ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ξύλο στην πισίνα...

Στο σημερινό ελληνικό αθλητισμό ακόμα και η ενέργεια κάποιου παίκτη να παρακολουθήσει παιχνίδι αντίπαλης ομάδας μάλλον καθιστά επικίνδυνο γεγονός για τα χειρότερα, με βάση τις επικίνδυνες λογικές παραγόντων και οπαδών που επιβάλει το γενικότερο πλαίσιο. Στο ΟΑΚΑ τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, οι Δεληγιάννης, Κόχειλας, Γαβριελάτος, που έκαναν το λάθος να πάνε νωρίτερα από το παιχνίδι τους κόντρα στη Γιαντράν για να παρακολουθήσουν το Παναθηναϊκός - Κέρκυρα δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς των «πρασίνων». Μάλιστα αιτία γι' αυτό όπως καταγγέλλουν οι παίκτες ήταν η ενέργεια του παράγοντα των «πρασίνων» Νίκου Πλύτα να κινηθεί εναντίον τους, κάτι που όξυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα, αφού εξ αρχής οι «πράσινοι» οπαδοί, τους έκαναν φραστική επίθεση.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ιδιο σκηνικό

Η ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής δεν επέφερε ανακατατάξεις στην προπορεύουσα τριάδα. Απασες οι συνιστώσες του πάλαι ποτέ ΠΟΚ κέρδισαν και έτσι το ενδεχόμενο μεταβολών μετατέθηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Εύκολα και γρήγορα η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, κερδίζοντας άνετα την Καλαμαριά με 4-0. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο δεύτερος στη βαθμολογία Ολυμπιακός και τώρα όλα είναι ανοιχτά στον μεταξύ τους αγώνα στο Καραϊσκάκη την ερχόμενη Κυριακή.

Η λαϊκή ρήση «στους τυφλούς ξεχωρίζει ο μονόφθαλμος» θα μπορούσε να είναι τίτλος - κεντρική ιδέα της αναμέτρησης στο «Καυταντζόγλειο». Πάντως ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη με 1-0 με αυτογκόλ του Κατσιαμπή. Συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του ο Αστέρας Τρίπολης που κέρδισε επίσης με 1-0 τον Πανιώνιο. Ακόμη νίκησαν ο ΠΑΟΚ τη Βέροια 2-0, η Ξάνθη τον ΟΦΗ με 1-0, καθώς και με το ίδιο σκορ η Λάρισα τον Αρη. Εργοτέλης και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0. Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 27 βαθμούς και ακολουθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟ 24, Αστέρας Τρίπολης 21, Ατρόμητος 17.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
«Εκλεισε» η συμφωνία...

Η συμφωνία «έκλεισε», η ουσία παραμένει. Η ουσία είναι η παράδοση 220 στρεμμάτων στο Βοτανικό, που θα μπορούσαν να είναι χώροι πρασίνου και αναψυχής, από το Δήμο Αθήνας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δήμος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης συμφώνησαν για την κατασκευή του γηπέδου, στο Βοτανικό, με χρήματα της ΠΑΕ. Ο δήμαρχος Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης - στην εκδήλωση παρουσίασης της αυτοβιογραφίας του Α. Αντωνιάδη, πρώην ποδοσφαιριστή και προέδρου του Πανελληνίου Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ)- δήλωσε: «Με αφορμή την παρουσία του κ. Βαρδινογιάννη εδώ, θέλω να σας ανακοινώσω ότι σήμερα τελείωσε και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την ΠΑΕ για την αλλαγή του πρότζεκτ του Βοτανικού. Είχαμε συμφωνήσει με τον Ερασιτέχνη και πλέον οι πολλές ...Κασσάνδρες αυτής της πόλης διαψεύστηκαν και σύντομα ΠΑΕ και Ερασιτέχνης θα αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Αγωνιστική εκπλήξεων

Πλούσια τόσο σε αγωνιστικά όσο και σε εξωαγωνιστικά θέματα ήταν η 8η αγωνιστική της Α1 όπου για άλλη μια φορά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και τα συναρπαστικά παιχνίδια. Ξεχώρισαν οι νίκες του ΑΓΟ Ρεθύμνου επί του Πανιωνίου με 66-57 και της ΑΕΛ επί του Πανελληνίου με 95-81 (επέφερε την απόλυση του Γιώργου Καλαφατάκη από τους Κυψελιώτες). Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 67-84, Ολυμπιακός-Ολυμπιάδα Πατρών 100-58, Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 91-75, Ολύμπια Λάρισας-Αρης 58-74, Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου 84-76. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 16, Ολυμπιακός 15, Πανιώνιος 14, Πανελλήνιος 14, Αρης 13, Αιγάλεω 13, ΑΕΛ 12, ΑΕΚ 12. ΑΓΟΡ 10, Μαρούσι 10, Κολοσσός Ρόδου 10, Ολυμπιάδα Πατρών 10, ΠΑΟΚ 9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αγώνας ορόσημο

«Αν μπορεί η Βέρντερ ας έρθει μέσα στο Καραϊσκάκη να μας νικήσει». Με αυτό το πνεύμα αποφασιστικότητας (λόγια Λεμονή και παικτών) περιμένουν στον Ολυμπιακό τον ...ιστορικό σημερινό αγώνα, αφού είναι ο 100ός του Ολυμπιακού στη διοργάνωση (21:45 Supersport 1) εναντίον της γερμανικής ομάδας, στον οποίο ο πρωταθλητής Ελλάδας με ένα βαθμό εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με σύμμαχο τον κόσμο που θα δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, αλλά και με οδηγό τις μέχρι τώρα εμφανίσεις στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει για το αποτέλεσμα που θα τον φέρει στο κλαμπ των καλύτερων της Ευρώπης για φέτος, απέναντι σε μια πολύ έμπειρη και επιθετική γερμανική ομάδα, η οποία θέλει μόνο νίκη για να περάσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ