (και όσα διακυβεύονται) ανησυχεί τον τεχνικό. Που συνεχώς ζητά από τους ποδοσφαιριστές αυτοσυγκέντρωση και προσοχή, για να μην βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης.

Επιστροφή στις νίκες επιζητούν Ηρακλής και Παναθηναϊκός. Αμφότεροι ήρθαν ισόπαλοι, την περασμένη αγωνιστική, και θέλουν τώρα να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς. Με διαφορετικούς βέβαια στόχους. Οι γηπεδούχοι για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι για να «περάσουν» από μια υπολογίσιμη έδρα και να παραμείνουν κοντά στην πρώτη θέση.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: ΠΑΟΚ - Βέροια (16:45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Ολυμπιακός - Λεβαδειακός (19:00, ΝΕΤ). ΑΥΡΙΟ: Εργοτέλης - Ατρόμητος, Ξάνθη - ΟΦΗ (15:00), ΑΕΚ - Καλαμαριά (16:45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Λάρισα - Αρης (16:45, ΑΛΦΑ), Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος (19:00, NET), Ηρακλής - Παναθηναϊκός (19:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Φαβορί σε δοκιμασία

Δοκιμασίες για αρκετά από τα λεγόμενα φαβορί περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Α1 όπου δε λείπουν τα ενδιαφέροντα παιχνίδια. Αλλωστε, με βάση την εικόνα που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, δεν έχουν λείψει οι εκπλήξεις και τα συναρπαστικά παιχνίδια.

Στα κυριότερα ραντεβού περιλαμβάνεται η εκτός έδρας αποστολή του Πανιωνίου στο Ρέθυμνο για να αντιμετωπίσει τον ΑΓΟΡ. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών απέναντι σε μια ομάδα που ψάχνει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της. Ο Πανελλήνιος μετά το σπάσιμο του αήτητού του την προηγούμενη αγωνιστική, υποδέχεται την αξιόμαχη ΑΕ Λάρισας που δυσκολεύει τον κάθε αντίπαλο. Τεστάρει τις δυνάμεις του ο Αρης στην έδρα της Ολύμπια Λάρισας που καίγεται για τους βαθμούς. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει την κούραση και το εμπόδιο του ισχυρού Αιγάλεω, Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ολύμπια στο ματς που ρίχνει την αυλαία. Το πρόγραμμα αναλυτικά. 17:00: Ρέθυμνο-Πανιώνιος ΕΤ1, 17:00: Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου Σούπερσπορτ, 19:00: Πανελλήνιος-Λάρισα, 19:00: Παναθηναϊκός-Αιγάλεω Σπορτ+, 21:30: Ολυμπιακός-Ολυμπία Σκάι, ΚΥΡΙΑΚΗ 17:00: Ολύμπια Λάρισας-Αρης ΕΤ1, 19:00: ΠΑΟΚ - AEK Σούπερσπορτ.

ΠΟΛΟ
Σε... διεθνή ύδατα

Την πρώτη τους νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα αναζητούν σήμερα Ολυμπιακός και Εθνικός στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων έχοντας όμως διαφορετική αποστολή. Οι ερυθρόλευκοι μετά το καλό ξεκίνημα και την ισοπαλία στο Καζάν από τη Σίτεζ, υποδέχονται τη Γιαντράν από το Μαυροβούνιο στο ΟΑΚΑ (17.00) λόγω τιμωρίας και είναι το φαβορί της συνάντησης. Αντίθετα ο Εθνικός μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Γιουγκ, θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία στην Ουγγαρία κόντρα στη Χόνβεντ προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης. Για το ΛΕΝ Τρόφι ο Πανιώνιος έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στη Σαβόνα που φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη και θέλει να ανατρέψει την ήττα του με 12-7 στο πρώτο παιχνίδι.

  • Το ντέρμπι των Χανίων με τη Χίο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή δεύτερη δόση της 11ης αγωνιστικής. Το πρόγραμμα: (ΟΑΚΑ 14.00): Παναθηναϊκός-Κέρκυρα, (Χανίων 17.00): Χανιά-Χίος (Παλαιού Φαλήρου 19.00): Παλαιό Φάληρο-Γλυφάδα.
Ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ απουσιάζει εκτάκτως

Ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ απουσιάζει εκτάκτως

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Συλλήψεις μελών του ΔΣ

Τρία στελέχη του Ερυθρού Αστέρα συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Βελιγραδίου και της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Πρόκειται για τους Ζόραν Νταμιάνοβιτς (γενικός γραμματέας), Μίοντραγκ Τσόροβιτ (διευθυντής του σταδίου «Μαρακάνα») και Νόβιτσα Μιούσκοβιτς (επίτροπος ασφάλειας του σταδίου).

Οι συλλήψεις συνδέονται με το σοβαρό τραυματισμό (την περασμένη Κυριακή) ενός αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση μέσα στο στάδιο από οργανωμένους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Οι τρεις βαρύνονται με την κατηγορία της πρόκλησης δημοσίου κινδύνου και προφυλακίστηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και τέσσερις οπαδοί που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις μελών της διοίκησης αφού οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ομάδας αποκάλυψαν οικονομικές ατασθαλίες κατά τις πωλήσεις των παικτών Νίκολα Ζίγκιτς, Γκόραν Ντρούλιτς και Μιχαΐλο Πιγιάνοβιτς. Ακόμα, κατά το σερβικό Τύπο, η αστυνομία ανακάλυψε ότι «υπήρχαν ύποπτες σχέσεις της διοίκησης με συλλόγους φιλάθλων και εγκληματικές ομάδες».

ΒΟΛΕΪ
Επιστροφή στη δράση

Τον πρώτο λόγο έχουν τα φαβορί στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 μετά τις υποχρεώσεις της εθνικής ανδρών στην αποτυχημένη της προσπάθεια να προκριθεί στο προολυμπιακό τουρνουά της Τουρκίας. Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής απουσιάζει το παιχνίδι ντέρμπι, χωρίς όμως να αποκλείονται οι εκπλήξεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ομάδες έχουν πέντε βδομάδες χωρίς αγωνιστικής δράση. Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (ΠΑΟΚ 17:00) ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος, (Μίλωνα 17:00 ΣΠΟΡ+) Μίλωνας - Αρης, (Γλυφάδας 19:00) Παναθηναϊκός - ΑΟ Κηφισιάς, (ΕΑΠ 19:00) ΕΑ Πατρών - Λαμία, (Αλεξ/πολης 19:00) Εθνικός Αλ. - Ηρακλής, (Ριζούπολης ΕΤ3 21:00) ΑΕΚ - Ολυμπιακός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ